Minden napra egy film

Minden napra egy film

Beyond (másodszor)

2018. május 02. - BBerni86

Más világos, harcos, képességes.

Holden nagyon igyekszik visszailleszkedni az egyszerű hétköznapokba. Elvállal egy állást az apja vállalatában, Willa mellett igyekszik szerető barát lenni, és a másvilágból hozott képességeit elnyomja. Amelyek ezt nem akarják hagyni: a fiút egyre több véres látomás kísérti, újrakezdődnek az alvajárások is. A szülei is bajt éreznek, ha ezt nem is mondják meg neki. A saját szakállukra kezdenek nyomozni a szekta után, mely legutóbb magának akarta a fiukat. Eközben több kómába esett beteg is feléled, és gyilkos képességekkel útra indul. Már nem önmaguk, valami megszállta őket odaát, és az emberek világában készítenek elő egy nagyobb tervet. A visszatérő Charlie feszültséget generál Willa és Holden között, akiknek a kapcsolatuk is át kell értékelni, négyszögesedve Holden öccsével.beyond.jpg

Valaki magyarázza már el nekem, miért maradnak ilyen sorozatok életben, amikor olyanok, mint a Forever volt, kaszát kapnak? Sokan nézik? Nagyon nem. Direkt rákerestem a nézőszámokra. Az első évad közel millió nézővel indított, hogy beálljon 300 ezresre. A második évad még ebből is veszett. Az évadzáró mindössze 0,26 millió nézőt tudott felmutatni! Siralmas és szánalmas egyszerre. Akkor mégis minek ez?

Még csak azt se mondhatom, hogy jó a története. Mert nagyon nem. Az csak egy dolog, hogy nagyon lassan indulnak be az események, de amikor már izgalmasnak kellene lenniük, akkor is megmaradnak a nyugdíjas tempónál. Nincs feszültség, nincs izgalom, nincs ebben semmi!

Ötlet is nagyon kevés. Az első évadot lezárták, és kínlódtak, hogyan nyissanak új fejezetet ebbe a világba. Keserves a végeredmény is. Már nem egy jó fantasy – őszinte leszek, az sose volt – de minden guilty pleasure élményt is kivettek belőle. A rosszfiúk célja egyszerre banális és értelmetlen, a szekta úgy ostobaság, ahogy van. Nincs jó ellenfél.

Mondjuk, jó jófiúk se. Nem tudtak szerethető karaktereket írni. Hajlamos vagyok amúgy is a gonosz erőknek szorítani, de itt szomjaztam érte, hogy a démonok kezdjék el megölni a karaktereket! Természetesen, mivel ez egy ifjúsági széria, erre nem kerülhetett sor. Ebbe is, milyen logika van? Jön a világpusztító démon hadsereg új otthont rabolni, és senkit nem ölnek meg? A pacifista vérszomjas démon nem önellentmondás egy cseppet?

A szerelmi szálakon is sírni tudtam volna, természetesen nem meghatottságomban. Olyan ostoba húzásokkal van az is tele, hogy megszavaznám a forgatókönyvíró pénzbeli szanálását érte! A szerelmi háromszögeket is nagyon unom, de bevett filmes húzásként le tudom nyelni. De amikor Luke elkezdett nagy szemeket meresztgetni Willa felé, legszívesebben megütöttem volna a laptop képernyőjén keresztül! Az egyik részben még az exével szerelmes meg hempereg, rá egy részre, meg azt mondja a bátyja barátnőjének, hogy ő a legmenőbb ember, akit ismer, és olyan szerelmesen nézi, mintha ő lenne a kedvenc csokija? Luke, amúgy se szerettelek, de ezzel nagyon le is írtad magad nálam!

Mindezen túl ronda a CGI, már amikor van. Komolyan, jobb lett volna, ha nem is próbálkoznak. Ha elképzelem, sokkal jobb lett volna, mint ez a látvány.

Arról még nem láttam kiírást, kap-e még egy esélyt a csatornától. A vége nyitott, lehetne. De nagyon remélem, hogy belátják, nem hiányzik ez a széria senkinek! Én kaszálom is, az fix.

 

Beyond - 5/1 a látvány nem viszi el a hátán, a szereplők és a történet még annyira se. Unalmas, túlírt.

https://www.youtube.com/watch?v=xwVxQw27DVU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1113885562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása