Minden napra egy film

Minden napra egy film

Legénybúcsú Bt.

2019. március 10. - BBerni86

Bulizós, baráti társaságos.

Vincent és Arnaud rég jó barátok, akik egy legénybúcsúra is együtt mennek Párizsba. Nagyon ki is akadnak azon, hogy még egy jót bulizni sem lehet, mert hiába van foglalásuk, a klubba mégse mehetnek be. A munkájukat is unják. Egyiküknek támad egy vad ötlete: szervezzenek legénybúcsúkat! Hiszen olcsón át lehet repülni Budapestre, ahol minden megvan, ami egy vad bulihoz kell. Sok szép és könnyen kapható lány, elit klubok, ahol a legenybucsu_bt.jpgdrog is könnyen beszerezhető. Akinek extrémebb szórakozás kell, hamar le lehet ugrani vidékre, ahol tankkal lehet száguldani az erdőbe, és mindenféle fegyverrel lődözni. (Pár plusz euróért még emberre is: fuss Gyula!) Az üzlet hamar beindul, de a barátságukat és a házasságukat is komoly próba elé állítja az állandó buli.

Nem is olyan régen írtam, milyen sok kémfilm forog nálunk. Az biztos, hogy azokat szívesebben nézem, mint ezt a francia komédiát, ami most került a szemem elé. Egyszerűen nincs benne szerethető vonás, és nem csak azért, amiért nem tetszik, ahogy Magyarországot ábrázolták a filmben.

De talán kezdjük is ezzel! Mert milyen Magyarország ebben a filmben? Egyrészt, nagyon olcsó. (Francia átlagfizetéssel biztos, azért magyar fizetésekkel nem lehetne ilyen könnyen ilyen bulikat összehozni.) Másrészt, agyatlan. A film szerint tele van prostikkal és agyatlan parasztokkal, akiknek fegyvergyűjteménye és nulla erkölcsei vannak. Tudom, hogy poénnak szánták, de amikor a gazda felajánlotta, hogy egy piti összegért agyonlőhetik Gyulát, aki vékony és könnyű elásni a hulláját az erdőben, legszívesebben kikapcsoltam volna a filmet és elkezdek valami normálisabbat. De ha már elkezdtem, végignéztem.

Nem sok értelme volt. Mert a filmnek alig van cselekménye. A konfliktusai nagyon erőltettek és a megoldásuk is buta. Egy komoly házassági gondot, amit megcsalással is tetéznek, kétlem, hogy valóban a film módszere szerint, egy csapásra meg lehet oldani.

Amúgy meg arról szól, hogy milyen buli ötletekkel állnak elő. És legyen az bármilyen idiótaság, visszakanyarodunk az első gondomhoz, Budapesten nagyon könnyen meg lehet valósítani. Ennél azt is jobban élveztem volna, ha inkább Motel stílusba mennek el, és azt látjuk, ahogy a turistákat becsalják egy vidéki motelbe, aztán pénzért lehet őket szabdalni, trancsírozni, és hasonlók.

Nem szerettem a szereplőket, itt egyszerűen nem voltak szimpatikus emberek. A főszereplő két barát ráadásul annyira hasonlított, hogy meg se tudtam különböztetni őket. Amikor az egyik csalni kezdte a nejét, nem is tudtam, hogy melyik nő volt a párja Párizsban, annyira összefolytak. Nem tudnám egyiket se jellemezni, legfeljebb 2-3 jelzőt tudnák találni rájuk, ha nagyon erőltetem az agyam. Az egyik az idióták lenne.

Ahhoz képest, hogy mi a film cselekménye, meglepően kevés helyszínen játszódik. Láthatóan nem sok pénzből készült, amit meg is értek. Annyira buta ez a film, az is csoda, hogy valaki ennyit hajlandó volt rá költeni.

Nekem nagyon nem tetszett. Ha valaki komédiát akar, ami nálunk forgott: A kém. Ha meg francia komédia kell, ennél nem nehezebb jobbat választani.

 

Legénybúcsú Bt. - 5/1 nem szerettem a történetét, a szereplőit. Irritált az is, hogy Budapest az eszelősök városa.

https://www.youtube.com/watch?v=2FSk3EdxgGw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4714680394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása