Minden napra egy film

Minden napra egy film

Végzetes edzés

2018. augusztus 06. - BBerni86

Szakítás után felépülős, megszállott rajongós, szerelmes.

Melissa csúnya szakításon van túl: ő azt hitte, jegygyűrűt kap, helyette azzal kellett szembesülnie, hogy 5 évnyi kapcsolat után a barátja a kedvenc színét sem ismeri. Barátnője cipeli le magával búfelejtőként az edzőterembe, ahol az egyik tréner felfigyel a lányra. Segít neki, Melissa is beiratkozik, és együtt igyekeznek a lányt jobb formába hozni. Melissa nem is sejti, Trey mennyire vonzódik hozzá. A mobilján át követi, és észrevétlen elkezdi elmarni mellőle az embereket. Amikor a galériájában Melissa megismerkedik és szerelembe esik Adammel, Trey egyre jobban bekattan. Már nem csak közvetve avatkozik be a nő életébe, és lassan Melissa is felismeri, hogy rossz emberekbe bízott meg, és veszélybe kerültek.

Tudom, kellenek a tévébe is filmek. Amelyek nem lesznek olyan látványosak, vagy olyan színészekkel megtöltve, vegzetes_edzes.jpgmint egy mozifilm lenne. Ezt el is tudom fogadni. De miért kell a történeten is spórolni? Attól, hogy kevesebb pénzből készül, nem kellene gagyinak is lenni.

Pedig a Végzetes edzés az lett.

A történet korrekt thrillernek tűnik, elsőre. Adott a szépség, aki felkelti a ragadozó figyelmét. A férfi egyre agresszívabb, és egyre nő a veszély, amiből a nő semmit nem vesz észre. Alapnak nem lenne rossz – de ahogy tálalják, és ahogy a veszélyt akarják ábrázolni, az egyszerűen fárasztó. Mi lesz a kukkoló nagy trükkje? A saját mobiljával is szinkronizálja a nő fitnesz karkötőjét, és így figyelemmel kísérheti, merre jár, és mit csinál. Amíg edzenek, hozzáfér a mobiljához is. De most komolyan, a fitnesz karkötő, mint kémkedési eszköz? Tapasztalatból mondom, ahhoz hogy a karkötő frissítse a mobilra az adatokat, a közelbe kell lennie, hogy meglegyen a Bluetooth kapcsolat. Trey valami szuper karkötőt vehetett, mert a városon át is fogja a jeleket… és ahogy a megnövekedett pulzusból kitalálja, hogy a nő éppen szexuális kapcsolatot bonyolít – valahol dugdosott egy kamerát is a karkötő mellett?

Jó, ne vegyem ennyire viccesre. Az alapszituáció komoly: a zaklatás. Csak itt képtelenek voltak ezt normálisan bemutatni.

Érdekes vonal lehetett volna Trey kattantsága is, ahogy a tökéletességet hajszolta. Ahogy a saját, kamasz lelki sérülései ide vezettek. De ezekre csak egy nagyon minimális utalás van, pedig ez lehetett volna az érdekes rész.

Utáltam azt is, ahogy Melissa a végzet asszonya, ráadásul a tudtán kívül. Tulajdonképpen minden férfi beleszeret a környezetében középiskola óta, neki meg fel se tűnik. Plusz, nem is olyan színésznő játssza, akiről elhinné az ember, hogy minden férfi első látásra a rabja lesz. Elvileg az edzések alatt fogy, izmosodik, szebb lesz – esküszöm, én ugyanolyannak láttam a film elején, mint a végén. Még az öltözködési stílusa se változott.

Nem tetszettek a színészek se. Sejthető, hogy egy ilyen történetbe még B listáról is nehéz lehet bárkit beszervezni, nincs is senki benne. Lepörgettem a stáblistát, és senki nincs benne, akinek legalább ismerős lenne a neve. (Az arcuk se volt az, míg néztem a filmet.)

Látványra is egy nagy semmi az egész. Még egy rendes gyilkosság, vagy annak kísérlete se került bele. Azt nem is minősítem, amikor Trey és Melissa egymásnak esnek a végén.

Csalódás. Tényleg csak éjjel, a tévébe való, amikor az álmatlanságban szenvedők nyüglődnek.

 

Végzetes edzés - 5/2 tévés szinten is gyenge thriller. Kiszámítható, sok a hiteltelen része, kevés a feszültség.

https://www.youtube.com/watch?v=iHxHm8aR-Mo

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7714162355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása