Minden napra egy film

Minden napra egy film

Lucifer

3. évad

2018. június 28. - BBerni86

Nyomozós, angyalos, Káin bélyegét leszedős.

Lucifer a sivatagban tér magához, és nem elég, hogy eltűnt az ördög arca, még a szárnyai is visszatértek. Hiába kaszabolja le őket újra és újra, a szárnyaktól nem szabadulhat. Minden mögött egy rejtélyes gyilkost sejt, akinek Chloe segítségével ered a nyomába. Charlotte már az istennő nélkül saját maga, és nem érti, mi történt vele az elmúlt hónapokban. Csak abban biztos, látta a poklot, és nem akar visszakerülni. A rendőrségen vállal állást, jóvá akarja tenni a bűneit. A rendőrségre közben új hadnagy érkezik, Marcus Pierce. Lucifer azonban régebbről ismeri: ő Káin, akinek a bélyege örök életet adott. Pedig csak halni akar végre – Lucifer segítséget ígér, nem is sejtve, hogy Káin pont ahhoz kerül közel, aki neki is fontos.lucifer.jpg

A Lucifer is eljutott abba a szakaszba, amikor az átívelős történet eluralkodik a krimi felett. Olyannyira, hogy most vissza kell keresnem, egyáltalán milyen ügyekben nyomoztak az évadban. Nézzük csak! Volt egy nő, akinek a kutyája volt a mindene, akit versenyekre is elcipelt – míg egy versenyről csak a kutya jött haza, mert a gazdit megölték. A balerina, akivel a gyakorláskor végeztek. Volt régi sorozatgyilkost utánzó elkövető is. De ezeket csak úgy tudom visszaidézni, hogy rálestem az évad tartalmára.

Általában ez egy kriminél rosszat jelent, hiszen az ügyről kellene szólnia. Nyomozni kellene, izgalmasan és fordulatosan. De a Lucifer soha nem teljesen ezen a vonalon volt, és idén volt olyan kerettörténet, hogy nem is bántam, hogy a nyomozások csak azért vannak, hogy kitöltsék az átívelések közti időt.

Mert a Káin történet sokkal jobban működött, mint tavaly Isten felesége – igen, azt még mindig nem emésztettem meg. De Káin ötletes volt. Humort adott, amikor mindenki próbálta megölni. (Ok, fekete humor, de nekem az bejön.) Feszültséget keltett, amikor ráhajtott Chloéra, mert arra gondolt, ha Lucifert sebezhetővé teszi a nőt, akkor nála is beválhat. És a végére jött a jó kis thrilleres krimis zárás, amikor Pierce elszabadult.

Charlotte sokkal érdekesebb volt így, a bűneit jóvátenni akaró kemény ügyvédnőként. Ugyan az elején voltak fenntartásaim, de a végére az egyik kedvenc karakterem lett belőle.

Ha valami nem kellett volna nekem, az a Lucifer és Chloe közti kapcsolat szerelem felé terelése. Nekem egyszerűen nem működik úgy, ha ők párként is együtt vannak. Nem is érzem köztük a kémiát, meg ez pont azt a játékosságot irtaná ki, ami a szerelem nélkül megvan a nyomozásaikban. Ha páros lesznek, elveszik a csipkelődés, ugratás – pedig általában az ilyesmi sorozatokban azt várom, mire jönnek össze a felek, de itt kifejezetten rossz ötletnek tartottam. Ilyen szempontból nem is bánom, hogy az erre épülő negyedik évad nem készül el.

A színészek jók benne, Tom Ellis nagyon elkapta a karaktert. Ha az érzelmes részeknél gyengébb is, a Lucifer pillanatok ütnek. De még Tom Welling lesz az, akit kiemelek. Az évad elején inkább csak a nosztalgia vitte a karaktert – Smallville, Clark Kent – de aztán szépen magára talált és a végére Káin is jól formált karakter lett.

Pluszba ki kell emelni, hogy miután kasza lett, a készítőkben volt annyi, hogy kiadtak még két részt, amit különben nem láttunk volna. Ezzel kapott egy alternatív, inkább happy end felé hajló véget az, akinek a hivatalos évadzáró túl komor lett volna.

 

Lucifer - 5/4 szórakoztató, az se zavar, hogy a krimi kevesebb – mert a Káin szál működött. Csak a vég.

https://www.youtube.com/watch?v=tmU90SDAt34

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6214069323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása