Minden napra egy film

Minden napra egy film

Batman Ninja

2018. május 22. - BBerni86

Időutazós, harcos, világ megmentős, japános.

Grood összehívta Gotham gonoszait egy nagy megbeszélésre, ahol legújabb találmányát készül bemutatni. Batman és segítői is a helyszínen vannak, megakadályozni a bemutatót. De a szerkezet sérül, és egy örvénybe mindenkit magával ragad. Batman a középkori Japánban találja magát – az időgép ide dobta vissza az épületben 220px-batman-ninja---blu-ray-cover-1518549457339_1280w.jpglevőket. Japánban ekkor a hadurak az ország egyesítéséért küzdöttek, és a 2 évvel korábban érkezett gonoszak átvették a tartományokat, most egymással háborúznak. A legerősebb Joker, akinek különösen jól megy a káoszban eligazodás, és a modern technikák adoptálása a középkorba. Batman felveszi vele a harcot egy ninja klán és ide sodródott segítői oldalán, miközben Grood is a saját tervét követi.

Meg kell mondanom, sokkal jobban tetszik ez az irány a Batman univerzumban, mint amikor a hatvanas évek stílusában készítették a retró animációkat. Ez formabontó, modern, így sokkal izgalmasabb is. A Gotham by Gaslight, most a Batman Ninja egy más irányvonal, nyitás más stílusok felé. Nekem bejött!

Hamar meg kell jegyeznem, ezt a műsort az fogja tudni értékelni, akinek az anime ellen nincsenek fenntartásai. Mert ugyan egy teljes értékű Batman történet, de minden szinten áthatja az anime szellemiség.

1: a történet. Ugyan Batman és Joker harca a központi témája, de mindez a középkori Japánba helyezve, jellegzetes anime cselekményszálak bevetésével. Azért azon nagyot néztem, amikor a Transformers szellemét véltem felfedezni a történetben anime módon. (Házakból hogy lesznek óriásrobotok? Itt kérem, megnézhető!) Az tetszett, ahogy magyarázták, miért ez a helyszín és a történet kapott egy cyber punk jelleget.

2: a grafika. Felismerhető az eredeti Batman képregényvilág, de ezt is átszínezték és finomították az anime felé mutatva. A ruhák, a karakterek, a környezet és elsősorban a fegyverek, harcok, különböző technikai eszközök. Ahogy az animációk többségében lenni szokott, itt is sokkal izgalmasabb a gonosz, mint a jó figura. Joker annyira önmaga és mégis japán karakter lett, hogy az már hátborzongató. Az a vigyor… nagyon eltalálták az őrületét, a gonoszságát, de a játékosságát is. De odavoltam az olyan kis belenyúlásokért is, mint a japános frizurák vagy az olyan poénosak, mint Batman denevéres hajnyírása.

3: a harcok. A Batman animációk gyakori gyenge pontja, amikor a szereplők egymásnak esnek fegyverrel vagy ököllel. Egyszerűen nincs súlya, nem érezni a feszültséget, gyerekesnek hat. Itt nem ez a helyzet! Nagyon komoly anime grafikus motort kapott, és nehéz belekötni bármelyik területbe. Ugyanolyan alaposan kitalálták a kardpárbajokat, mint a robotok csatáját. Jó, nem ér fel egy Bosszúállók Végtelen háborúval, de az film, nem is egy animáció! Röviden: az utóbbi Batman animációk legjobb akciójelenetei ebben voltak.

Sikerül elérnie a filmnek, hogy a története is normális, érdekes, és jól is néz ki az egész. Ugyan vannak benne olyan elemek, amelyeken jókat lehet mosolyogni, Batman haja és szakálla, amikor szerzetesnek álcázza magát, jaj! De a cselekmény elviszi, okosan ki van ez találva. Keleti és amerikai egyszerre.

Meg kellett szoknom a grafikát, de utána nagyon tetszett: a kép és a történet is. Bejött!

 

Batman Ninja - 5/4 benne van az anime jellegzetessége, a történet illeszkedik. Akciódús, jól animált. Eredeti.

https://www.youtube.com/watch?v=GhApRM0UnoI

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr713993528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása