Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bull

2. évad

2018. május 12. - BBerni86

Bírósági, tárgyalásos, bűnügyes, csapatos.

Bull csapata továbbra is a tárgyalótermi tudományok legütőképesebb egysége. Ha a bajba jutott személy képes meggyőzni arról a többdiplomás, lelkiismeretes Jason Bullt, hogy ő az ártatlan a történetben, védőügyvéd, nyomozó, az esküdtek viselkedésének tudorai, hacker is azonnal a rendelkezésére áll, és a végsőkig elmennek a védelmében. Mint a fiatal fiú, akit halálosan beteg szerelme eutanáziájával vádolnak. A bántalmazott feleség, aki eddig mindent lenyelt és eltitkolt, de most, hogy babát vár, végzett a férjével. A doktornő, aki olyan államba csempészte a drogot a betegeinek, ahol tiltott annak használata. De amikor Bull látja, hogy át akarják verni, képes váltani: mint a fiatal feleség ügyében, akit védeni vennék fel, de mivel Bull meggyőződése a nő bűnössége, a vádnak ajánlja fel a szolgálatait.bull-cbs-cast.jpg

A tavalyi szezon egyik kedvenc újdonsága volt nekem a Bull. Sajnos, ebből kimarad az, aki az angollal hadi lábon áll… bár azt hittem, a TV2 majd műsorra tűzi, még híre sincsen, hogy nálunk is íróságra kezdene járni peres ügyek szakértője.

De nekünk, angolosoknak itt van ez a széria, amely még mindig ügyesen ötvözi a krimit, a bírósági zsánereket és egy kevés szappant. Ha az újdonság varázsát már nem is érzem benne, most is ez az egyik kedvenc sorozatom, és akit nem ijeszt az angol, én bátram ajánlom neki!

Egyrészt, jó jogi ügyek vannak benne. Majdnem mindben van egy nagy csavar, vagy egy olyan etikai dilemma, amit a jog nyelvén is tudni kell kommunikálni, és rádöbbent, hogy a törvények betartása fontos, de vannak olyan esetek, amikor az emberség is mérvadó. Az ilyen sorozatok miatt sajnálom, hogy nálunk nincsen esküdtszék, mert én látok benne fantáziát.

Mondom mindezt úgy, hogy ez a sorozat arra van kihegyezve, hogy az esküdtek is emberek, akiket sok mindennel lehet befolyásolni. Az első évadban ezeket a módszereket jobban vázolták és mutatták, szerettem is. Most ugyan ez némileg csökkent, de még itt van, és érdekes. És minden résszel kommunikálja, hogy mennyire nem mindegy, ugyanazt a tényt hogyan tálaljuk.

De a bírósági hangulat mellett krimi is, mert sok mindent ez a csapat derít ki. Van, ahol ők követnek le pl. egy sorozatgyilkost.

Krimis eszközök, sok pszichológia, még több bíróság. Bírom ezt a mixet.

Még úgy is, hogy azért kicsit mesei, hogy Bull mindig a jó embereket találja meg ügyfélnek, vagy fordítva. Egyetlen olyan rész volt, ahol menet közben jött rá Bull, hogy ügyfele bűnös.

A sorozatokra jellemző, hogy minél több részt élnek meg, annál erősebb benne a szappan vonal. Több szálat kap a szereplők magánélete, ez a folyamat most is megfigyelhető. Cable, a hacker egy barátság miatt szabályt szeg, és küzd az állásáért. Marissa beleszeret egy csalóba, pórul jár, majd küzd az igazságáért. Bull volt felesége újraházasodik, Bull magányos és szenved. Chunk lánya végre megtudja, hogy a bácsikája igazából az apja. Egyelőre, szerencsére még nem viszik túlzásba, ennyi még belefért.

A casting továbbra is remek, két szinten is. A főszereplők eltaláltak, és sok ismert arcot hívnak meg egy-egy részbe vendégszerepelni.

Kicsit talán hígult, de még mindig tetszik. És már be van rendelve a 3. évad is! J

 

Bull - 5/4,5 okos, pszichológiai és krimis egyszerre, csavarokkal, karakteres szereplőkkel. Jófajta!

https://www.youtube.com/watch?v=xQTlwK3Lpm4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2613908314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása