Minden napra egy film

Minden napra egy film

Trust

1. évad

2018. június 07. - BBerni86

Emberrablós, gazdag családos, bajos.

John Paul Getty, a harmadik. Egy tizenéves, elkényeztetett kamasz, aki életművészként tengeti a napjait Rómában. Nincs állása, több lánnyal is nyitott kapcsolatban él. De nagyot koppan, amikor rádöbben, hogy a többiek mind az ő nevében vásárolgattak maguknak. A maffiának komoly pénzekkel tartoznak a drogért. Mert Paul annak a Getty családnak a sarja, amely az egyik leggazdagabb család a világon. Nem értették meg, hogy neki nincs saját pénze, az örökségéhez nagyon sokára férhet csak hozzá, és nem is kellene neki. De most pénz kell, 175px-trust_fx.pngígy megpróbál a nagyapjától szerezni. De amint Getty rádöbben, hogyan él az unokája, kidobja. Paul kínjában elraboltatja magát a váltságdíjért, de maga sem számolt azzal, milyen hamar komolyra fordulhatnak az események.

A történet most megint felkapott lett – itt van a sorozat, és egy mozifilm is készült belőle tavaly. Aminek megint elég kalandos a története, de arról majd a film kapcsán. Ha jól számolom, hamarosan meg kell jelennie dvd-n.

De maradjunk a sorozatnál!

Ami nagyon távolról emlékeztet a Fargo küldőségeire. A Fargo tetszik jobban különben, de a Trust lehetne a kistestvére.

Egyrészt, ebben is nagyon erős a retró hangulat. A ruhák, járművek, külsőségek tekintetében nagyon odafigyeltek, hogy visszavigyenek minket az időben. Szerencsére a frizurákkal nem durvultak, nekem az ilyen múltidéző sorozatoknál az szokott fájni, de most nem kellett a dauerolt frizurák hosszú sorát elviselnem.

Másodszor, a Fargo ötletéhez hasonlóan itt is igyekeztek húzóneveket bevonzani a stábba. Donald Sutherland lett az öreg Getty, a menye pedig a kétszeres Oscar-díjas Hilary Swank, akinek elég rég volt kiemelésre érdemes munkája. De ez elmondható az egykori CIA ügynök szerepében feltűnő Brendan Fraserről is, aki szintén látott már szebb napokat is. Mindhárman hozták a kötelezőket, Sutherland karaktere olyan volt, hogy lehetett is benne alkotni. Azért Fraser arcán látni, mennyire elment az idő… ha eszembe jut a Múmia… mintha másik ember lenne, pedig csak nem öregedett szépen a színész.

A karakterek különben hálásak. Annyira extrém helyzetet teremtett magának és a családjának Getty, hogy bőven voltak itt drámák és különcségek. Azért nem semmi, amikor a nagyapa kamatra akar kölcsönadni a fiának, hogy kifizesse a váltságdíjat…

Nem mentek át a sorozat készítői mesevilágba, pont az adta a sorozat erejét, hogy ezek az emberek nagyon is ilyenek. Esendők, bűnösök, hibáznak. Még Paul, az elrabolt Getty sem egy ártatlan virágszál.

Nekem valahol azt üzente az egész sorozat, hogy a pénz és a tisztességes hírnevet leszámítva nincs nagy különbség a maffia és a milliárdosok között. Sőt, a Getty családon belül voltak olyan ügyek, amire a maffiózók is csak döbbenten húzták fel a szemöldökük.

Játszottak az idősíkokkal, több oldalról bemutatták az eseményeket, és igyekeztek filmes kalanddá is formálni. Voltak benne sikereik, de végig nem tartott ki a figyelmem.

Nekem kicsit hosszú volt, lassú. De mindezek mellett érdekes is, egyszer belefért megnézni.

 

Trust - 5/3,5 lassú, de érdekes. Szórakoztatóbbá igyekeztek tenni, de nem mindig sikeresen. Korhű.

https://www.youtube.com/watch?v=OM9h-llN4TY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3614020692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása