Minden napra egy film

Minden napra egy film

Az otthon melege

Welcome Home

2019. január 28. - BBerni86

Zaklatós, nyaralós, kapcsolati gondos.

Bryan és Cassie egy olaszországi nyaralással próbálják a kapcsolatukat helyrehozni. Egy veszekedésüket követően a nő megcsalta a férfit, és most sérült a köztük levő bizalom. Cassie találta az elragadó vidéki házat, ahol maguk lehetnek egy elragadó környéken. Bryan azonban a gyönyörű környezet ellenére is szenved. A helyzetet bonyolítja, amikor Cassie futás után egy olasz férfival jön haza. Elbotlott, megsérült és Federico hozta haza. Bryan féltékeny lesz, látja, hogy Federico hogyan néz a barátnőjére, és mindig felbukkan a környezetükben. Vacsorát főz nekik, kirándulni viszi őket, és elkezdi szétzilálni a megmaradt kapcsolatukat is. Amikor már az életük is veszélyben forog, Bryan rádöbben arra, Federico milyen őrült játékot játszik velük, és harcolni kezd magukért.welcome_home.jpg

Már a napokban írtam, hogy mennyire szívesen mutatják a filmek azt, hogy az amerikai turistákra csupa veszély leselkedik a nyaralásokon. A Zsarolásban elrabolták a fél családot váltságdíjért. De az ugye, a harmadik világban volt. De nehogy azt higgyétek, hogy Európába jönni jobb! Ha elég keletre mennek, megszállhatnak olyan hotelekbe, ahol a menün a brutális meggyilkolásuk szerepel. De mi van az olyan helyekkel, mint Olaszország?

Az otthon melege egy ilyen szituációt mutat meg. A kifinomult, európai bűnözők már okosabban használják ki az amerikai turistákat. Bekamerázzák az egész házat, és olyan honlapokat hoznak létre, ahol kellő díj ellenében bárki leselkedhet utánuk. Ha nagyon szerencsés az amerikai turista, még egy szociopata is rájuk kattan, és zaklatni kezdi őket. Hol vannak már a régi szép idők, amikor Chevy Chase felpakolta a kis családját és a Szex házszámot keresték Németországban, mert gondjuk volt a 6-os szám megfelelő ejtésével…

A film cselekménye a megszokott zsánereket követve mozog. Nem pörögnek az események, de ez most nem zavaró, mert lelki konfliktusokkal növelgetik a feszültséget. Mondjuk, kissé eltúlzottnak érzem, ahogy Bryan lelki traumáit részben kifejtik. Megcsalták, ezen nem bírja túltenni magát, és most se bizalom, se szex. Azért abban van valami beteg, hogy még önkielégítését is arra végez, hogy elképzeli, a barátnője éppen mással csinálja. Amiért nem képes a nővel lenni, de elhagyni se akarja. Ahhoz képest, hogy ez elvileg egy zaklatós thriller, nagyon sok hangsúlyt kap, hogy Bryan nem bízik a nőben. Hiányzott nekem, hogy leüljenek ezt megbeszélni, haladjanak, csak szenved mindkettő. Ilyen szempontból Federico legalább terapeutának bevált… kimozdította őket a holtpontról.

Az is érdekes, hogy a férfit mi mozgatja. Mármint, Federicót. Az elején csak egy helyi férfinak tűnik, aztán a film fokozatosan megmutatja, miben mesterkedik. És szépen keverednek a szakmai – amennyiben ezt szakmának nevezhetem – és a magánéleti húzásai. Különben lenne egy tippem arra, hogy a szervezet eredetileg csak kukkolni akart, Federico beavatkozásai nem a nézők szórakoztatását szolgálta. De ki tudja?

Nem egy nagy stúdiófilm, amit mutat a szereposztás is. Aaron Paul kapaszkodik, de még mindig a Totál szívás a csúcsa. Emily Ratajkowski meg biodíszlet. Mi más indokolná, hogy kis túlzással minden 20 percbe zuhanyozik egyet a filmben?

Vannak jó részei, de összességében valami többet vártam. Egyszer érdekes volt.

 

Az otthon melege – 5/3,5 a hangulata megvan, érdekes a szkript is. De a karakterekről keveset tudunk meg.

https://www.youtube.com/watch?v=DJyfgoZXoqM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5714591806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása