Minden napra egy film

Minden napra egy film

A lelkek szekrénye

R. L. Stines Monsterville

2018. október 15. - BBerni86

Kamaszos, rémcirkuszos, barátokat mentős.

Kellen azóta szerelmes a szomszéd lányba, hogy 10 éve Beth és a családja a velük szemközti házba költöztek. Már jó ideje próbál szerelmet vallani a lánynak, de nagyon úgy tűnik, hogy a barát zónában ragadt. Halloween napjára egy kísértetkastély nyitja meg a városban kapuit, és a fiatalok baráti köre is készül elmenni. Csatlakozik hozzájuk az új srác, Hunter, aki Bethnek csapja a szelet, és Kellen elég féltékeny is rá. Lily, a kastély egyik helyes a_lelkek_szekrenye.jpgalkalmazottja vigasztalja, és csábítgatja a cirkuszi élet felé. Míg a kastélyban bolyonganak, Beth egy különös szekrényre bukkan, a lelkek szekrényére. Látja benne a lányt, aki tavaly tűnt el. Meggyőződése lesz, hogy doktor Hisztéria démon, aki kamaszok lelkeit rabolja el. De barátai már a kastély bűvkörébe kerültek, még Kellen is, a lánynak kell mindenkit megmentenie.

Stine neve több mindenből is ismerős lehet – én kamaszkoromba találkoztam először vele, hiszen akkoriban nálunk is kiadták a regényeit, a Libabőr sorozatban. Nem volt meg mind, de pár igen – lehet, hogy elő is kellene őket keresnem. Nagyon jól példázzák, milyennek kellene lennie egy ifjúsági horrornak. De többeknek ismerős lehet a Libabőr című filmből, amiben Stine Jack Black volt, és hamarosan érkezik a 2. része is.

A lelkek szekrénye egy Stine regény feldolgozása. Egy olyan kamasz film, amiben nem a horrorra tették a hangsúlyt, hanem kicsit thrilleresen kamaszosan kezelték a történetet. Simán el tudom képzelni a Disney Chanel egy délutáni programjaként.

De szerencsére maga a történet van annyira érdekes és fordulatos, hogy elbírta a kamaszos hangvételt is. Zajlanak az események, vannak benne fordulatok és kalandok, és az sem rossz, hogy minimálisan még kamaszos létkérdéseket is bele tudtak emelni. Mint a lányt, aki folyton úgy érzi, a barátnőjére figyel mindenki, őt észre sem veszik. A srácot, aki beleszeret a lányba, aki csak barátként néz rá. Sokféleképpen lehet nézni, kinek melyik eleme a történetnek érdekes. Nekem most a nyomozgatás tetszett, ahogy Beth rájön, hogy valami nem stimmel, és nyomozni kezd. Ok, nem egy CSI, de ami tőle telik, megteszi. A zsáner és a kamaszos vonal miatt azon pedig nem akadok fenn, hogy egy sima netes kereséssel olyan folyadékot tud összehozni, amivel elűzi a démonokat. Nem is értem, Sam és Dean minek kellett, hogy beköltözzön az Egyetemesek könyvtárába, amikor ennyi minden fenn van a neten…

Jó, a poént félretéve vannak benne kiszámítható fordulatok és gyerekes megoldások. A rész vége felé hagyott, nagynak gondolt csavart is pontosan lehetett előre látni. De nem szabad elfelejteni, hogy nem is felnőtteknek készült a film, kamaszoknak pont rendbe van.

Ami szerintem a legkritikusabb, azok a maszkok. Ok, me, lehet mindent CGI segítségével megoldani, és ezt szerintem nem is moziba szánták, de nekem nagyon nem tetszettek a maszkok! Üvöltött róluk, hogy maszkok.

Amivel kárpótoltam magam, az a színészek beazonosítása. A főszerep Dove Cameron kezében landolt, akit még mindig nem szoktam meg szőkén. De a helyeske kamaszlányt jól hozza, jobban, mint a mini főgonoszt a SHIELD legutóbbi évadában. McNamara is fura más hajszínnel, ő meg Árnyvadász a sorozatában.

A film üzenete pozitív, a sztori is ok, ifjúsági filmnek szerintem működik.

 

A lelkek szekrénye – 5/3,5 zsáneren belül korrekt. Az alaptörténet jó, a színészek kamaszsztár jelöltek, elment.

https://www.youtube.com/watch?v=lvRQfGLLTiA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8614301305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása