Minden napra egy film

Minden napra egy film

A gonosz odabent vár

2018. augusztus 10. - BBerni86

Új házba költözős, leskelődős, fenyegetett, titkos.

Az Alexander család kénytelen új városba, új házba költözni. A kamaszlány nehezen viseli az új helyzetet, hiába próbálja a mostohája oldani a feszültséget a mostohalánya és férje között. Hannah hiányolja a barátját, a szabadságát, és egyre biztosabb benne, hogy a házzal sem stimmel valami. Megmozdulnak dolgok, eltűnnek, és mintha valaki leselkedne utána. Eleinte nem hisznek neki, de aztán Hannah rájön, hogy a házuknak múltja van. Egy teljes család pusztult itt el: az apa egy éjjel bekattant, végzett a családdal, majd magával is. A barátjával, majd a mostohaanyjával igyekszik kideríteni, mi folyik a házban. A felfedezés halálos következményekkel jár.

Kiakadtam. Most komolyan, ez kinek kellett? Nem számítottam jó filmre, de azért ennél többet vártam. Legalább letoltes_10.jpgegy átlagosat. De nem – ez rossz. Mindenbe képes is leszek belekötni. Mert ez rossz élmény volt!

Kezdve a film cselekményével! Ami annyira más, és nem is túl jó horrorokat idéz, hogy az már fájdalmas. Nagyon beugrott a Netflix Open house-a, ami szintén kiakasztott. Sok közös vonása van ezzel a filmmel, a vázolt társadalmi probléma, a horror forrása is ugyanaz. De olyan bénán tálalják, hogy ijesztő helyett dühítő az egész.

Tényleg ennyire vakok az emberek? Annyira elbutít minket a tévé, hogy hasonló helyzetben szőnyeg alá söpörjük az intő jeleket? Inkább hisszük, hogy idegi gyengeség, vagy szellem okozza a bajokat, minthogy meggyőződnénk a házunk biztonságáról? Annyira buta dolgokat tesznek a szereplők ebben a filmben…

Jó, azt még könnyen lenyelem, hogy megvesznek egy házat, amiben gyilkosság történt egyszer. Az emberek tették, nem a ház, és tény, hogy amikor az anyagiak súlyosan számításba esnek, sokat számít, hogy egy ilyen múlt miatt lényegesen olcsóbb az ingatlan. Azért egykori temető fölé nem költöznék, de ennyi még nekem is beleférne.

De könyörgöm, úgy megvenni, és beköltözni, hogy rendesen körbe se járják, nem nézik meg az egészet? Minden elkerülhető lett volna, ha a költözés előtt tartanak egy alapos körülnézést.

Aztán, egy része a filmnek nem is tiszta. Értem, így kellett, hogy a végére szánt fordulat ütősebb legyen, de akkor is, sokkal butábbak tőle a karakterek. Mégis, milyen az, hogy senki nem ismeri fel a sérültben, hogy az nem egy idegen, hanem Hannah barátja? Ok, véres volt a feje, de attól az arca nem torzult el.

És nem is ijesztő a horror része. Sima jump scream, abból is a kiszámítható fajta. Az ember előre tudja, mikor bukkan fel majd az ijesztőnek szánt figura. A tényleges, brutálisnak szánt jelenetek meg inkább röhejesnek hatnak. Van benne egy kötéllel megfujtós jelenet – mintha a 80-as évek trash hullámát idézné.

Egyszerűen nem lehet komolyan venni.

Sajnáltam a színészeket – szegények, jobb szerepeket is kaphatnának. Michael Vartan soha nem lett sztár, de az Alias Michael-e miatt én bírom, és sajnálom, hogy már csak ilyen filmekbe bukkan fel. Blake Jenner is sokkal többre képes ennél, valaki felfedezhetné végre.

Ez a film se adta meg a horror hatást, amire vágytam. A keresés folytatódik!

 

A gonosz odabent vár - 5/2 annyira ismerős az egész! Ijesztés csak jump scream, és a sztorit ellőtték már másban is.

https://www.youtube.com/watch?v=An_U52MHLp4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8114169671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása