Minden napra egy film

Minden napra egy film

Once upon a time

7. évad

2018. július 21. - BBerni86

Családos, mesés, varázsos, megmentős.

Henry Mills kiszabadult a városból, ahol felnőtt, és kalandorként a világokat járta. Az egyikben találkozott Hamupipőkével, aki a szerelem nyila helyett egy tőrt akart a herceg szívébe vágni. Henry szerelmes lett, és Ellával egymásra is találtak. Boldog ember lett, egy kislánnyal a családban. De kiszórtak egy átkot. Henry Mills író, akinek a családja halála óta nincs ihlete. Egy kislány kopog be hozzá, aki állítja, ő Henry lánya, csak egy átok miatt nem emlékszik. Henry a lánnyal tart, és fülig beleszeret az anyjába, Jacindába. De a boldog véget nehezíti a nő családja, és a hit hiánya is. Henry már nem hisz a mesékben és varázsban. Az öntudatra ébredő Regina igyekszik segíteni, míg Hook e világi változata a lányát keresi, és Rumple a halál lehetőségét keresi, hogy újra a feleségével lehessen.

A sorozatoknak időnként meg kell újulni. A Once upon a time hatalmas siker volt, az első évadában benne volt mindaz, amit egy ilyen sorozatnak tudnia kell. Próbálkoztak a folytatással, akadt egy-egy jobb történet is benne, de soha nem értek az első évad nyomába. 6 évad után engedték el Emma történetét, és kipróbáltak egy új irányt.once7.png

Megkaptuk a felnőtt Henry kalandjait, és kísértetiesen sokat átemeltek az első évadból is. De most nem éreztem benne azt a szívet, ami megvolt korábban! Hiába kezdünk ugyanúgy, a gyerek bekopog szülőjéhez, aki nem hisz neki. Majd belekeveredik egy átok feloldásába. Ugyanúgy az a koncepció, hogy mindenki éli az elvarázsolt életét, és a megmentőnek kell visszaadni nekik az emlékeik, míg megmenti a családját.

De most sokkal gyengébb a keret. Még történeten belül is igyekeztek újulni, 2 új főgonoszt is bevezettek a részek alatt, de ugyanabba a hibába estek, amiből az utóbbi évadok sem bírtak kijönni. Minden gonosz igazából jó, csak eltévedt és megkeseredett. De egy nagy áldozattal még jóvá tudnak tenni mindent…

Minden szál a családhoz vezet vissza. Az egyik a nejével lenne, a másik a lányáért küzd, a harmadik bosszút állna a meggyilkolt családjárt, a negyedik féltékeny a húgára, és még hosszan sorolhatnám. Minden indíték a család, és ezt unom is, sok is. Ezt kellett volna újítani!

Sajnos, a mese újragondolások sem ütnek. Ugyan feloldják a korábbiakkal való ellentéteket azzal, hogy több világban, így egy szereplőnek több alternatívája is létezhet, de nincsenek jó sztorik mögötte. Egyedül talán Jancsi és Juliska történetében volt erő, de a többi annyira gyenge, hogy nem is igen jutnak most eszembe.

A karakterek mesehősök, ezzel nincs is bajom.

Ahogy azzal sem, hogy mentettek át karaktereket. Kellett is, mert nélkülük vérszegény lett volna az egész. Ugyan se Rumple, se Evil Queen, se Wicked boszi most a legjobb, de még mindig ők voltak a legérdekesebbek. Színészként is ők a legerősebbek, ha próbálkoztak is más sorozatos ismerősöket is belenyomni a történetbe. (Jacinda = Hamupipőke, pl. évekig volt Devious Maid.)

A látvány elment, de csak tévés szinten. Nem a CGI volt az erősségük.

Ezzel most egy időre elköszönünk a karakterektől és a mesevilágtól, de szerintem nem végleg. Túl jó az alap, hogy egyszer valaki ne álmodna meg egy ennél jobb újrázást.

 

Once upon a time - 5/3,5 már nem a régi, nem olyan kreatív, de egy-egy ponton érezni, mi volt a sorozat lényege.

https://www.youtube.com/watch?v=k8OJC6gxeJo

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5314123417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása