Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gyilkos elmék (13. évad)

2018. május 05. - BBerni86

Nyomozós, csapatos, életben maradós.

A csapatot támadás érte, és hogy a személyes érzelmeket teljesen félre tudják tenni, Matt Simmons érkezik a tettes elfogására. Mivel közben Matt saját osztagát feloszlatják, kap egy helyet a BAU tagjai között. Nekik is az életükért kell küzdeniük: kapnak egy igazgatóhelyettest a nyakukra, aki nem is titkoltan azért dolgozik, hogy a részleget bezárhassa. Az irodai harcok mellett a sorozatgyilkosok elfogása sem maradhat el. Gyilkos bohóc, traumát kiheverni nem tudó fegyveres is vár rájuk. Meg kell oldaniuk túszhelyzetet, ahol az egyik túsz ráadásul Matt felesége. Garcia is kénytelen szembenézni kamaszkori démonával, amikor a szüleit halálra gázoló férfi meghallgatására kell mennie.

letoltes_10.jpgÉvadok óta írom, hogy a Criminal minds már nem az a sorozat, ami egykor volt. Érdekes krimi volt, amiben valóban volt jelentősége a személyiségmodelleknek. Időről időre próbálják megújítani, de ami ment az első pár évadban, most már nagyon nyögvenyelős.

Ami nekem a legjobban fáj, ahogy a karakterekkel bánnak. Nem mernek elengedni senkit, jó, ez így nem igaz. Az egyik legjelentéktelenebb elemzőt, akinek a nevére sem emlékszem már, megölték és eltemették. Hozzáteszem, a helyét azonnal fel is töltötték. Minek ennyi nyomozó ebbe a szériába? Egy 40-45 perces részbe esélye sincs mindenkinek szerepelni, nem is győznek alibiket kitalálni, egy-egy karakter miért nincs az aktuális részben. Ráadásul sokaknak olyan a szakterülete, hogy érdemben nem is tud hozzászólni a munkájukhoz. Amióta Aisha Tyler állandó figura, nem tudnék egy esetet sem, amihez szervesen kellett volna a jelenléte. Komolyan, annyi a legtöbb érdekesség vele kapcsolatban, hogy mennyire más a hangszíne itt, mint amit az Archer szériában csinál.

De nem tetszik az sem, ahogy a másik sorozatból ide tették Matt figuráját. Igaz, nekem már az sem tetszik, hogy az anyasorozat lett a túlélő, és a sokkal változatosabb, érdekesebb kis sorozatot befejezték.

Mert nem lehet azt mondani, hogy ebben jobb esetek lennének. Lement 22 rész, és ha 2 emlékezetes gyilkost tudok belőle mondani, sokat mondok. A másikban legalább érdekességet adott a más kultúra, a folyamatosan más világvárosok.

Az átívelős szálak is egyre gyengébbek. Gyakran érdektelenek is: mégis, ki gondolta komolyan, hogy a nyugdíjtól folyton visszatáncoló Rossi szerelmi életével töltsék ki az üres perceket? De amit tudtak itt régebben, pl. Reed személyiségéből fakadó drámákat betenni, teljesen megszűntek. Reed már nem csodabogár, senki meg nem mondaná, hogy milyen szociális zavarai voltak egykor. És nincs fejlődés, hogy lett ilyen, csak ilyen lett.

Nagyon próbálok találni benne valamit, ami miatt érdemes még a heti egy részt megnéznem. De minden, ami eddig a pozitív oldalon volt, lassan elveszti a helyét. Sok szereplőt megszerettem, érdekel a sorsuk, de már semmi érdekes nem történik velük. Utálom, ahogy a színészek ki-be járnak a sorozatba – Shemar Moore egy részes beköszönése is tiszta felesleges volt. A krimi már gyenge, nem is pszichés nyomozások vannak, megy le az egész egy olcsó krimi szintjére. Arról nem is beszélve, hogy a logikát is lehet kidobni az ablakon.

Már mérlegelem, a megszokás itt tartson-e még. Nagyon billeg a léc, már kifáradt a széria.

 

Gyilkos elmék - 5/2 az ügyek egyre jellegtelenebbek, a csapat túl nagyra nőtt. Le kellene ezt már zárni!

https://www.youtube.com/watch?v=JHr8DdiIZ7A

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7513891396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása