Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Romantikus komédia

2018. október 30. - BBerni86

5: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt - hatalmas siker volt, és máig emlegetjük a romantikus komédiák f2_2.jpgkapcsán. Adott egy nő, aki cikket ír arról, hogy bármelyik pasit lekoptatja 10 nap alatt. Ki is próbál mindent a hitelesség kedvéért. Adott egy szívtipró, aki fogad, hogy bármelyik nőt magába bolondítja 10 nap alatt. És a szemfüles barátok az újságíró lányt választják alanynak, nem szólva a férfinak, a nő mire játszik. Mindketten szerepet játszanak, egymás agyára mennek, és 10 nap alatt mégiscsak egymásba szeretnek. De mi lesz, ha kiderülnek a hazugságok? Vicces helyzetek, nagy beszólások, és ebben a filmben állt legjobban Matthew McConaugheynak a szívtipró szerepkör. De a kedvenc Kate Hudson filmem is ez.

4: 27 idegen igen - a kedvenc Heigl romkom-om, bár versenyben volt az a Gerald f1.pngButlerrel forgatott filmjével is. De azért ez áll közelebb a szívemhez. Szép színészek, szép ruhák, és kissé kiszámítható, de szerethető love story vicces helyzetekkel dúsítva. A történetben Jane a nagy napjáról álmodik, amikor végre ő lesz menyasszony. Mert eddig mindig a koszorúslány szerepe jutott neki, most már huszonhetedszerre. Most a húga esküvőjét segít összehozni, miközben forr benne a ki nem mondott indulat: ő is arról álmodott, hogy összejön a főnökével, akit a húga becserkészett. Van viszont itt egy álruhás újságíró, aki mindenbe belekotnyeleskedik, de azért összehozza a szerelemi történetét a lánnyal. Itt még Marsden is milyen fiatal... bele se akarok gondolni, mikor láttam először.

3: 10 dolog, amit utálok benned - kicsit kilóg, mert tinifilm, de azért ide is befér a dobogóra. Shakespeare után f3_2.jpgszabadon a makrancos Kate megszelídítésének története. Van két gimis testvér, Kate és Bianca. Kate a suli réme, aki mindig megy a feje után, és nem érdeklik a srácok. Bianca népszerű és csinos, csak éppen vaskalapos apja addig nem engedi randizni, amíg a nővére nem kezd el fiúzni. Az új srác, Cameron nagyon beleesik Biancába, ezért kitalálja, hogy felbéreli az iskola rosszfiúját, hogy udvaroljon Kate-nek. Jó a film üzenete, jó a humora és mélyebb pillanatai is vannak. Arról nem is beszélve, milyen a szereposztása. Soha nem feledem, ahogy Heath Ledger a focipályán énekelve szerenádozik... Julia Stiles volt Kate, és Cameron Joseph Gordon-Levitt. A szívem szakad bele, hogy ők ketten nem szerepelhettek együtt a Nolan Batman trilógia zárófejezetében. Nagyon szeretem, szórakoztató és az egyik legjobb Shakespeare modernizálás, de pokolian fáj nézni Ledger mosolyát 2008 óta. Még mindig.

2: Szökőhév - már említettem, hogy elfogult vagyok Matthew Goode iránt. Bírom azt a színészt, legyen génkutató f5_2.jpgvámpír, jogász vagy akármi. És itt kezdődött a rajongásom, a filmnél, amit szerintem angolul érdemes nézni. Miért? Mert a szinkron a közelébe sincs Goode akcentusának. Imádom hallgatni! De jó, koncentráljunk a történetre. Anna nagyon várja, hogy a barátja megkérje a kezét. De csak nem történik meg, így a saját kezébe veszi a kezdeményezést. A férfi éppen Írországba van, ahol van egy hagyomány. Az év egy napján a nő kérheti férjül a választottját. Anna is erre készül, csak éppen kényszerleszállást kell kibírnia az isten háta mögött. Ahol egy embernek van kocsija, aki hajlandó jó pénzért elfuvarozni a lányt, de a mogorva, kellemetlen fráter minden, csak nem jó útitárs. Eszméletlen kalandokba keverednek, és ahogy megismeri Declant, feltámad a vonzalom is.

1: Őrült, dilis szerelem - az abszolút kedvenc romantikus vígjátékom. Angolul, magyarul, mindegy, én végignevetem milliomodjára megnézve is. Jó, attól olyan ütős, hogy nem csak nevetek rajta végig. Ennek a filmnek összetett és okosan felépített cselekménye van, és a komikus elemek mellett drámával teli is. Ha mostani dologhoz akarom hasonlítani, akkor van benne a This is us feeelingből, csak itt jobb a végkifejlett és jobbak a színészek. A történet szerint Cal elköltözött otthonról, miután a felesége bevallja neki, hogy megcsalta. Nagyon maga alatt van, amit egy idő után nem bír nézni Jacob, akivel egy bárba járnak. Jacob a nőcsábász isten, aki minden este más bombázóval távozik. Gazdag, jóképű, eszméletlen dumával. Elkezdi tanítani Calt, aki szépen összerakja magát újra. De a csajozás közben rá kell ébrednie, hogy mégiscsak a felesége az igazi.Vissza kellene szereznie. Közben kamasz fia reménytelenül szerelmes a dadájába, aki meg Calbe szeretett bele. Jacob is kifog egy Hannah nevű szépséget, akibe beleszeret, és kapcsolatba kezd gondolkodni. Még Cal ad neki tippeket, hogy viselkedjen, amikor Hannah bemutatja a szüleinek. Mit gondoltok, kiről derül ki, hogy Hannah apja? Eszméletlen beszólások és helyzetek vannak ebben a filmben, hol drámai, hol a padlót fogod a nevetéstől és vannak megható részei is. Téged photoshoppoltak! A kerti bunyó. Cal kitanítása. Amikor Cal munkatársai annak örülnek, hogy Cal válik, nem rákos, amire ők gondoltak. Kész, szinte minden jelenetet ide írhatnék, tele van emlékezetesekkel. És a színészek... Ryan Gosling - talán ebben a filmjében a leghelyesebb. Emma Stone. Steve Carell. Julianna Moore. Annaleigh Tipton. Kedvet is kaptam újranézni.f4_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1514332699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása