Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnéző

Leverage, Balthazar, Chicago Fire & Med, True Detective, A mi kis falunk

2024. január 21. - BBerni86

Kezdek belejönni a sorozatba, vagy csak jobb részeket kaptunk? A Leverage: Redemptation (s02e06-09) ezen részei már kevésbé fájtak. Igaz, az eddigi sémákat hozták ezek is. Elég csak arra gondolni, hogy megint voltak olyan részek, amikor a magánéletük, múltjuk került előtérbe, és azért vállaltak el ügyet, hogy a lelküknek jobb000leve29.jpg legyen. Viszont, kezdem úgy gondolni, hogy erről a vonalról építenek egy részeken át adagolt, rejtett átívelést. Méghozzá Sophie múltjával kapcsolatban, amit elkezdtek ott, hogy egykori cinkosán segített, mesélt az egykori főnökéről, és az is kiderül, nemes álcája, Charlotte mikor és hogyan született meg. Abban a részben, amikor piramis átverést űző szépségiparosok közé épült be, az is el lett ejtve, hogy a saját lányát hagyta cserben. Nos, ha ez igaz, akkor a sorozatnak sikerül előállni egy olyan fordulattal, amit egy szappanoperában is utálnék. Mennyire hihető, hogy ennyi év barátság után még van olyan rokon, akit nem ismernek a többiek? Az ügyek most is séma szerint mentek, és hiába próbálkoznak olyasmikkel, hogy pl. Harry vezeti az akciót, kijön belőle, hogy már nincs benne újdonság, és pont Harry az, akinek még mindig nem értem, mi keresnivalója van a csapatban.

 

Akkor, egy évadrázó. A Balthazar (s05e06) a végéhez ért, és komolyan le vagyok törve. Annyira összecsapták, hogy nem hittem a szememnek, amikor leesett, hogy tényleg, ez a vége. Balthazar bátyja eddig zseniálisan tudta 000baltha56.jpgkeverni a lapokat, nagy károkat okozott, és ennyi lenne csak a végjátéka? Arról nem is beszélve, hogy Camille ilyen módon való eltemetése a sorozat korábbi ötleteihez képest olyan semmilyen. Túl sok más műsorban is volt már ilyen, és a Balthazar sokáig tudott egy-egy csavarral érdekes lenni. Itt viszont feltették a rózsaszín napszemüveget, és megengedtek maguknak olyasmit, hogy a nagy elköszönő, síró jelenet után Baltha átmegy Supermanbe, mindenre rájön és még a sírt is időben kiássa. Vagy az, hogy a felesége öl helyette? Az is olyan nagyon kényelmes megoldás. Elvarrtak most minden szálat, és egy másik sorozat alapjait is lerakták, de egyszerűen a korábbiakhoz képest nem volt a sorozathoz méltó ez a befejezés.

 

Ha zárás, egy nyitány is. Mindjárt duplán – lehetne tripla is, de a rendőrökről már letettem. 000chic1.jpgDe megnéztem, mi történik a tűzoltóságon – Chicago Fire (s12e01) – és a kórházban – Chicago Med (s09e01). Az első gondolatom meg az volt, hogy adok még 2 részt a Fire-nek, de ha marad ezen a szinten, akkor azt sem fogom tovább nézni. Már tényleg ott tartunk, hogy azon csak idegesítem magam. Kezdve azzal, hogy minden idők legrosszabb nyitott kérdések elvarrásait hozták. Természetesen senki nem halt meg, mindenki él és virul és folytatja a karrierjét. Azért leépítés lesz: Sylvie és Matt össze fognak házasodni, és a nő a fiúk után költözik. De elmegy a Shadowhuntersből leselejtezett srác is, ő meg a nagynénje közelében akar letelepedni. Új embernek még nyoma sincs. Vagyis, vágtak a költségeken, és a maradékkal megyünk tovább? Még látványosabb, hogy szerintem a többségnek egyre inkább nyugdíjban lenne már a helye. Ott nem úgy van, hogy a kiemelt, veszélyes munkakörben dolgozók korkedvezményes nyugdíjat kapnak? Attól meg mentsen meg az ég, hogy Severide és neje kapcsolata legyen az évad fő konfliktusa. A nő hazarángatta a férjét a speciális tűzvizsgálóktól, de a férfinak hiányzik az a munkakör. Így meg szenvelegnek, és rossz nézni az egész helyzetet. Pláne, hogy nincs mellette látványos mentés. Most mi volt a legtöbb? Futottak a gyújtogató után? A Med legalább cserél. Luke Mitchell érkezett Will helyére, vele egy újabb konfliktus is a történetbe. Tovább lesz keverve, hogy mit kezdjenek a 2.0-ás műtővel. Itt még vannak esetek is, nem csak a magánéletet kevergetik. Ez a sorozat is túl van már a fénykorán, de itt legalább nem azon kattog végig az agyam, hogy mennyire kifulladt már az egész.

 

Végül, még egy nyitány. De a True Detective (s04e01) ezen egy része után még fogalmam sincs, mit gondoljak.000true4.png Eddig a misztikum nem volt jellemző, és már most azon kattogok, mi lehet a látottak mögött. Közben meg nagyon úgy van ábrázolva, hogy természetfeletti is képbe fog kerülni. Hát nem tudom, majd meglátjuk, mit kerekítenek ki belőle. Azt azért megjegyzem, hogy az őslakos nő megölése és az esetre rákattant nyomozó eszembe juttatta Hilary Swank újságírós sorozatát. Azért, ennek más a hangulata. Sok mindent lehet még alapozni és mesélni a szereplőkről is. A nagy dobás különben Jodie Foster, mint főszereplő. A dráma, de a nyomozás szál is simán jó kezekben van nála. A lányával való kapcsolata, de mint rendőrtiszt is érdekes. És az is biztos, hogy van családi tragédia is a háttérben. Hangulata van a helyszínnek is, van abban valami baljós, ahogy a hideg és a sötét elnyeli a szereplőket. De ez még nagyon az eleje, jelen pillanatban várom, merre haladnak majd innen.

 

Végül, A mi kis falunk (s08e09), amiről már nem tudok újat mondani. A szokott 000ami89.pngrecept: 3 történet sok szereplőt megmozgatva, párhuzamosan elmesélve. A heti legjobb rész az volt benne, amikor Zömbikné elmesélte a stábnak, miből készített nekik kirántott húst. Azon még vigyorogtam is, ahogy mindenki nézni kezdte, hova hányhat. Különben, ilyen magyar Tarzan tényleg van? Nem tudtam eldönteni, de a tendenciát el tudom hinni. Hogy teljesen kamu az egész show, azt mondják, a dzsungelben forgatnak, aztán csak országon belül az erdőben. A szokott gárdán túl a ritkábban feltűnő mellékszereplők közül Ildikó volt képernyőn. Én meg már azt hittem, elköltözött, de ezek szerint még mindig Zsoltékat boldogítja? Mindegy is. Ebéd mellé a héten is megfelelt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5718308285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása