Minden napra egy film

Minden napra egy film

Arrow

6. évad

2018. június 05. - BBerni86

Harcos, álruhában várost védős, közben családot összetartós.

Oliver hazatért a szigetről, de Prometheus egy szerettét el tudta pusztítani: a gyermeke anyját. Így William most Oliver felelőssége lesz, akinek egyszerre kell apának lennie az anyja helyett is, miközben a kihagyott éveket is pótolnia kell. Felicity rengeteget segít benne, de Oliver kénytelen szembenézni azzal, hogy a fiának mire van flat_800x800_070_f_u2.jpgszüksége: rá, biztonságra. Így csak polgármester akar lenni, az Íjász csuklyáját átadja Johnnak. Aki egy sérülést rejteget, ami veszélybe is sodorhatja a csapatot. Akik Laurel másvilági lényét igyekeznek elkapni. De feltűnik egy új, könyörtelen játékos is, és Oliver visszatér az éjszakába. De úgy tűnik, ezúttal nem győzhet. Diaz megvásárolta a várost, és minden fronton Oliverre tör.

Már a hatodik évad? Durva. Az elején nem gondoltam volna, hogy eddig tudják húzni. De, itt tartunk, és jövőre jön a hetes etap is. Reméljük, az javulást tud majd felmutatni, mert ennél az évadnál kaptunk már bőven jobbat is.

Már nincsenek flashback történetek, de ez fájt a legkevésbé. Bőven sok volt 5 éven át lekövetni, mit művelt a múltban Oliver – zavaros is lett a végére. Ez egy új kezdet lehetett volna a sorozatnak, amivel bár jobban tudtak volna élni!

Mert a történet annyira ugyanazokat az ötleteket variálja, hogy hiába szerettem sokáig ezt a sztorit, mostanra ezekbe beleuntam. Gonosz karakter: buktassuk meg Olivert! Tuti, hogy megpróbálja leleplezni vagy megölni. Oliver dolgai túl jól mennek? Tuti, hogy előtör belőle a magányos farkas, aki mindenkit elmar maga mellől, aztán amikor rájön a hibáira, nem győz bocsánatot kérni és vezekelni. Itt is ezek voltak.

Engem zavar az is, mennyire hatalmas már az állandó stáb. Egyszerűen nem mernek kiírni karaktereket, vagy ha mégis, a több dimenzió miatt bármikor beköszönhet újra, csak kicsit más személyiséggel, mint tették Laurel esetében most.

Ami nagyon zavart idén: Quentin. Ahogy végig próbálta megmenteni a nőt, és tucatszor hagyta magát becsapni… mint apa, aki bármit megtenne a lányáért, ok. De amikor minden harmadik részben ugyanez a dráma megy le? Sok!

Az ellenfél nem rossz, de Prometheus tavaly minden téren jobb volt. Vele valahol együtt is tudtam érezni, és működött, hogy ő Oliver alteregója volt, csak ő nem a jó, hanem a rossz irányba haladt a válaszúton. De most Diaz… könyörtelen, ez rendben. De hogy egyszerre egy megszállott őrült és egy tervező zseni, ezt nehezen vette be a gyomrom.

Az akciók terén nálam még mindig ez a sorozat a legerősebb a sorozat univerzumukban. Az Arrow még mindig béna CGI párti, a legendák komolytalanok és Supergirl… de az univerzum legnagyobb csalódásáról idén majd később mesélek, lassan vége az évadnak a szuperlány történetével is. Itt korrekt harcok vannak, ha zavarónak is találom már az igazságosztók kosztümjeit. Néha azokon nagyobb a hangsúly, mint a koreográfián.

Színész sincs, akit ki tudnék emelni. Durva, de az általam utált Katie Cassidy az, akinek jól állt ez a gonoszabb én, így még szinte el is tudtam viselni.

Aminek örültem: Roy és Thea idillje. Nekik ez már kijárt.

De összességében csalódás az évad, kifulladt. Sokkal jobb volt ez korábban.

 

Arrow - 5/3,5 a történet gyengébb, ismétli önmagát, és már túl sok a karakter, hiába szűkítenek néha.

https://www.youtube.com/watch?v=lOLK8-bzIbY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr814018622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása