Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sense8

2. évad

2019. március 03. - BBerni86

Összekapcsolódós, nyomozós, összeesküvéses.

A nyolcak már tudják, hogy ki az ellenség, aki vadászik rájuk, akinél gyorsabbnak kell lenniük, ha életben akarnak maradni. Willnek van egy terve, de a kivitelezés sok áldozatot követel. Be kell drogozni, rejtegetni kell őt, amíg a Kannibál lépteit lesi, aki mindeközben Will titkait akarja kilesni. Ha megvan az információ, akkor sem pihenhetnek, meg kell szervezni a rajtaütést. De a képletet bonyolítják, hogy még mindig nem ismerik a múltat. Kiderül, rajtuk kívül más összekapcsolódottak is léteznek, és nem mindegyikük barátságos. Közben a magánéleti gondjaikkal is meg kell birkózniuk: Capheus politikai pályára lép, Sun az öccsével készül szembenézni, Lito felvállalja a másságát, Kala gyötrődik Wolfgang és a férje között, míg Will kénytelen távol maradni az apjától, elviselni, hogy besározták a nevét.sense8.jpg

A Wachowski testvérek nevéhez fűződnek már nagy kasszasikerek, akad kevésbé sikerült film is a listára. A legnagyobb siker minden bizonnyal a Mátrix. De ahogy most egyre többen fordulnak a tévé felé, ők is megalkották a maguk sorozatát. Ami annyira jól sikerült, hogy én pl. jobban szeretem, mint sok filmjüket.

A Sense8 két évadot élt meg, és kapott egy zárást is, szerencsére. Ezt akkor kicsit részletesebben! A 2. évad elvileg 10 részes. De mivel túl drága volt a sorozat, nem rendelték be a 3. évadot. Sok helyszín, sok színész, nem akartak ennyit költeni rá. De egy utolsó részt, ami 2 és fél óra hosszú lett, csinálhattak hozzá, így le tudták zárni a szálakat és minden rajongó nyugodtan végignézhette, nem kínoztak a lezáratlan események.

A paletta megint nagyon széles. Alapvetően egy összeesküvéses thriller volt ez, amelyben volt gyilkos titkos szervezet, egy másik típusú emberfaj, mindenféle összeesküvés és átverés. Láttunk akciót fegyverekkel, de számítógépekkel megvívva is. A szálat még az is bonyolította, hogy a jelen eseményein túl a szereplők a múltat is ki kellett, hogy derítsék.

De ezen felül volt itt szerelmi tematika – a már meglevő párkapcsolatok fenntartása mellett a még páratlanok is kaptak valakit maguk mellé. Kala végre rájött, kivel és hogyan akar lenni. Sun rálelt egy rendőrre, aki nem csak azt hitte el neki, hogy bűnöző a testvére, de a nő iránt is határozottan érdeklődött. Még Capheus életébe is belépett egy riporternő. Nem írták túl őket, volt egy olyan érzésem is, hogy azért kellett mindenkit révbe értetni, hogy könnyebb legyen a búcsú, de ennyi szappan kellett is bele.

A sorozat védjegye, ahogy megmutatják, hogyan használnak 8-an egy tudatot. Ez megint nagyon látványos jeleneteket eredményezett. Az akciókat különösen bírtam, abban kifejezetten ötletesek és kreatívak voltak a készítők.

A legtöbb szereplőt jól is mozgatták. Ha belegondolok, csak egy szereplő volt, akinek kevésbé érdekelt a sorsa, és akinek érdektelenebb sztorit írtak. Capheus. Sokszor nem is tudott mit hozzátenni a többiek dolgaihoz, ő valahogy elkülönül tőlük szerintem, ha a filmben teljes tagnak is mutatják. De akkor is – most komolyan az volt a hozzájárulása, hogy párszor vezetett? Nekem akkor is ő a gyenge láncszem!

Változatos helyszínek, színes karakterek, egy csomó ismertebb színész feltűnése, jól megkomponált jelenetek, eredeti sztori. Szerettem ezt a sorozatot.

 

Sense8 - 5/4 látványos, agyalós, sokszínű sorozat, aminek a monumentalitása lett a veszte is.

https://www.youtube.com/watch?v=V8vd0AjdNbQ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1014663863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása