Minden napra egy film

Minden napra egy film

Billions

2. évad

2018. június 16. - BBerni86

Vetélkedős, gazdasági, családi, egymásra vadászós.

Chuck Rhodes államügyész nem egyszerűen le lett állítva, a saját karrierje is veszélybe került, amiért kikezdett az Axe Capital fejével. Az igazságügyi miniszter vizsgálatot rendel el ellene, a felesége külön költözött, ráadásul Bobby Axelrod összeszedte az embereket, akik ellen korábban vádat emelt, és csoportos keresetet nyújtott be ellene. De Chuck nem hajlandó megadni magát, minden téren küzd és talál egy tervet, amivel helyre teheti abillions2.jpg dolgokat, egyre piszkosabb eszközökkel akár. Közben Bobby protezsálni kezd egy fiatal elemzőt, akit egyre jobban a maga arcára formál. Kézben tartja a céget, miközben a felesége egyre távolodik tőle. Mire felismeri, hova tartanak, talán már késő is: Lara kész elmenni, Chuck a vállalat nyakára szorítja a kést.

Az jó egy sorozatban, ha meg tud újulni, miközben benne marad az is, amiért rákaptunk. Nekem ebben a műsorban az tetszett, ahogy a két főszereplő trükközik egymás ellen. Ahogy egy halálos játékot játszanak egymás ellen, látszólag könnyeden és elegánsan, de a tétek minden mögött nagyon magasak. Okosan, ravaszul, meglepve a nézőt.

A második évadban megmaradt ez is, csak máshova kerültek a hangsúlyok. Már megvolt az első menet, és mindenki a következményeket dolgozza fel, más a dinamika. Az évad második felébe kell érni, hogy érezzük megint azokat a játszmákat, amelyek kitöltötték az első évadot. Nem volt annyi meglepetés, aki figyel, és mondjuk hozzám hasonlóan darál, nem hetiben nézi a részeket, ki lehet szúrni a nyomokat, hogy igazából mit játszanak a karakterek, és nem lepődtem meg, amikor a műsorban is jött a nagy leleplezés. Pont azt vártam, ami jött. De ettől még okos a sorozat, logikus, jól felépített – inkább jöjjön logikusan, amit kikövetkeztettem, mint valami meglepő húzás, de a semmiből.

Ami viszont nem tetszett, ahogy a házassági drámákat betették. Chuck és Wendy története még belefért nekem így, az hiteles volt, hogy a megingott bizalmat most lassanként próbálják felépíteni. Ott tényleg valós volt a konfliktus, ami a válságot okozta.

De ami Ax és Lara között lett a végére – azt nem értettem. Az olyan volt, mintha a semmiből kreáltak volna egy drámát. Mégis, mi volt Lara baja? Olyan törést szenvedett részéről a kapcsolat, mintha Ax minimum fűvel-fával csalta volna, ráadásul még ki is rabolta volna.

Ahogy így belegondolok, Lara karaktere az, akit nem éreztem most logikusnak. Mart Ax úgy cselekszik vele, majd ahogy próbálja megbékíteni, ami tőle teljesen várható és racionális. De mi történt a nővel? Mi a válság oka? Azt nem találtam, és ez zavart. Műbalhé, ami nekem nem hiányzott, van elég reális dráma a sorozatban enélkül is.

A mellékszereplőket is színesen építik tovább. Nagyon eltalált lett Taylor karaktere, aki sokat dobott nekem a sorozaton. Kicsit szociopata, miközben nagyon érzékeny is. A színésznőt is nagyon eltalálták hozzá, Asia Kate Dillon nagyot játszik. De mindkét nagykutya falkájában vannak olyan tagok, akiknek a sorsa lekötött és kaptak jó szálakat.

Látványra is teljesen korrekt a sorozat: a gazdagok és szépek világa, annak minden kellékével. A ruhák, lakások, ékszerek, autók… nem sajnálták semmire a pénzt.

Most kicsit elfáradtam benne, de kis pihenő után majd folytatom. Mert ez egy jó sorozat.

 

Billions - 5/4 fordulatos, jó karakterrajzokkal és manipulációkkal. Színészek, párbeszédek is ütnek.

https://www.youtube.com/watch?v=epcaGVKblsM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8714048074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása