Minden napra egy film

Minden napra egy film

The first

1. évad

2018. október 28. - BBerni86

Családos, űrkalandos, fejlesztésért harcolós.

Az emberiség a Marsra készül. A kilövés napján a leváltott kapitány a tévén keresztül nézi a társait, akiket ő képzett ki, és akik most nélküle indulnak a nagy kalandra. Amint látja a sikertelen kilövést és robbanást, Tom the_first.jpgHagerty rohan, hogy segítsen a médiával és a családokon, akik elvesztették egy szerettük. Tom fellépése annyira hatásos, még azt is sikerül elérnie, hogy a kormány újabb kilövésbe fektessen be, hogy a program vezetője, Laz, újra kapitányként szeretné látni. Tom beleegyezik, és a komoly készülés mellett igyekszik rendezni a kapcsolatát egyetlen lányával. Denise az anyja öngyilkossága után lett önpusztító, és apja miatta nem volt az első csapatban. Most együtt próbálnak túllépni a szeretett anya és feleség elvesztésén. Ez is, és a Marsra készülés is egyre újabb kihívásokat hoz.

Csak nem divatba jön megint az űrhajós film? A mozikba most startolt az Armstrong életéről és a Holdra szállásról készült film, a tévében pedig még a címében is hasonló The first vált elérhetővé, mely az első Marsra szállás története. Elsőként nézzük a sorozatot!

Ami nagyon hamar fel fog tűnni, hogy nem éppen kalandfilmes, technikai nehézségeket legyőző alkotásáról van szó. Látatlanban valami olyasmit vártam, mint a Mentőexpedíció, csak éppen nem a Marson, hanem az odavezető úton adódtak volna mindenféle helyzetek, melyeket az asztronauták megoldanak. Nagyon nem ilyen lett ez a film, de így is sikerült lekötniük és tartalmasnak lenniük.

A Marsra szállás, a technikai nehézségek és az anyagiak előteremtése csak háttértörténet a filmben. Ez inkább arról szólt, hogy a családoknak és az asztronautáknak milyen áldozatokat kell hozniuk, hogy elindulhassanak az űrbe, és mennyire bizonytalan az egész vállalkozás, mégis hajtja őket egy alig érthető kényszer, ami miatt oly sok mindent feláldoznak.

A sorozat központi karaktere Tom Hagerty kapitány lett, akinek annyi drámát raktak a nyakába, hogy egy családi dráma évad is kitelt volna belőle. De az tetszett, ahogy felépítették az ő történetét. A részek alatt folyamatosan ismerjük meg a múltját, mint egy kirakóst. Tudunk egy-egy tényt, pl. hogy az első csapat éléről leváltották, de több résznek el kell telnie, míg az is kiderül, pontosan hogyan és miért történt ez. A múltban ott van a felesége elvesztése, a lánya függősége, és most a törékeny kapocs, hogy megmentse a lányát, igazából saját magától, Denise elég önpusztító.

A kettejük dinamikája viszi előre a sorozatot, és kaptak egy nagyon szép jelenetet. Denise üzenete a Marsra tartó apjának, az nagyon tetszett.

De a többi karakter is megkapja a maga drámáját, ha kisebb súllyal is, mint Tom.

Ha már karakterek, a sorozat színészileg is elég ütősre sikerült. A prímet Sean Penn viszi, aki nagyot játszik ebben a filmben. Drámában mindig is bitang erős volt, de itt a kora ellenére azt is elhittem neki, hogy ki merik lőni az űrbe és elküldeni a Marsra. Fizikailag is rágyúrt erre a filmre. Mellette Melissa George volt emlékezetes, aki a visszaemlékezésekben is át tudta adni, miért roppant annyira bele a lánya és a férje az elvesztésébe.

Látványra is korrekt a film, technológiailag hihető, és a kilövés, Marsra indulás jól néz ki.

A Mars kipipálva, kedden mesélek a Holdra lépő első emberről készült filmről is!

 

The first - 5/4 drámai, emberi oldalról megfogott történet, Sean Penn remek alakításával, erős fináléval.

https://www.youtube.com/watch?v=ngl2W_VLp1o

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7514327681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása