Minden napra egy film

Minden napra egy film

Glow

2. évad

2018. október 22. - BBerni86

Pankrációs, tévéműsoros, barátnős, családi.glow.jpg

A Glow beindul tévéműsorként, és a lányok nagyon küzdenek is, hogy sikeres legyen a műsor. Szép lassan stabil rajongóbázisuk épül, egyeseknek saját megszállott rajongója is akad. Ugyanakkor egy fejes, mivel nem díjazta, hogy Ruth nem akart ágyba ugrani vele, szeretné tönkretenni őket. Rossz műsorsávot ad nekik, és nem akar 2. évadot. A lányok harcba kezdenek a műsor megmentéséért, miközben Sam igyekszik összeszokni a hozzá költözött kamasz lányával, Debbie a válásán akar túl lenni, Ruth szerelmi ügyekben tanácstalan, Rhonda a kitoloncolástól tartva ugrana bele egy megrendezett házasságba. A műsorban is alakulnak az események: Debbie és Ruth viszályai kihatnak a műsorra, Carmen a bátyjától lopott mozdulatért fizet meg, szerelmek szövődnek, és komoly barátságok köttetnek.

Amennyire érzékelem, nálunk még nem talált közösségére a Glow. Pedig a jobb Netflix darabok között van, ami mutatja azokat a jellemzőket, amiért szeretem a Netflix sorozatokat. Ok, nem mindet, de a többségüket.

Idén a második évadot kaptuk belőle, és ott folytatódnak az események, ahol elbúcsúztunk a lányoktól. Kezdik a forgatást, és természetesen most is beleszövődnek a magánéleti szálak a történésekbe. Pár szál megértéséhez nem árt ismerni az első évados előzményeket, de szerintem a sorozat döntő többsége jól érthető önmagában is.

Tetszett, hogy egyszerre volt csajos, baráti sorozat és a kamerák másik oldalára betekintést nyújtó show is. Minden részben téma az aktuális adás, de hozzá kapcsolódóan az egyik kiemelt szereplő életébe és konfliktusaiba is mélyebben benézhettünk. Jól kitalálták, hogyan kössék össze a kettőt, engem lekötött és szórakoztatott mindkettő, ha éreztem is, hogy a show hozza a humorosabb részeket, míg az életükkel a drámát keverik a mixbe. De így korrekt dramedy jött össze, jól eltalált arányokkal.

Szerintem az is jót tett a sorozatnak, hogy kinyílt a Debbie – Ruth központba helyezés, és más karakterek is előtérbe kerülhettek. A kedvencem idén Britannica/Rhonda volt, akinek a pankrátoros karaktere is bejött, meg az ember is mögötte. Az ő szálának végkimenetele a kedvencem az évadban, érdeklődve is várom, mi történik majd vele és a történtek következményeivel a 3. évadba.

Csajos konfliktusok, szerelmi szálak, tévés kulisszatitkok, és a show – van téma bőven. Eseménydús, pörgős is lett az évad, egy különleges és mókás résszel, melybe egy az egybe azt mutatták meg, milyen egy Glow műsor. (Az is tetszett idén.)

Nagyon jól elkapták a 80-as évek hangulatát is, és a Netflix sorozatokhoz méltóan a külsőségekre is odafigyeltek. A jelmezek, frizurák, helyszínek és a zenék a háttérben, nagyon feelgood és korhangulatot hoznak létre. Külön izgalmas, hogy mennyire el tudják különíteni a show csicsás, színkavalkádos őrületét a mindennapoktól.

Színészileg is erős a Glow. Ugyan Alison Brie a név, és láthatóan energiát fektetnek bele, hogy a színésznő sok arcát megmutathassa, tudnak mások is villogni benne. Betty Gilpin is sokat tett idén, és Chris Lowell is több már, mint egy helyes srác a lányok mellett.

Nekem bejön a sorozat, biztosan jövök vissza a következő évadra is!

 

Glow - 5/4 stílusos és hangulatos, dramedy, izgalmas karakterekkel és egy-egy komolyabb témával.

https://www.youtube.com/watch?v=9iM7W1Dvl6Q

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3914312067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása