Minden napra egy film

Minden napra egy film

A bosszú szövetsége

2019. március 08. - BBerni86

Emberrablós, szabadító akciós.

Roman nősülni készül, kamaszkori szerelmét, Miát veszi feleségül. A baráti társaság össze is gyűlik megünnepelni őket. Brandon a feleségével, frissen leszerelt Deklan egyedül érkezik a legénybúcsúra. Ám az este nem a tervek szerint alakul. A lánybúcsúban két alak kikezd Miával, aki határozottan közli, hogy nem kér a társaságukból. Mikor hazafelé indul innen, a két visszautasított férfi elkapja és elrabolja. Mivel éppen Romannek telefonált, amikor a_bosszu_szovetsege.jpgmegragadták, a három férfi az üzenetből rájött, hogy emberrablás történt. Jelentik a rendőrségen, de úgy döntenek, maguk veszik kézbe az ügyet. Felfegyverkeznek, és Mia nyomába erednek, aki egy lánykereskedő karmai közé keveredett.

Most a szinkron ment félre, vagy nagyon nem jött át nekem valami ebben a filmben? A szereplők neveit nézve a három fiú volt testvér, mindegyikük MacGregor. Emlegettek is egymást testvérekként, de egy pontig azt hittem, hogy ez arra utal, hogy katonatársak voltak. Ezek szerint inkább fivérek? De akkor Deklan miért emlegeti Miát a húgaként? A rendőrségen is úgy jelentette be, hogy elrabolták a húgát. Vagy, amiért az öccse menyasszonya, már a húgaként tartja számon?

De mindegy is, igazából nem ezen múlik a film.

Mert a történetet nagyon le lehet egyszerűsíteni, és ott mindegy, hogy csak nagyon jó barátok vagy ténylegesen testvérek a fiúk. A menyasszonyt elrabolják, a három férfi pedig magánakcióba kezd, hogy visszaszerezzék.

A film cselekménye már csak azért is pörög, mert minimális a cselekményidő, talán két nap. Nincs is idő hosszas nyomozásra, itt egyből azt a személyt kapják el, akiből ki tudják szedni az igazat, és máris mehet a rajtaütés. Nekem ettől hiteltelennek is tűnt, de nem kell rajta gondolkodni, akkor nézhető a végeredmény.

Még akkor is, ha tévéfilmes a látványvilága. A nagy lövöldözések különben sem tudnak annyira lekötni, hogy azokat hiányoljam. Bár, azért nehéz elmenni amellett, hogy 3 férfi, akik közül az egyik a bevetés előtt tanulta meg, hogyan kell lőni, simán leszedi az egész maffiát. Ok, az utolsó akcióhoz kapnak egy kis segítséget is, de nem az akció részében, csak a menekülésben.

Mivel a film legnagyobb része éjjel játszódik, sok a sötét jelenet is. Kevés helyszínen is forgott, ebben is tipikusan tévéfilmes. Nem is vagyok benne biztos, hogy moziban bemutatták, bár van egy nagyon alacsony box office adata, szóval, lehet, hogy valahol mégis adták szélesvásznon. De tipikusan olyan film, ami mehet egyből dvd-re.

Ami nálam nézőcsalogatóként működik, a szereposztás. Most is ez vonzott be, mert a cselekmény elég sovány. Bruce Willis rendőrködik kicsit, de szerintem két arckifejezéssel játssza végig a filmet, és a többet mutatott arca kifejezetten unott. Sophia Bush ugyanazt a karaktert hozza, amit a Chicago PD-ben. Shawn Ashmore és Ashton Holmes lehet még ismerős a 3 lánymentő közül, bár ők is inkább sorozatokból, mint moziból. Egyiküknek sincs olyan karaktere, hogy különösebben játszania kellett volna.

Otthon, a tévé előtt fotelben egyszer elment, de agyműködésre nem serkent.

 

A bosszú szövetsége - 5/2 minimális történet, az akciók se látványosak, Willis meg láthatóan halálra unja magát.

https://www.youtube.com/watch?v=PiPKuDdbmWg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1314674255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása