Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Képregényfilmek

2018. szeptember 18. - BBerni86

5: Wonder Woman: A Csodanő – a DC filmek sem maradhatnak ki, ha ebben messze nincsenek olyan sikerek, 5f5_1.jpgmint a Marvel univerzumban. A legjobban sikerült szerintem Diana története, ami egy okosan szórakoztató popcorn mozi. Az amazon hercegnő rádöbben a külvilág létezésére, és harcba indul az emberiségért a VH idején egy bátor amerikai pilótával, közben megfejtve saját származása titkát is. Látványos, fejlődik a főhőse, jó a casting. Volt humora, de akcióban is megállta a helyét. A zenéjét is szerettem, már a Batman vs. Superman moziból is Wonder Woman trackje maradt meg legjobban a fülemben. Ha már itt tartunk, abban a filmben is WW jelenléte a kevés értékelhető momentum egyike. A saját filmje meg jobb is lett, folytatása is fog érkezni.

4: Kick/Ass – az első részre még adtak neki egy borzalmas magyar nevet is, de ezt igyekszik kitörölni az 5f4_1.jpgagyamból. Ő Kick/Ass, amire a szinkronosok is rádöbbentek, és a második részre meghagyták az angol eredeti nevét. A film egyszerre volt nagyon vicces, de nagyon véres is. Tulajdonképpen lehetett fekete komédiának, de akciófilmnek is nézni. A történet szerint adott egy lúzer srác, aki kitalálja, hogy hős lesz és küzd a rendért és igazságért. Varr magának egy kosztümöt, és bár többször verik meg, mint ér el sikereket, lassan beindul az élete. Közben egy apa-lánya páros harcába is belekeveredik egy komoly bűnszervezetbe. Hosszú idő után ez volt Nic Cage első értékelhető filmje, és elindította Chloe Grace Moretzt és Aaron Johnsont, de különben is erős volt a stáblista. A második rész már sajna gyengébb.

3: Deadpool – az X-Men világban találni különös és őrült fazonokat is halomba. Légiót5f3.jpeg még mindig emésztem. De az egyik legelvetemültebb, piszkosul vicces alak tuti, hogy Wade Wilson lenne, aki némi átalakulás és rondulás után Deadpool névre hallgat. Már a Farkasban bevezették, de igazán ütőssé a nehezen megszülető önálló filmje tette. Ryan Reynolds nem hiába lobbizott annyit érte, sikerült ikonikus figurát teremteni. A történet különben nem bonyolult: a zsoldost meg akarják ölni, de némi torzulás árán születik egy képességekkel bíró harcos. Aki hozza magával a kétes etikai mércéjét, nagyszabású bosszúhadjáratba kezd, miközben szórja a poénokat és a pofonokat, golyókat, rúgásokat.

2: Bosszúállók: Végtelen háború – a Marvel filmes univerzum eddigi csúcsa. Minden film ide vezetett, megjelent az 5f2_1.jpgelső folyam főellensége, akit egy nagy húzással középpontba tettek, és többsíkúan ábrázoltak. Minden nagy kedvenc itt van, Vasembertől kezdve Thoron és Amerika Kapitányon át az új hősökig, mint a Fekete Párduc. A látvány – szokás szerint – fenomenális, a világok és akciójelenetek is ütősek. A történet szépen összeáll, és egyszerre kap benne helyet humor és dráma is. Hány olyan akciófilmet tudtok, amin lehet sírni is, meg nevetni is? Ez olyan. Bátor befejezés, jól összerakott sztori, és a stáblista… komolyan, könnyebb lenne olyan listát írni, amin olyan sztárok vannak, akik nem szerepelnek benne.

1: Batman: A sötét lovag – a képregény film, amiről csak dicsérve lehet beszélni. Már az első rész megkezdte a műfaj megújítását, de a koronát ez a film tette fel a sorozatra. Christopher Nolan teremtette meg azt a sötét, reális, depresszív tónust, amit a Marvel levetett, de a DC még mindig igyekszik használni, és nem csak ők. Szoktam emlegetni, hogy a James Bond Skyfall, de az egész Daniel Craig nevével jellemzett éra is ennek a stílusjegyeit viseli. A történet összetett és komplex, csavarokkal, és egyszerre helytállva akciófilmként, thrillerként és szórakoztató filmként is. Az akciók látványosak, menők. A történet komplex, és sokkal mélyebb, mint amit korábban képregényes film kapcsán bárki is el tudott volna képzelni. A karakterek egyszerre idézik a képregényes önmaguk, miközben maiak és reálisak is. A karakterei ikonikusak lettek, elsősorban Joker. Szegény Heath Ledger nem véletlenül kapott posztumusz Oscart érte, szerintem nem csak én fájlalom, hogy a színész nem vehette át a díját, és nem szerepelhetett több Batman, vagy akár bármilyen más filmben. De Ledger mellett is óriási a stáblista – tele Oscar díjasokkal (Batman megtestesítője, Christian Bale is ennek a klubnak a tagja) és sztárokkal. Remek történet, nagyon látványos, isteni színészekkel és karakterekkel – még annak is bátran ajánlható, aki nem szereti a képregényeket.5f1_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7814236837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása