Minden napra egy film

Minden napra egy film

Rossz anyák karácsonya

2018. augusztus 17. - BBerni86

Ünnepes, anya – lánya kapcsolatos, problémás.

Amy, Carla és Kiki már javában készülnek az ünnepekre. A három barátnőn egyre nő a nyomás, hiszen ilyenkor mindennek tökéletesnek kell lennie. A ház díszítésének, az ünnepi vacsorának, az ajándékoknak. És természetesen mindent a családanyának kell megvalósítania. Pedig egykor szerették az ünnepeket – ki is találják, idén megélik az ünnepet, és nem robotolják végig! A hangulatot a látogatóba érkező anyáik keserítik meg: Ruth a tökéletességre törekszik, és Amy úgy érzi, az anyja folyton támadja. Sandy a férje halála óta betegesen tapad a lányára, ami 4 gyerek után sok Kikinek. Isis pedig mindig akkor bukkan fel, amikor pénzre van szüksége. Vajon most is ezért jött Carlához? A karácsony lassan háborúba fordul, és régi sérelmek sora hevíti az indulatokat.rossz-anyak-karacsonya-2-990x515.jpg

A Rossz anyák pár éve szépen teljesített a mozikba. Én ugyan nem szerettem, de nem is utáltam, hogy egyes ismerőseim kiakadtak tőle. (Én azt olyan gyöngyszemeknek tartogatom, mint az Adam Sandler filmek.) 2017 karácsonyára érkezett a folytatás is, amelyet eddig halogattam. Mondhatni, az újabb Mila Kunis film előtt megnézem az eggyel korábbit trendet követem – igaz, az a kémes kaland se izgat nagyon.

E karácsonyos film – nem lesz rajta a karácsonyi filmek Top 5-n. (Ezt fel is kellene írnom: decemberbe lehet egy ilyen 5 film programpont.)

Ezzel is úgy voltam, nem tetszett igazán, de nem is okozott fájdalmat. Jó, volt, ami okozott.

A történet nagyon tipikus. Már az elején lehet tudni, hogy a gyakran erőltetett ellentétek karácsony napján kisimulnak, és összehoznak majd egy olyan ünnepet, ami mindenki igényeit kielégíti. Még azt is meg lehet jósolni, miken fognak balhézni.

Legalábbis, a normálisabb történetben. Mert az, hogy Ruth tökéletes karácsonyi vidámparkká alakítja a lánya kertjét, és tökéletes fenyőt akar a házba, sokkal emészthetőbb, mint amiket Kiki és az anyja művelnek. Mégis, milyen anya az olyan, aki szép csendben üldögél, és figyel, míg a lánya a férjével ágyba esik? Az már az a szint, ami egy komédiában is erőltetett.

És sajnos van egy ilyen vonulat végig a filmen. Kiki és anyja is borzolta az idegeim, de a csúcs Carla volt. Legyen az a fia, vagy a kiszemelt pasi. Komolyan nem tudom eldönteni, mit utáltam jobban: ahogy a srác teljesen IQ light figura lett – igen, a szellemi fogyatékos szintre levitték, vagy, ahogy nyomorult Justin Hartley újrázta Matthew McConaughey magamutogatási korszakát? Egyáltalán, minek kellett ez bevállalnia? Nem vicces volt, szánalmas. És neki nem is kell kompenzálnia a gyerekkori hájat vagy szívtipró szerepkörbe nyomulnia – a This is us kifejezetten jó figurája, és ott látszik, hogy sokkal több van benne, mint ez a tűzoltóból lett sztriptíz király.

A színészekkel különben megragadtam a film fő vonzerejét. Ismert, jelentős színésznők filmje ez, akik így akarhattak lazulni egyet? Ez már nem fog kiderülni, de én is abba a kategóriába esek, akik pl. Susan Sarandon kedvéért végignézték. Mondanom se kell, neki se ez élete szerepe. Tavaly mennyivel nívósabb volt, mint Bette Davis (Feud)!

Nem kapott el a karácsony szelleme sem, azt majd decemberre Grincsre hagyom, de legalább a hideget jó volt nézni a nyári kánikulában.

 

Rossz anyák karácsonya - 5/3 a színészeket bírom, a cselekmény csak átlagos, néha a humora már a kiakasztó kategória.

https://www.youtube.com/watch?v=cNHLXEhr1kY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1814185231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása