Minden napra egy film

Minden napra egy film

Eszeveszett küldetés

2024. március 19. - BBerni86

Ahogy már emlegettem, Lacheau és baráti köre egymást felváltva készítik a filmjeiket, és váltogatják a rendező, főszereplő, stb. személyét.

Az Eszeveszett küldetés is az ő körük terméke, ennek Tarek Boudali a gazdája. Megrendezte, részt vett a megírásában és a főszerepet is játssza. A baráti, egyben színészi kör tagjai meg játsszák a további szerepeket mellette. Különben folytatás is, hiszen már láttuk, ahogy Rayane azt hitte, a halálán van, ezért bevállalós nyomozó lett. Most meg a különleges egységbe igyekszik bekerülni, csak éppen megzavarja a terveket, hogy a000eszeveszett_kuldetes.jpg nagymamáját túszul ejtik Mexikóban, és a kiszabadításához értékes ékköveket kell ellopnia az unokának.

Az a fajta komédia, ami már annyira lent van, hogy inkább idegesíti az embert, mint nevetteti. Pedig van érzéke a színésznek a nevettetéshez és a karakterekhez. Miközben a szereplői mind karikatúrák, és van nem egy idegesítő vonásuk is, szerethetők és van bennük valami emberközeli. Nem is értem, hogyan, mert néha a kretén jelző is beugrott róluk.

De lehet, azért érzem így, mert simán össze lehetne szedni, melyik jelenet és poén melyik ismer akciófilm vagy jelenet kiforgatása. Elodie Fontan pl. ebben a részben egy olyan ügynöknőt játszik, akiben keresztezték a terminátort – még a szeme is villan meg úgy – és a Kingsman első részéből Gazelle-t. (A lány, akinek nem lábai, hanem pengeéles fémlapjai voltak.) Amikor Rayane toronymászásba fog tapadó ruhában? Tom Cruise és a Mission: Impossible valamelyik része, azokat már nem tudom számon tartani. Csak itt minden ki van figurázva és paródiává alakítva. Vagyis, Rayane sem mássza majd meg a tornyot, hanem szépen legurul az épület oldalán, éppen annyira tapadva, hogy ne zúzza össze magát az érkezéskor.

Ez rányomja a film látványvilágára is a nyomát. Akció, de inkább a paródiába hajló fajta. Érezhető az is, hogy nem olyan költségvetésből dolgoztak, mint a kiszemelt filmek készítői. De mivel ez komédia is, nem is az volt a cél, hogy komoly akciófilmet gyártsanak. Abba nem nagyon férne bele visszatérő poénként, hogy a Lacheau játszotta Tony rendszeresen össze lesz keverve David Guettával, még bulit is kell DJ-ként tartania a nevében. Amikor meg eltörik az orrát - megjegyzem, nem egy jópofa maszkot, hanem egy elég vaskosat kapott -, az a legnagyobb baja, hogy most ki fogja róla azt hinni, hogy ő lenne David Guetta.

Annyi mindenbe bele lehet kötni, mert ez egy lökött film. Ahogy paródiába hajlik, elő is jön az irtózásom ettől a zsánertől. De ez a csapat szerethetőn csinálja, és elnéztem ezt a filmjüket is. Nem fogom jó filmnek nevezni, de az a nézhető komédia, amin egyszer még nevetni is lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2418357425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása