Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Umbrella Academy

4. évad

2024. augusztus 30. - BBerni86

Így kellett ezt a sorozatot befejezni? Azért a valaha volt legrosszabb végek listára nem tenném fel, de nem ezt vártam. Annyira el van varrva minden, hogy mindennek végleg vége. Ha úgy tetszik, minden főszereplőt végleg elintéztek.

Jó, akkor kissé higgadtabban. Ez a sorozat mindig is extrém volt és halmozták a különc szereplőket és eseteket. Most új alakokat nem hoztak be, várjunk – de egyet: Jessicát, jut eszembe. Sokat nem szerepelt, de a végjátékban elég nagy szerep jutott neki. A lényeg, hogy inkább azt mutatták meg, hogy az eltelt években, minden különleges képesség nélkül hogyan boldogultak a szereplők. Azt nem mondanám, hogy szenvedtem, voltak jobb és nehezebb napjaik, de a többségnek inkább a rossz jutott. Ben kavarása révén azonban megint képességeik lesznek, amivel 000theua4.jpgjön egy újabb világvége is. Amit meg kell akadályozni, de most az évad rövidsége miatt ezt extrém gyorsan intézik.

Talán ez az egyik baj a sorozattal: hiába vannak ötleteik, agyament poénok is, az összkép összecsapottnak hat. Egy részben, kb. mellékszálon összefoglalták Ötös és Lila 7 évét, miközben világok sorát járták be. Még csak arra sem vették a fáradtságot, hogy a világokat kicsit jobban megmutassák. A nagy többségből csak a metrót láttuk, meg ahogy fel-leszállnak a szerelvényre. Vagy, ott van Gene és Jean, meg a szervezetük. Több alsejttel, gyűjtésekkel és a háttérben álló emberekkel. A sorok között kell a nagyját kitalálni, mert rájuk sem volt semmi idő. Korábbi szereplőket is elintéznek csak egy mondattal. Allison megkapta az áloméletet, az álomférfi lett a lánya apja, együtt éltek – most meg hol a pasi? Mi az, hogy pár éve elment? Miért? Gondolom, a színész nem akart visszajönni, de ennyivel elintézték a történeten belül is? Még Luther feleségét is többet emlegették, pedig ő megsemmisült az előző világgal együtt.

Pedig egyes jelenetekben ott van az a plusz. Az valami kegyetlen és egyre viccesebb, amikor a csapat begurul a helyszínre, és a gagyi gyerekdalnál beragadt lejátszó mindig a legrosszabb helyzetben kezdi el azt a bizonyos dalt játszani. De bírtam azt is, amikor Klaus egy kutya sírjába lesz eltemetve, a kutya szellemétől kér segítséget és egy ponton nekiáll Kill Bill-t játszani és Uma Thurman hasonló jelenetét emlegetni. Az is kegyetlen, amikor Luther képessége és egyben átka éppen az új munkája közben tér vissza – azt említettem, hogy sztripper lett belőle?

Elszórakoztattak egyes részei. Sok szereplőt kifejezetten bírok, és érdekelt, mi van velük és milyen agybajjal küzdenek éppen. Ötös a kémes dolgaival – bár ebben az évadban először mutatták meg, hogy neki is van szíve és lehetett volna neki is esélye egy más életre is. Diego, aki unatkozó kertvárosi apukából akar visszatérni az akcióhős szerepbe. Allison és Viktor, akik kb. a leginkább hétköznapi életet hozták maguknak össze, kevésbé voltak érdekesek, de az összképbe ők is simán belefértek. Csak éppen mindig volt valami, amit összecsaptak, éppen csak említettek és már rohantak is tovább.

A CGI változó. Egyes részek nagyon jól sikerültek benne – a visszaidézett majom bácsikájuk vagy Viktor képessége, mások kevésbé. Nem tetszett az alak, amivé Jessica és Ben váltak.

Minden színész visszajött, és szépen el is rendezték a történetben, hogy miért idősebbek. Igaz, ez leginkább Aidan Gallagher, vagyis Ötös alakján látszik, aki az eltelt időszakban már fiatal felnőtt lett.

A végét még biztos emésztem kell kicsit, de ez valóban a vége. Elintézték, hogy ne legyen több világvége és a családnak is vége lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4618478873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása