Minden napra egy film

Minden napra egy film

Legendás állatok 2.

Grindelwald bűntettei

2018. november 27. - BBerni86

Varázslós, múltbeli rejtélyes, összeesküvős.legendas_allatok2.jpg

Az amerikai börtönből Európába akarják átszállítani az utóbbi évek legnagyobb mágus gonosztevőjét. Ám Grindelwald egy hű segítőjének hála megszökik, és Párizs felé veszi az irányt. Credence kell neki, egy ördögi tervhez és egy ősi jóslathoz. Eközben Göthe azért küzd a minisztériummal, hogy engedjék külföldre utazni. Egy feltétellel mondanának igent: ha vállalná, hogy a bátyja, Theseus dolgozója lesz, és segít nekik Credence nyomára akadni. Megtagadja, pedig Dumbledore is felkeresi, és szintén igyekszik bevonni a terveibe. Queenie és Jacob érkezése rázza fel a varázslót, aki megtudja, hogy Tina azt hiszi, ő Leta vőlegénye, pedig az Theseus. A nő Párizsba van, és Göthe hozzá indul át. Ám szokásához híven belekeveredik mindenbe, első kézből tapasztalhatja, mekkora cselszövő Grindelwald.

Most minden filmstúdió filmes univerzumot akar építeni. A Harry Potter világ kiváló terep ehhez, még Harry előtt is bőven. Bele is vágtak Göthe Salmander történetébe, aminek a Grindelwald bűntettei a második része. És sajnos, azt kell mondanom, pont az univerzumépítés lesz az, ami a filmnek a nagy gyengesége.

Ahogy néztem, azt vettem észre, még csak nem is törekednek arra, hogy egy önmagában megálló, egész filmet és szórakozást kapjunk. A Legendás állatok és megfigyelésük azért működhetett, mert abban odafigyeltek arra, hogy a történetet elkezdjék, bonyolítsák és lezárják. Itt viszont már franchise építés zajlik, és feldobnak egy csomó labdát, amit a későbbi részekben akarnak lecsapni. Ez a film önállóan nem lesz elég, kevés, a szálai a folytatásokhoz vannak kötve nagyon szorosan. Nem véletlenül hirdetik annyira, hogy Göthe 5 filmen át fog szerepelni – még 3 rész vissza van, és ezt nagyon érezni is.

Elveszett a mese és a varázslat. Végig úgy éreztem, hogy a végére tett csavarért történik meg az egész film, különben teljesen érdektelen, ki, mit és miért csinál. Rengeteg szál van, de egyik sem fontos, és láthatóan szenvednek azzal, hogy egyes szereplőket mozgassanak. Queenie és Jacob, akik szerethetőek voltak korábban, most elvesznek és nincs semmi értelme a jelenlétüknek. De még Göthe is csak mellékszereplő, akinek semmi befolyása a történtekre. Olyan béna indokkal megy Párizsba, hogy az komolyan fájt.

A hangsúly átmegy Dumbledore és Grindelwald felé, akik ennek ellenére szintén alig szerepelnek. Ez az ő játszmájuk és harcuk, amelyben mindenki más mellékszereplő. Mintha csak időhúzás lenne minden, amíg ők ketten szembe nem kerülnek egymással.

De hogy a rajongók legyen miért megnézzék, telegyömöszölték későbbi utalásokkal, melyek nagyon lógnak a levegőbe. Például Nagini, aki Voldemort kígyója lesz, itt még lány. És nagyon keveset tudunk meg róla, eddig szó se volt arról, hogy ő nem eredendően kígyó.

Történetnek nem jó a film. Össze-visszautalások, olyan kalandok, melyek a történet egészét nézve érdektelenek, és nem mesélős. Bájos, néhol fájdalmas, máshol hősies volt ez a világ, most meg a végének két csavarja köré épült minden, és ennyi.

De látványra korrekt, nagyon szép a kivitelezés megint.

A casting is nagyon ütős. Üdv Jude Law, jól állt a szerep, várunk vissza!

Szeretem e mesevilágot, de ez csalódás volt. Hiába Párizs a helyszín, a varázs hopponált.

 

Legendás állatok 2. - 5/3,5 látványos, hozza a megszeretett szereplőket, de a mese elveszett. Egy csavarra épült.

https://www.youtube.com/watch?v=23xc2qhUaqM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9714396094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása