Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Flash

4. évad

2018. június 02. - BBerni86

Világmentős, szuperképességes, baráti társaságos, akciós.

Barry feláldozta magát, de a barátai nem adják fel a reményt, hogy sikerül őt visszahozni. Amikor mindenki kiáll a terv mellett, sikerül megnyitni az átjárót, és Barry visszatér. De nem emlékszik semmire, Iris bajba jutása kell, hogy ne csak testbe, tudatba is visszatérjen. A visszatérése azonban nem várt következménnyel jár: fekete anyag szabadult el, és egy busz utasait metahumánná változtatta. Egy új ellenfél is feltűnik, a Gondolkodó. Ő is azokra vadászik, akik most képességet szereztek. Barry versenyt fut vele, remélve, hogy rájönnek DeVoe tervére, és meg tudják menteni azokat, akiket levadászna. Egy új jó barátot és társat is nyer így, Ralph személyében. De Killer flash-407-poster.jpgFrost is okoz még nehézségeket, esküvők zajlanak le és baba is érkezik a családba.

Most talán eljutok arra a szintre, hogy kibékülök Iris figurájával. Jót tett neki, hogy írja a blogját, mert amíg csak Barry és a csapat nyakán lógott, nem tudom, mi értelme volt a szerepének. Ő újságíró! Mit keres egy hós csapatba képesség és tudás nélkül? Igaz, azt most se bírom, amikor ő játssza ott a főnököt. Én nem fogom fel, milyen alapon. De Iris és Barry együtt már jó páros, aranyosak, így békülök vele.

Ami viszont hiányzik: kiszállt Tom Felton, pedig az ő karakterét kedveltem. És működött Caitlin mellett, akinek már kijárt volna egy kis boldogság. (A halott férje óta nem volt egy normális pasija.)

Jött helyette Ralph, aki az új kedvenc szereplőm lett, még ha a nevét nem is bírom. Sok humort hozott a részekbe, volt fejlődési íve, és neki jutott a rész drámája is. Bízom benne, hogy őt megtartják a következő évadra is.

A történet is érdekesebb volt, mintha megint egy gyorshajtó lenne az ellenfél. Ugyan DeVoe mániája olyan volt, mint egy Terence Hill – Bud Spencer film gonoszának, de legalább kihívást jelentett a legyőzése. Sok olyan szereplőt iktatott ki, akiket bírtam. A hegedűs lányt és a képességét például nagyon bírtam, sajnáltam is, amikor DeVoe keresztezte az útját.

Az átívelős történet működött, érdekes volt, és nem hiányzott a részenkénti meta vadászat. Bőven elegek voltak a buszos képességűek. Így is bele tudták tenni azt a humort és kaland szintet, amit korábban produkáltak.

Az akciójelenetek még most sem néznek ki úgy, mint az Arrow esetében. Nem néznek ki jól a CGI jelenetek, még mindig nem mutatós, amikor Flash gyors tempóra vált. Pedig azok sokba kerülnek, azért is kellett áttenni a legendák csapatába Iris öccsét. Killer Frost trükkjei néztek ki talán legjobban, de Ralph alakváltós és nyúlós trükkjei is bejöttek. Azt kifejezetten bírtam, amikor valaki másnak a bőrébe bújt. De verekedés, küzdősport nincs benne jó, ez a képességekről szól és nem az erőről.

Tetszett, hogy már teljesen elválnak a sorozatok. A sztorik nem függnek össze, ha van is némi karaktermozgás. Az alternatív univerzumok lehetőségeit is egyre jobban tudják használni, Supergirl és Oliver náci változata mosolygós volt.

Idén nem ez volt a leggyengébb része a sorozatnak, a közös részekben is jól működtek. Még mindig vannak vele gondjaim, de ez az évad egész korrekt volt.

 

The Flash - 5/4 ami idegesít benne, arra jut valami, amit szeretek. A látvány még fejleszthető, de elment.

https://www.youtube.com/watch?v=xpmX4awpEgk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7014015462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása