Minden napra egy film

Minden napra egy film

Ott rám találsz

2024. augusztus 10. - BBerni86

Amikor az segít, hogy olvastam a regényt, amiből készült. Mert gyanítom, ha nincs eleve egy olyan alap, ami miatt valami rosszabbat várok, sokkal kritikusabb és morgósabb lennék ezzel a filmmel. A helyzet azonban az, hogy még így is jobb volt, mint amilyen lehetett volna.

Az eredeti regénynek ugyanis volt egy más színezete is, amit a filmből teljesen kivettek. Szerencsére. Itt Finley elsősorban a felvételijére akar készülni, és nem a bátyja miatti gyászát feldolgozni és visszatalálni Istenhez. Igen, regény formában ez keresztény reklám műsor volt. A filmben ez a szint nem jelenik meg. Ahogy változtattak Finley hátterén is: abban ő nem egy szomszéd lányka típus. A szülei gazdagok, két bátyja volt - az egyik népszerű000ott.jpg focista. A másik, aki ide is betettek, annyira híres lett a halálával, hogy pl. Beckett említi is, hogy már több forgatókönyvet is olvasott a fiú életéről. De ezeket a kihagyásokat nagyon tudtam értékelni - mondhatni, kivettek két olyan elemet a történetből, ami a regényben nem stimmelt.

Helyette réerősítettek arra, hogy mi zajlik Finley és Beckett között. Sokkal több a randi, a közös program és Finley és egészen másképp közelít itt a zenéhez. Szívből kell hegedülnie, és nem zenét akar szerezni. Lesz egy helyi mentora, lesznek fellépései is, és sokkal inkább zenés lett a film, mint amennyire az eredeti regényben ez benne volt.

Sajnos, van más is, ami eredetileg nem volt, de a filmben több jelenetet is adtak neki. Belenézhetünk a filmbe, amit Beckett és Taylor forgatnak. Azok a mélypontok a filmben - egy nagyon gáz ifjúsági romantikus fantasy, sárkányokkal küzdő harcossal és titokban mágikus erejű hercegnővel, akibe nem lenne szabad beleszeretnie. A forgatásokat meg a végeredmény szerint látjuk, már CGI rásegítéssel és rémes. Abban a korban, ahol már olyan sorozat nézhető, mint a House of the Dragon, ezek a sárkányok és ez a külcsín egyszerűen ciki. Az is sokkal jobb lett volna, ha maradnak a forgatási jeleneteknél, sárkányok nélkül és köröttük a stábbal. Bár, lehet, így akartak póló nélküli jelenetet a férfi főszereplőnek? Máskülönben nem nagyon lett volna lehetőségük meztelen felsőtesttel mutogatni a filmben.

A szereplők tinifilmesen egyszerűek. Igazán rossz nincs benne, de mindenki nagyon egyszerű. Minimális indítékaik vannak. Finley a nagyon jó kislány, aki kissé merev és itt meg kell tanulnia lazítani. Beckett a jó fiú, akinek magáért kell kiállnia, mert az apja a karrierjét és a sajtót is irányítja körötte, egy egészen más életet ráerőltetve. Vannak ármánykodó helyi lány, meg a kedves is, akire rászálltak, de majd most megvédik és segítenek neki. Még Mrs. Sweeney története és alakja is nagyon egyszerűsítve lett, ha ő is az egyetlen, aki kapott egy csavart. Hogy mi és miért van a morgós felszín alatt.

A színészek inkább eye candy faktor miatt kerülhettek be. Helyeseknek kellett lenniük és szerethetőnek. Egész jól is ment nekik. Bár Goodacre elsőre nagyon nem tűnt jó ötletnek a szerepre, a filmsztárt nem is hittem el neki, de Reiddel helyes páros voltak. A köréjük tett sok mellékszereplő meg nagyon alkalmas volt róla, hogy könnyed légkört varázsoljanak köréjük, és ők kissé drámázhassanak.

A helyszín különben szép benne. Eredeti ír helyszíneken is forgattak és valami át is jött a hangulatból. Talán a környezet és Finley hegedűs előadásai tetszettek legjobban a filmben.

És lehetne fejtegetni, hogy milyen butaság maradt benne, mennyi klisé és hogyan bukkan fel. Hogy igazán vicces nem tud lenni a történet, és Goodacre nem éppen az a fiatal színész, aki elvinné az egész filmet a hátán. Nagyon nem az a sármőr, akinek a regény alapján lennie kellenie. De, ahogy írtam, a regényhez képest annyival szórakoztatóbb és kevesebb az idegesítő elem, hogy még mondhatni szeretni is tudtam érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9618464043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása