Minden napra egy film

Minden napra egy film

Mit várunk?

Mary Shelley

2018. szeptember 21. - BBerni86

https://www.youtube.com/watch?v=6EaDRhPm1DM

letoltes_16.jpgCím: Mary Shelley

Készítők: Mary Elle Fanning, aki újabban elég foglalkoztatott lett. Tehetséges is. Shelley Douglas Booth, akit bírok, és a feltűnése óta várom, mikor lesz a következő csillag belőle, aki az angol szigetről beveszi Los Angeles-t is. De ismerős britek lesznek még benne bőven, pl. a Trónok harcából ismerős Maisie Williams, vagy Ben Hardy az X-Menből.

Tartalom: Mary egy intellektuális házaspár másodszülöttje, aki egy skóciai úton megismerkedik az angol jóképű nemessel, és már akkor elismert költővel, Percy Bysshe Shelleyvel. Egymásba szeretnek, és a kapcsolatból házasság lesz. Shelley és barátja, a botrányhős lord Byron uralják az irodalmat. Egy társas összejövetelen azt játsszák, mindenki írjon egy horror történetet. Mary megírja a Frankensteint. És megindul a hajsza, hogy ismerjék el írónőként.

Megjelenés: már bemutatták (nyáron), de minket kikerült. Most nagyban szorítok, az őszi szezonba legalább dvd-n érkezzen meg.

Miért várós?

  • Remélhetőleg érdekes lesz Mary története a most uralkodó feminista szellemben. Mert a trailer alapján nekem nagyon úgy jön le, hogy többek közt az is kiemelt téma lesz, mennyire nehéz volt elfogadtatnia a nőnek, hogy a Frankenstein az ő, nem a férje munkája.
  • Bejön a korszak és az irodalom, amit a film alapjául szolgáló szerzők összehoztak.
  • Kosztümös filmben e korszak divatja áll hozzám talán a legközelebb, én nézegetni fogom a ruhákat és a belső tereket is.
  • Douglas Booth.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8514240505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása