Minden napra egy film

Minden napra egy film

Suicide Squad – Hell to pay

2018. április 28. - BBerni86

Akciós, bűnözős, kártyahajszolós, bűnös.

Amanda Waller kénytelen szembenézni a tettei következményével. Titokban kivizsgáltatja magát, és a betegsége már megállíthatatlan és halálos. Tudja, hogy nem volt jó ember, és a túlvilágon semmi jó nem vár rá. De az ő szakmájában mindig akad kiskapu. Létezik egy kártya, melynek tulaja halálakor bűnbocsánatot nyer minden vétke alól és a mennybe mehet. Waller ezt akarja, és ráállítja az Öngyilkos Osztagot, akik a jutalmukat szem előtt tartva azt se kérdezik meg, mire jó az a kártya és minek neki. Deadshot vezetésével a csapat elindul, de a kártyára nem 91-w7hi14yl_sl1500.jpgcsak nekik fáj a foguk. Zoom és Vandal Savage is rá akarja tenni a kezét. Harcolnak egymással, elárulják egymást, miközben Deadshot haza akar térni a lányához és erkölcsileg is jó döntést igyekszik hozni.

A DC jobban muzsikál a sorozataiban és az animációkban, mint a mozifilmekben. Talán a Csodanő a kivétel. A lényeg az, hogy lassan jobban várom az új animációs filmjeiket, mint a mozifilmeket. És most nem kezdek bele, mennyire tartok az Aquaman filmtől…

Helyette, ez a Suicide Squad azért tud érdekes lenni, mert élőszereplősen is összehozták már az Osztagot. Ha csak a stáblistát nézem, messze nyer a film. Ott Will Smith Deadshot, itt Christian Slater adja a hangját. Mindenki kedvenc bohóclánya a filmen Margot Robbie, míg itt Tara – ő meg kicsoda – Strong lett Harley. De ugyanígy végigvehetném a teljes stáblistát, a filmbe a sztárok vannak, itt maximum a B vagy inkább C lista.

Ám az animáció értelmesebb történetet kapott. Sokkal értelmesebb ez a bevezetés, mint amit a filmben láthattunk. A klasszikus elemekből épül fel: ölik egymást, meg kergetőznek. Sokkal keményebb, mint egy hősös film, hiszen ezek a szupergonoszok nem aggályoskodnak. Még mindig emésztem, ahogy egy biztonsági őrt Gyilkos Fagy ledermeszt, aztán Harley csak heccből lecsapja a fagyott ember fejét. Pont ez lehetne az egyedi jelük, amiért ők mások – elárulják egymást is, a főnökük is, ők nagyon nem jó figurák.

Nekem pont ezzel van egy kis bajom. Egyedül Deadshot képvisel valamilyen elvet, amúgy mindenki gonosz és korrupt.  Jó, Bronz Tigris elmegy jó figurának, de ő mellékszereplő. A történetet mozgásban tartó karakterek mind megilletnék, hogy valaki elintézze őket. Nincs kivel azonosulni.

Hiányoltam a humort. A film azért próbálkozott vicces is lenni, az animáció nem tesz rá kísérletet. Vagy csak nagyon az ingerküszöböm alatt maradt, és nem vettem észre? A lényeg, hogy akció animációnak tudtam nézni, nem akció komédiának.

Pedig magukat az akciókat nem tudta szépen kivitelezni a készítő gárda. Olyan béna verekedős jeleneteket animáltak, hogy komolyan fájdalmat okozott nézni őket. Nagyon gyerekkoromba, egy ősrégi tini nindzsa mesében is sokkal jobbakat láttam! De a metahumánok se jártak jobban. Gyilkos Fagy jeges dolgai még csak elmentek, de Zoom gyorsulása – az is fájdalmas látvány volt.

Ami nekem kicsit kárpótlás volt, hogy ezek a karakterek közelebb vannak az eredeti, képregényes formátumokhoz, mint ahogy a sorozatok bevezették őket. Össze nem lehet hasonlítani ezt a Gyilkos Fagyot azzal, aki a Flash szériában szerepet kapott. Egyszer elment.

 

Suicide Squad Hell to pay - 5/3 átlagos grafika, béna akciójelenetek, de legalább a karakterek nézetik. Lehetett volna jobb.

https://www.youtube.com/watch?v=EPZZvk-wbGE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7013877696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása