Minden napra egy film

Minden napra egy film

Ocean’s 8

Az évszázad átverése

2018. október 12. - BBerni86

Csajos, bosszúállós, ékszerrablós.oceans8.jpg

Debbie a börtönből kikerülésért mindent megígér a meghallgatáson: rendes polgár lesz, messze kerüli a rokonait és fizeti a számlákat is. Bizalmat szavaznak neki, és a nő azonnal megkezdi az évek alatt kidolgozott terve megvalósítását. Összelop magának némi holmit, és felkeresi egykori társát, Lou-t, akit meggyőz az évtized nagy átveréséről. Egy Cartier nyakláncot akarnak ellopni, melynek értéke közel 160 millió dollár, és 5 kiló gyémántból áll. A terv is készen áll, mindössze hét ember kell a végrehajtásához. Többek között egy divattervező, egy hacker, egy összekötő és egy tolvaj se árt. Ahogy Lou felhajtja az embereket, Debbie mozgásba hozza az eseményeket. Még a csapat sem sejti, hogy kettős céljuk van: a nő azon a férfin is bosszút készül állni, aki börtönbe juttatta.

A heist movie történetében helye van az Ocean’s filmeknek. Melyekben a legnagyobb sztárok közül többen is észvesztő rablásokat hoztak össze. Mindig volt egy plusz csavar, és mindig nagyon stílusos volt az egész. Kinek mi a kedvenc része? Szavazhatunk, én húzok máris egy strigulát a lézerháló mellé.

De most olyan trend van, hogy mindenbe a lányok megmutatják, hogy vannak olyan jók, mint a fiúk. Ennek köszönhetően a következő kalandot nem George Clooney és Brad Pitt vezényelte le, hanem Sandra Bullock és a lányok. Minimális kapcsolódása van az eredeti filmekhez, Debbie karaktere Danny húga és ennyi. Sajnálom is, hogy az Ocean név és felépített hírnév az, amire a filmet ráhúzták, mert kevésbé fájna sok minden, ha nem kevernék bele azt a trilógiát.

Mert így nagyon úgy tűnik az egész, mintha csak lányosítanák az egykori filmsikert, de valami brutális mértékbe. Ugyan az Ocean’s filmekbe a banda pasikból állt, de mindig nagyon fontos volt legalább egy nő is, aki pozitív szereplő volt. Itt már ez sincs meg – Debbie nagyon nem bízik a férfiakban, az egyetlen többet szereplő férfi a film abszolút legelítélendőbb karaktere. Nincs bajom a női csapattal, de ezt azért már túlzásnak éltem meg.

Látványra különben korrekt a film, látszik, hogy volt miből forgatni és pazar környezetet össze is hoztak belőle. Csajos film, naná, hogy a ruhákat és az ékszereket fogom kiemelni. Ki látott már élőben gyémántot? Akkor tudjátok, hogy élőben mennyivel varázslatosak, de azért a filmnek is sikerült valamit visszaadnia belőle.

A cselekmény és az átverés, ez az, amivel jobban kritikus tudok lenni. Főleg, mert rányomták az Ocean’s címkét. Messze nem olyan okos és nagyszabású az ügy, mint amit a fiúk hoztak össze, főleg az első két alkalommal. Vannak ismétlődő elemek, és bizony itt a csavar sem ül annyira. Személyes fájdalmam, hogy ugyan csökkentették a banda számát, mégis túl soknak éreztem még őket is. Nem írtak mindenkinek jó karaktert, a legtöbbjüket teljesen feleslegesnek éreztem a cselekményből.

Az viszont tény, hogy a stáblista istenien néz ki. Bullock és Blanchett önmagában elég lenne, de mellette ott van Hathaway (aki különben a film legjobbja nálam), Bonham Carter, Paulson, Rihanna, többek között. Kár, hogy sokan nem bontakozhattak ki a filmen.

Nyári popcorn mozinak elment volna, tényleg kár, hogy egy olyan jó filmhez mérik maguk.

 

Ocean’s 8 – 5/3 korrekt, de ha ismerjük az előzményeket is, akkor bizony fáj, hogy az mennyivel erősebb.

https://www.youtube.com/watch?v=MrrDB65YAfs

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1514294543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása