Minden napra egy film

Minden napra egy film

Scooby-Doo és Batman

2018. március 25. - BBerni86

Nyomozós, hajszás, csapatmunkás.

A Rejtély Rt. legújabb ügye Gothambe vezeti a csapatot. Ahol megoldják az ügyet, amiben Batman is nyomozott. Vilma rá is döbben, ez nem is igazi ügy volt: csak egy teszt! Valóban, Batman ezzel hívta meg őket a gothami bűntényfejtők közé. A próbát kiállták, és teljes jogú tagként ők választhatják ki a következő ügyük. A lecsapó gonosz azonban nem hagy választást, Batman egyetlen megoldatlan ügyét eleveníti fel, melyben szerepel egy elveszett tudós és egy dimenziók közti kapu. Valaki bosszúért jött onnan a Denevéremberen, és a Rejtély Rt. kerül gyanúba. De a denevérember az ő oldalukon küzd és harcol, így az Arkham szökött fegyencei, sem a nyomukban járó hősök nem foghatnak ki rajtuk!

220px-scooby_bm_batb_amry_2d_1000692058.jpgNincs nekem semmi bajom a mesékkel. A Scooby-Doo ráadásul egy olyan mesesorozat, amit gyerekként nem nagyon szívleltem, most viszont jót tudok szórakozni rajta. Azt mondanom se kell, hogy Batman meg közel áll a szívemhez (a kedvenc képregényhősöm, még mindig). De ezt a kettőt mixelni? Mégis, mi történik Scooby háza táján? Animációba Batman kalandot kap, a tévébe meg jön a Supernatural és Scooby-Doo közös kalandja?

De maradjunk most ennél a furcsa ötletnél. A Rejtély Rt. és Batman. Nem tehetek róla, ezt még emésztenem kell. Ami elárulja azt is, hogy nem voltam oda ezért az animációért.

Egyrészt, ez nem az a Batman, amit ma látunk. Ez még a nagyon Nolan, de még a Burton előtti Batman, aki nem áll közel hozzám. Egyszerűen más a karakter, sokkal mesefigurásabb és kevésbé karakteres. Azon már nem akadok fenn, hogyan néz ki a jelmeze vagy a kocsija. Grafikában is a régi sorozathoz nyúltak vissza, ami ettől lett ilyen színes, harsány és nálam zavaró is. Nekem nem ez a Batman.

Sokkal jobban fájt, amit történetben és grafikában is a DC gonoszokkal kezdtek. Minden idők egyik legrondább és legbénább Jokere, Rébusza, Macskanője tűnt fel a vásznon. Pingvint még el lehetett viselni. De csak éppen, hogy.

A történet se kötött le. Akartak bele egy kis Batman hangulatot, de tipikus Rejtély Rt. dolgokat is, amik nem mindig sikerültek jól. A nagy leleplezés, a szörny elől való menekülés, Bozont és Scooby hajszája az étel után. Megértük, hogy Scooby snack készült Batman snack néven is… hát, ha bele nem is haltam, azért fájt.

A Scooby meséknek megvan a maguk humora, a visszatérő elemek, amiket ide is sikerült beleerőszakolni, de a más környezetben nem tudtak ugyanúgy működni. Komolyabbnak kellene lennie, miközben ugyanannyira gyerekmese is? Egy-egy jelentre összeállt, de összességében nem illik össze a kettő.

A legfájóbb részt ki is emelem: amikor a Rejtély Rt. beöltözik Batman csapatnak. Az fájt.

Nem tudom, kinek tetszene. Nekem biztos nem.

 

5/2 (Scooby-Doo és Batman) ötlettelenség vagy nagyon kreatívak akartak lenni? Nem tudtam eldönteni, de nem tetszett a végeredmény. Az a Batman szerepel itt, akit kevésbé bírok. Nagyon irritált a grafika is, a jófiúk esetében is, de a gonoszoknál főleg. Ki gondolta ezeket a fogakat jónak Joker szájában? Jaj. A két nyomozási módszer, Batman és Rejtély Rt, nem passzol. Batman igazi gonoszokkal küzd, a tinik meg imposztorokkal. A humora is nagyon gyenge, mintha a kicsiket célozná, de nekik mit mondana Batman ebben a sztoriban? Nem tetszett, röviden.

https://www.youtube.com/watch?v=1lOkHWeyiBI

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3013778136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása