Minden napra egy film

Minden napra egy film

Pókok

2024. július 10. - BBerni86

Ennyire gagyi történetbe és filmbe belefutni… Pedig a pókokkal kacérkodó horrorban lenne ötlet. Anyámék régi videóján anno, még a DVD előtt elég sokat néztem az Arachnofóbiát. Most is inkább azt kellett volna megkeresnem valamelyik adón…

Mert ez a Pókok – katasztrófa. Az még ok, hogy hogyan kerül be egy ennyire veszélyes faj illegálisan a nagyvárosba a sivatagból. Még azt is hajlandó vagyok elfogadni, hogy kéz alatt miképpen veszi meg egy 000pokok.jpgrovarbolond gengszterkezdemény. (Ok, igazából nem az, üzletelget kéz alatt, de nem droggal. Ennek ellenére mindenki drogdílernek nézi.) Csak aztán már semmi nem akar passzolni. A pók elszabadul, nagyon gyorsan szaporodni kezd, kb. órák alatt – meg egyre nagyobbak is lesznek – és a házban ragadtak meg menekülhetnek. Ezzel össze is foglaltam mindent.

Hiába nyomják bele a szegények sorsát, és hogy mennyire könnyen kriminalizálódnak, az nem vehető komolyan. Nincs ebben a filmben társadalmi üzenet, csak elképzelhetőbb, hogy egy szegény környéken lesz ebből katasztrófa. Ha egy gazdag villájában szabadulna el így a halálos pók, neki lenne pénze szakembert hívni és nem maga próbálkozna. Vagy, segítenének neki, nem lezárnák a házat, aztán boldoguljon a bent ragadt, ahogy tud. Ha legalább ötletes lenne, de nem az. Futkoznak a házban meg sikítanak.

Nincs rejtély, kezdettől tudjuk, mi történik. Nincs feszültség sem, mert azt nem tudom annak értékelni, hogy vajon el tudnak-e futni a pókok elől. Azok különben miben járnak? Rajban, csapatban? Mindegy, de annyira nem érdekes ez a film, hogy még ezen is inkább járt az agyam.

Gagyin néz ki, a pókok és a horrorelem is. CGI-ra nem is igen volt pénzük, így inkább jump scream van meg sejtetés. Van, ahol ez klasszikus lett. Spielberg cápája a klasszikus példa. De ez nem a Cápa és nem Spielberg.

A színészek se adják el, de nincs is mit. Pedig én szeretem a francia filmeket, de úgy tűnik, nem a horrorban. Különben – hogy került ez be a Velencei Filmfesztiválra? Én csak feledni akarom minden egyes ízelt lábbal együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5818444157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása