Minden napra egy film

Minden napra egy film

Robin Hood

(2018)

2018. december 18. - BBerni86

Kalandos, igazságtevős, harcos, középkori.robin1.jpg

Robin of Loxley angliai földesúr volt, akinek minden megadatott. Vagyon, biztonság, és élete szerelmére is hamar rátalált. Ám a nottinghami bíró besorozta a fiatalembert, akinek mindent hátrahagyva keresztesnek kellett állnia, és a Szentföldön harcolnia. Ott 4 év után egy arab harcos fiát próbálta megmenteni az értelmetlen kivégzéstől, amiért hazaküldték Angliába. Ott szembesült azzal, hogy a bíró 2 éve halottnak hirdette, a földjeit elvette, Marian már a népvezér Will párja. Eleinte csak a nő visszaszerzése érdekli, de az Arábiából utána szökött Yahya, az angoloknak John, más célt is ad neki. Elit harcossá képezi, aki fosztogathatja a bíró készleteit, míg lord Loxley képében a belső körökig férkőzhet, megtudva a bíró terveit. Közben még Marian szerelmét is visszaszerezheti.

Annyira vártam ezt a filmet… csak azért nem élem meg nagyobb csalódásnak, mert annyit már előzetesen olvastam róla, hogy tudjam, ne sok jóra számítsak. Komolyan kutatnom kell benne, hogy legalább pár dolgot tudjak mondani belőle, ami sikerült benne. Kihívás.

robin3.jpgNézzük a történetet! Frissíteni akartak, valami mást elmesélni, egy fiatal és menő Robin Hood karaktert adni az újabb nemzedéknek. De nem kellett volna ahhoz egy normálisabb történet? Az elején komolyan a fejem fogtam, annyira béna megoldások és motivációk vannak benne. Ahogy a sheriff besorozta az embereket, a nemeseket is – most komolyan? Behívólevél a középkorban? Majd, az arábiai részekben, ahogy a katonai egység vonult. Nem hittem a szememnek. Értem, miért hitték, hogy ez milyen jól fog kinézni, de nem. Ez csak röhejes lett. De vissza a cselekményhez. Ahogy Robint hazaküldik, és John elbújik a hajón, követi haza. Annyira hiteltelen, hogy már fájt. Pár perce még nagy lelkesen irtotta az angolokat, és most ő a béke követe lángoló íjjal a kezében? Na, persze. Robin kezébe nyom egy íjat, aki egyből szétlövi a farúdat is? Mégis, miből volt az íj? Vagy Marian. Mégis, milyen státuszú volt ő ebben a filmben? Nem vette el se Robin, se Will, de nekem nagyon úgy tűnt, hogy együtt élt mindkettővel. Robin még a kastélyát is rá hagyta, amikor bevonult. Ilyen egyszerűen a korban nem lehetett. Az, hogy a nemesekhez is bejárhatott, meg még nagyobb ostobaság. Ahogy váltogat a két férfi közt, abba sincs semmi logika vagy érzelmi indoklás. A bíró meg – mégis, hogy lett egy nincstelen árvából a nemeseket ugráltató figura? Vagy az összeesküvése a bíborossal. Én nem is értettem, hogy most kit akarnak kijátszani.

Azt már nem is ragozom, mennyi mindent loptak a Nolan Batman trilógiából. Hogy lesz itt Kétarc Will, Marian robin2.jpgelmondja ugyanazt a monológot az igazi álarcáról Robnak, amit Rachel Bruce-nak. Max itt nagyobb happy endet engedélyeztek maguknak a készítők.

Még csak nem is nézett ki jól a film! Abszolút nem volt hiteles, egy cyber punk béna környezetet teremtettek a középkori helyett, amiben a modernebb kosztümök még így is bántották a szemem.

Az akciók se olyanok, hogy megérné értük megnézni a filmet. A fizikát sose kértem számon ilyen filmeken, de akkor legalább lenne látványos!

Tényleg ott tartok, hogy Taron Egerton nekem végtelenül szimpatikus, és ezért nem utálom a  filmet, de amit itt mellé lehetett lőni, megtették. Kár érte. A PR-ja volt a legjobb része.

 

Robin Hood - 5/2 annyira akartam szeretni, de nagyon megnehezíti nekem a film. Se látvány, se jó történet.

https://www.youtube.com/watch?v=zwPn9ZnbCo0

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1014498686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása