Minden napra egy film

Minden napra egy film

Becky bosszúja

2024. április 25. - BBerni86

Most, hogy képet kerestem a filmről, szembesültem azzal, hogy ez már egy folytatás. Az mindenképpen jó hír, hogy a történet alapján ezt nem gondoltam volna. Teljesen kerek volt ez így is, ha most azért rá is ült a kisördög a vállamra, hogy meg kellene keresni a 2020-as első filmet.

Becky itt egy 16 éves lány, aki nagyon próbál kimaradni a rendszerből. Idősebbnek hazudja magát, és egy idős asszony mellett él tovább. Ám amikor pár kellemetlen vendéggel összetűzésbe keveredik az étkezdében, ahol pincérnőként dolgozik, megint borul minden. A 3 férfi utánamegy, rátámadnak – Elenát megölik, a lány kutyáját ellopják. Becky pedig bosszút esküszik.000thewob.png

A történet azt meséli el, ahogy a lány kifigyeli a csoportot; rájön, hogy milyen bandában vannak benne. Látja, kikkel mozognak együtt. És nem csak a hármassal kell leszámolnia, mert az a mini terrorista csoport természetesen nem nézi mosolyogva, hogy Becky elcsípi a kutyarablókat. Vagyis, a terroristák és Becky összecsapnak az erdőben és az erdei házban.

Az egész nagyon képregényfilmes, vártam is, hogy kiderül, adaptáció. De nem, eredeti ötlet, csak éppen olyan ihletői vannak a készítőknél bevallottan, mint a Kill Bill és a Kick/Ass. Hit-Girl különben észrevehetően Becky előképe, még a színésznő is hasonlít Mindyre.

Erőszak, a férfiak levadászása és egy-egy beszólás, ennyiből áll a film. Rövid is, ezt nem lehetett túlzottan ragozni. Becky le van becsülve, ő meg minden finnyáskodás nélkül lecsap. Az alap, hogy gránátokat hajigál, de épít erdei csapdákat Kevin McAllister stílusban és az elrabolt Diego is bemutatja majd, hogy mennyire szereti a húst.

Ennek ellenére nem egy horrorba csöppenünk. Akció komédiának mondanám, vagy popcorn véresnek minősíteném. Inkább nevet rajta az ember, mint fél. Ezt húzzák alá az olyasmik is, mint a 3 csapdába esett, haldokló Darryl utolsó mondata, aki megdicséri Becky-t az utolsó szavaival. Nem néz ki rosszul a történet, harsány, és nem mutatnak semmi korhatárost sem.

Ami a film baja, hogy annyira nem lehet komolyan venni. A 16 éves kvázi szociopata Becky már alapból nagyon képregényes jelenség, de ahogy egymaga leszámol a pasikkal, a végére meg még olyan állást is ajánlanak neki, amilyet, túlzottan mese habbal. Nem akartam komolyan venni, csak elnézni, de még így is bántották az agyam az ennyire elszállt cselekményszálak.

Sztárfaktor nincs a filmben. A legismertebb név Seann William Scott, aki a maga félkatonai szervezetét igazgatná a filmen, és rettenetes háborús történetekkel szórakoztatná, aki meghallgatja. Sokat nem kellett játszania, inkább futkozott meg próbált keményen nézni. Lulu Wilson horrorfilmek gyerekszínészéből kezdi építgetni a karrierjét. Becky láthatóan rá van írva, rajta látni, hogy jól érezte magát a forgatáson.

Alapvetően jók a kritikái, és nem is lep meg, hogy már megy az agyalás egy lehetséges újabb filmen. Még egy ok, hogy megkeressem azt a filmet is, amiben Becky a neonácik baját látja el.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4218390099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása