Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Ahol a gonosz lakik

2018. december 16. - BBerni86

sp3_6.jpgHárom lány érkezik meg egy előkelő ház elé. A legfiatalabb az autóban marad, a másik kettő betör az épületbe. Célirányosan a széfhez mennek, kinyitják. De üres.

A két nővér beszélgetni kezd: nem mehetnek el üres kézzel! Camila tartozik, ha nem viszi el innen a pénzt, megölik. Így ő elindul túszul ejteni a háziakat, amiről Maria le akarja beszélni. De a testvére nem hallgat rá, elkapják a tulajdonost és a feleségét. Székhez kötik őket.

A szenátor Jose hajlandó mindent odaadni nekik. Egy titkos széfet nyit ki, onnan minden pénzt a lánynak ad. Camila azonban nem elégedett: hiányzik 100000. Jose nem is érti, honnan tudja ezt a lány, majd leesik neki. A testőre volt a belső ember, neki dolgoznak a lányok. De azt az összeget nem tudja előadni, már elköltötte. Jose visszakerül a székbe, a lányok töprengenek, mit csináljanak.

A házaspár közben suttog: az asszony valamit el akarna mondani, de a férje lebeszéli. Már csak 3 órát kell várniuk, és a lányok úgyse hinnének el semmit. Jobb, ha nem mondanak semmit. Jose már ott tart, hogy megígéri, másnap odaadja a hiányzó pénzt, csak most menjenek el. Még arra is hajlandó lenne, hogy szenátorként Camila sp5_3.jpgvédője legyen.

De a két lány nekiáll a házat átkutatni a pénz után. Lemennek a pincébe is, és ott ledöbbennek. A férfi kislánya, Tamara van ott iszonyatos állapotban. Kikötözve egy ágyba, láthatóan elhanyagolva. Azonnal elkezdik kiszabadítani, és beültetik egy tolószékbe is. Kórházba akarják vinni, kiszabadítani innen. Nem tudnak másként tenni: ők is szenvedtek otthon, és gyerekként ők is örültek volna egy megmentőnek.

A házaspár szinte könyörög, hogy hagyják Tamarát, ez nem az, aminek látszik. Vagy, legalább takarják le az arcát. A lányok nem értenek semmit, a szülőkre néznek szörnyetegként. De mire visszafordulnak a kislányhoz, Tamara eltűnt a székből. Keresni kezdik.

Nem veszik észre, hogy egy árny jár a nyomukban. Csak azt érzik, hogy megelevenednek a rémálmaik. Tamara szobájában pont olyan kereszt van, amilyen Maria szobájában is volt. Amelyről eszébe jut az apja, aki brutálisan elverte az övével. A rosszat akarta kiverni belőle. Közben megtalálják a kislányt, visszaviszik magukkal. De ekkorsp4_5.jpg már ők is érzik, hogy valami nagyon nem stimmel.

Már nagyon mennének el, de a húguk nincs a kocsiban. Maria látja kikészülve, zokogva. De az csak látomás volt, Ana holtteste a bejárat előtt lóg, felakasztotta magát.

Tamara mosolyog rajtuk. Közli, Ana ráébredt az igazságra, nem bírta elviselni, és öngyilkos lett. Mert ráébredt, hogy Camila nem csak a nővére. Hanem Camila az anyja, akit az apja ejtett teherbe. A lányok kiakadnak, a szülők pedig elmagyarázzák: Tamara mindig is beteges volt, de féléve javulni kezdett az állapota. De nem a lányuk jött vissza, megszállta valami gonosz. Aki öngyilkosságba kergette a bátyját, és őket is kísérti. De reggel a Vatikánból jön egy kardinális, aki kiűzheti belőle a gonoszt.

sp.jpegTamara gúnyosan mosolyog. Közli, ő csak az igazat mondja. A fiuk nem bírta elviselni, hogy az apja szégyelli, mert meleg. A lányok titkait is kész kifecsegni, hiába kötözik vissza és akarják elhallgattatni. Camila szemére azt veti, hogy nem érezte mindig erőszaknak, amit az apja tett vele. A lány visszaemlékezik, amikor rájött, hogy terhes. Az apja éppen Mariát verte. Bement, és miután a húgát kiküldte, szétverte az apja fejét. Majd Tamara figyelme Maria felé fordul. Akiről elmeséli, hogy a nővére ellen vallott. Camila ezen készül ki igazán: 8 évet ült börtönben, mert Maria azt vallotta, hogy az apjuk rendes ember volt, és semmi nem igaz az erőszakból, amit Camila állított. Maria hiába védekezik azzal, hogy az anyjuk tiltotta meg, hogy elmondja az igazat, Camila zaklatottan elrohan a lánya holttestével a kocsiba, a húgát itt hagyja.

Látjuk pár jelenettel később, hogy Ana szelleme megkísérti a nőt, aki zokogva nem figyel a vezetésre, és halálos balestet szenved.

Megérkezik a kardinális. Visszaviszik a lányt a pincébe, és megkezdődik az ördögűzés. Ő más módszereket használ, mint a többi pap. Pár éve betiltották az eredeti rituálét, az ördög már beszivárgott az egyházba is. De ő ismeri az igaz rítusokat, és azzal segíthet. Tamara azonban csak mosolyog rajta: akkor működne, ha bűntelen sp2.jpeglenne. De nem az. Ráutal, hogy a pap a nagyon szenvedő anyján eutanáziát hajtott végre.

Tamara mindenkit kísért és kínoz, Jose és Angelica áldozatul is esnek, Maria és a pap folytatják a szertartást. Maria az apja szellemével kell, hogy szembenézzen. Bosszú helyett megbocsát, és így ő lehet az, aki imával képes kiűzni a démont. A jobban levő Tamarát Maria viszi orvoshoz, a pap hívja a rendőröket, és megígéri, Maria ittléte titok marad.

Látjuk, pár nappal később a halott pápa helyett újat választottak. A kardinális az. Ám ahogy az első beszédét tartja, amit Maria a tévén át néz, a nő felismeri benne a démont és imádkozni kezd.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr614472742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása