Minden napra egy film

Minden napra egy film

Solo

Egy Star Wars történet

2018. október 11. - BBerni86

Kalandos, rablós, saját utat keresős, bandás.

A fiatal Han egy olyan nyomortanyán nő fel, ahol minden gyereknek komoly harcot kell vívnia az életben maradásért. Neki van egy terve, hogyan hozza ki innen magát, és a lányt, akinek a szívét adta. Álmaik vannak, hogyan élnek majd szabadon, a saját hajójukon. Ám Qi’ra szökése nem sikerül, Han pedig birodalmi pilótának áll, hogy egy napon visszatérhessen a lányért. A seregben azonban nem leli a helyét, túl nagy a szája és az igazságérzete. Amint tud, meglép, és csatlakozik Beckett rablóbandájához. Beszáll az akciójukba, amely annyi solo.jpgpénzt hozna, hogy visszamehetne a lányért is. Ám az akció balul sül el, és tárgyalni kényszerülnek a gengsztervezér Vosszal. Az elveszett áru ellenértékeként egy kockázatos rablást kell bevállalniuk, melyre Vos jobb keze is kíséri őket, aki Qi’ra személyesen.

Mit akar most minden filmstúdió? Saját filmes univerzumot összehozni. Ami összejött a Marvelnek, de úgy tűnik, másnak nem akar sikerül a recept. Még az olyan sikertörténetek is termelnek ki buktákat, mint a Star Wars.

Pedig Han Solo önálló filmje nagy várakozások után került a mozivásznakra. Hatalmas érdeklődés övezte a stábot is, és hogy a klasszikus filmekből ismert elemek miképpen illeszkednek majd be a történetbe. Hogyan találkozott Han és Chummy? Hogyan szerezte meg Han az Ezeréves Sólymot Lando kezei közül? Hol tanult repülni a fiatalember?

Ehhez képest a film finoman szólva is megbukott, aminek következményeképpen nagyon valószínű, hogy nem bővül trilógiává az ifjú Han Solo világa. Durván 150 millióval kellett volna többet termelnie a kasszáknál, hogy nyereséges legyen. Nem lett az.

Pedig, szerintem nem lett ez egy rossz film. Ha nem akarjuk nagyon Star Wars filmnek nézni, csak egy könnyed popcorn mozinak, akkor működik. Normális cselekménye van, összefüggő és szórakoztató eseményekkel. Nekem sokkal jobban átjött a cselekménye, mint a Zsivány Egyesnek, amit onnantól tudtam értékelni, hogy összeáll a csapat és elindulnak tervrajzokat lopni. Ok, lehet azt mondani, hogy néhol túl gyerekes ez az egész, de mint mondtam, simán lehet könnyed szórakoztatásnak felfogni.

Ami azért zavaróbb lehet, hogy vannak benne olyan utalások, melyekhez az univerzum alaposabb ismerete kell. Nekem ez el sem tűnt, de a Star Wars világban jobban benne levő rokonom felvilágosított, hogy kapcsolódik be ez a film egy Star Wars sorozatba, amelyeket abszolút nem követek figyelemmel.

Látvány: szerintem korrekt. Nem olyan látványos, mint a korábbiak, mert még a Zsivány Egyes is, de a VIII. epizód toronymagasan jobban néz ki ennél a filmnél, de azért helyén vannak benne a dolgok. Látványos csaták, űrhajós akciók, azért látszik, hogy költöttek erre a filmre, nem is keveset.

A casting is sztárokkal teli. Qi’ra egyenesen Westeros meghódításából érkező Emilia Clark, bár szerintem túl kislányosra vette ezt az összeesküvő nőt, akit játszott. Ehrenreich is volt már jobb. De olyan nevek mellett szerepel az övék, mint Woody Harrelson, Thandie Newton vagy Paul Bettany. Nem ezért nem jött a siker.

Nekem nem volt akkora csalódás, de tény, hogy nekem is jobban tetszik az új trilógia.

 

Solo - 5/4 korrekt kalandfilm, ami még jól is működik, ha nem a Star Wars univerzumot kutatjuk.

https://www.youtube.com/watch?v=jPEYpryMp2s

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6014294353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása