Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bleach

filmváltozat

2018. december 07. - BBerni86

Harcos, szellemes, barátos, saját erőre ébredős.

Ichigo felsős középiskolás napjaink Japánjában. Ám Ichigo messze nem egy átlagos kamasz. Képes nekimenni egy gördeszkás bandának, mert azok feldöntöttek egy vázát, amiben egy halott kisfiú emlékére tettek ki virágot. Megteszi, mert látja a szellemeket és a kisfiú bánatát is. Különös a haja miatt is, ami narancsszínben rikít. Egybleach.jpg éjjel valami történik a környéken, és mire feleszmél, egy különös lány áll mellette. Ő Rukia, aki harcolni érkezett a Földre. Egy shinigami, aki a rossz lelkeket megtisztítja és leszámol velük, a jókat átküldi a másvilágra. A lány is meglepődik, hogy a fiú látja őt. Mikor a Hollow, a gonosz lélek lecsap, a lány megsérül. Utolsó esélyként a fiúnak adja az erejét, aki legyőzheti a lényt. Ichigo kénytelen lesz készülni a lánnyal, harcolni a szellemekkel, mert csak így adhatja vissza a lánynak az erejét, és nézhet szembe a múltjában rejtőző titokkal is.

A Bleach sikertörténet volt. Először manga volt, majd elkészült belőle egy több évados anime sorozat, ami magyarul is ment, és én teljesen rákattantam. Emlékszem, volt egy olyan nyaram, amikor megszállottan Bleach évadokat néztem. A mániám addig terjedt, hogy képes voltam japánul, angol felirattal nézni. Poén is volt, amikor nyár végére több mondatot és kifejezést is felszedtem japánul a sorozatból. Mai napig tudom, pl. hogy mondják a virágzó cseresznyefákat. Készült belőle musical is. Rajongói lettek világszerte Ichigo történetének.

A Netflix pedig fantáziát látott benne, évekkel az anime befejezése után. Ezek szerint a Death Note se mehetett rosszul, mert megvették a jogokat és előálltak a Bleach filmmel. Ezzel.

Először is, egész korrekt lett a cselekmény átirata. Előzetesen tartottam tőle, mert sok részt, rengeteg történetszálat és karaktert kellett áthozni egyetlen filmbe, ráadásul az eredeti anime annyira nyitott véget kapott, hogy egyből nézős a folytatás is. Arról nem is beszélve, micsoda terv volt mindennek a hátsó szándékában.

A filmre egyszerűsítettek. Elvették az átvezetést a következő évadra, itt szépen és megnyugtatóan lezártak minden szálat, egy kis nyílást hagyva egy esetleges folytatásnak. Kevesebb szereplőt hoztak be, de az ikonikus karakterek megjelennek és bemutatkoznak. A cselekmény is egészen korrekt, tisztán érthető lesz annak is, aki nem nézte hozzám hasonlóan fél nyáron az anime sorozatot.

Kalandos, harcos, de a kötelező kiképzős részek is megvannak, meg egy kis humor is. Helyenként annyira jól visszaadták a sorozat hangulatát, hogy jó volt nézni.

Amit viszont nem: a jelmezek. Teljesen áthozták az anime karakterek kinézetét, amit a bennem élő rajongó még értékelni is tudott, de még én is láttam, milyen röhejes ez élő szereplőkkel. Byakuya az anime egyik legstílusosabb, menő karaktere volt, itt meg nevetni lett kedvem a láttán. Örülök is, hogy az egyik kedvencem, Hitsugaya itt még nem szerepelt, mert félek, hogy nézett volna ki. De a karaktereken túl, az anime világban menő harcok, kardok, szörnyek ebben a formában gyakran nevetségesek lettek. Még szerencse, hogy a fontosabb pontokon normálisabb a CGI.

A régi rajongásom velem nézette, de bevallom, azért jobban örültem volna, ha a Castlevania példájára animációnak rendelik be a mangából el nem készült befejező évadot.

 

Bleach - 5/4 az alapját az anime óta szeretem, korrektül filmesítették, ha sok tekintetben röhejes is így.

https://www.youtube.com/watch?v=oblZrnM9p6A

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3314451680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása