Minden napra egy film

Minden napra egy film

Chicago Med

3. évad

2019. január 27. - BBerni86

Kórházas, szerelmes, életmentős, vészhelyzetes.chicagomed.jpg

A Chicago Med orvosainak és nővéreinek továbbra is vészhelyzetekben kell bizonyítani és életeket mentenie. Ha egy megszállott lövöldöző a parkban mészárlásba kezd, el kell látni a betegeket. Rá kell venni a hajléktalan tiniket, hogy hagyják magukat megvizsgálni. Szét kell választani az összenőtt szívű sziámi ikreket. Hogy dönt a várandós nő, akinek a szívműtétjéhez abortuszra kellene mennie, de a baba az utolsó, ami a balesetben elhunyt férjéből megmaradt a számára? Közben a magánéletben is jönnek a kihívások. Connor próbálja egyenesben tartani a beteg barátnőjét, de a nő más utat akar választani. Az összetört szívet csak nem az új sebész fogja összetapasztani? Natalie és Will a lánykérés felé haladnak, de Will egyetlen ballépése mindent romba dönthet. Sarah felbukkanó, szociopata apja is sok vizet fel fog kavarni.

Komolyan fájlalom, hogy a Chicago univerzumból ez a sorozat a legkevésbé sikeres. Nem, bocs, a Justice a leggyengébb, ami nem is élte túl az első évadát. De annak érthetőbbek voltak az okai. Egyszerűen nem sikerült egyszerre kriminek és tárgyalóterminek is lennie. A Med azonban nagyon is működő orvosi sorozat, de a tűzoltók és a rendőrök is népszerűbbek a dokiknál. Azért a negyedik évad már megy, de az ötösért még lehet drukkolni.

Továbbra is tartják a siker recepthez magukat: alapvetően orvosi sorozat, amelyben a kórház különböző osztályaira leshetünk be, elsősorban a trauma és a sebészet részlegre. Továbbra is vannak érdekes, izgalmas orvosi esetek benne. Itt ugyan nem a krimi dominál, mint a House esetében, itt a gyors ellátás a lényeg. Egy-egy jól sikerült sebészeti beavatkozás, egy-egy nehéz döntés meghozása a hangsúlyos.

Talán ebben éreztem visszalépést a harmadik évadban. Korábban minden részben volt egy olyan orvosi helyzet, ami sokkal inkább etikai, mint orvosi kihívásokat hozott. Amikor emberként nem azt tette volna az orvos, amit a törvény vagy az orvosi eskü elvárt volna. Hagyod meghalni a nagy fájdalomban szenvedőt? Elvégzed az abortuszt akkor is, ha a terhes nő nem akarja, de csak ezzel mentheted meg az életét? Egy-egy akad most is, de most kb. 4 részenként éreztem egy-egy ilyen kérdést.

Helyette jön a szappan. Amit nem tudok igazán hibaként látni. Aggyal tudom, hogy egy orvosi sorozatban miért lenne jobb, ha inkább az orvosi esetek lennének emlékezetesek. De már annyira megszerettem ezeket a szereplőket, együtt tudok érezni velük, hogy engem leköt a dokik és ápolónők magánélete is.

A harmadik évadban kifejezetten helyesnek találtam Ava és Connor alakuló kapcsolatát. Indul sebészek közti rivalizálással, lesz belőle egy rövid viszony, hogy aztán szép lassan barátság és valami mélyebb legyen belőle. Nagyon drukkolok is a párosnak, jelenleg ők a kedvenc párom a sorozatban. (Már csak azért is, mert Connornak már kijárna egy kis boldogság, az előző barátnője szó szerinti agybaja után.)

Továbbra is itt van minden fontos színész, és jó érzékkel hozzák be az új karakterekkel. Az se mellékes, hogy a PD és a Fire szereplői is beugranak egy-egy részben.

Mivel már megy a negyedik évad is, nézhetem tovább. Fogom is, én bírom ezt a műsort!

 

Chicago Med - 5/4 kis szappan, sok orvosi eset, jól összekötve a többi sorozattal és újítva a szereplőket.

https://www.youtube.com/watch?v=fmLFSKsNbBA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4914571534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása