Minden napra egy film

Minden napra egy film

Deadpool 2.

(mozis és rendezői vágás)

2019. január 04. - BBerni86

deadpool2.jpgAntihősös, akciós, csapatos, beszólós.

Wade Wilson, vagyis Deadpool nagyban élvezi az életét. Kicsinálta a világ legnagyobb maffiózóit, és még az évfordulós bulijára is hazaér kis késéssel. Nagy meglepetés készül: Vanessa már szeretne családot alapítani. De esélyt sem kapnak, rájuk törnek, és a nőt halálos lövés éri. Wade teljesen kikészül, még öngyilkos sem tud lenni. Kolosszus viszi magával és képezné X-Menné, de Wade már az első bevetést elszúrja. Leállítja a felfordulást csináló Russellt, de aztán végez a gyereket kínzó felnőttekkel. Így ő is a Jégkockában, a mutánsok börtönében találja magát. Ahova betör a jövőből érkezett Kábel, aki Russell fejére pályázik. Wade védelmébe veszi a fiút, és mire észbe kap, már saját csapatot szervez X-Force néven. Csak nem biztos, hogy a gyerek akarja, hogy megmentse. És Kábel sem biztos, hogy rossz.

A képregény filmeké most a vezető filmes zsáner – nem véletlen, ha 2019 legvárósabb filmjeire gondolok, simám mondok ilyen címeket. Szerintem nem sokan vannak, akiket nem érdekel, hogy a Bosszúállók mit találnak ki Thanos ellen. És jövőre jön minimum 2 X-Men film is. Ha egy biznisz beindul…

E biznisz egyik tagja Deadpool, aki nem egy szokványos X-Men. Inkább antihős, mint igazi hős. Már próbálkoztak a filmes kánonba emelésével, és végre sikerült is nekik. Már a 2. részt kapta a sorozat, amelynek az első része még kérdéses volt, egyáltalán elkészülhet-e.

Beletettek mindent, ami az 1-t azzá, ami lett.

Ha csak a kereteket nézem, visszahozták az összes ismerős szereplőt, és még poént is gyártottak arra, ami kérdésként felmerülhetett. Pl. miért csak ugyanaz a 2 X-Men van mindig a villába? Ok, most kaptunk egy durva cameót többektől, de a poén még így is ül. Ryan Reynolds továbbra is imádja ezt az egészet, és ez látszik is a filmen, rengeteget dob rajta. A végén, amikor saját magát lövi fejbe – nem hiszem, hogy sok színész tenné ezt meg. De beszól a filmjeinek is, kész. Még olyan kis szösszenetekre is érdemes odafigyelni, amikor autogramot oszt. Szerintetek hogy ír alá? De itt van Morena Baccarin, TJ Miller is, pl. Vagy az őrült taxis, az nagyon készen van. Ugyanakkor hozzák az új szereplőket, és itt sem apróztak el semmit. A legnagyobb eresztés Josh Brolin, aki szerintem már rutinból hozza ezt a látszólag marcona, belül aranyszívű kemény jófiút. De nagyon jópofa lett Zazie Beetz Dominója, és Julian Dennison se került fel a halállistámra. Jut eszembe, Brad Pittet hányatoknak sikerült kiszúrni? Súgok – láthatatlan, egy jelenetet kivéve. Ami áramos.

Az akciók még mindig látványosak, és itt bizony folyik a vér is. Szerintem nagyobb költségvetésből garázdálkodtak, de azért nagyon nem szálltak el.

A történet még mindig parodizálja a klasszikus képregényes filmeket, és ez is jó. Nagyon kész, ahogy Deadpool tovább szervezi a csapatát, mint ameddig megvan neki. De nekem tetszik az is, ahogy továbbra is kommunikál kifelé a nézőkkel.

A humora még mindig ádáz, néha fekete, néha azért már sokk is. A bébi lábak vagy az altesti humor nekem nem jön be, de szerencsére ebből van a filmben kevesebb.

Végül, de nem utolsó sorban. A vágatlan verzió kb. 10 perccel hosszabb, néhány durvább poént tettek pluszba vele. Így annak se kell hiányérzete legyen, aki a sima változatot nézi.

 

Deadpool 2. - 5/4 még mindig mocskos, még mindig feszegeti a tabukat, miközben vicces és ötletes. De.

https://www.youtube.com/watch?v=daPc49FbYWw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2914525822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása