Minden napra egy film

Minden napra egy film

Halloween

(2018)

2019. március 25. - BBerni86

Gyilkosos, szembeszállós, véres.

Közeledik Michael Myers kivégzése, aki már legendás gyilkosnak számít. Még kisgyermekként végzett a nővérével, majd felnőttként a féltestvére után eredt és rendezett mészárlást. Egy podcast készítői akarnak műsort készíteni róla, még a túlélő Laurie-t is felkeresik. A lány soha nem heverte ki teljesen a vele történteket, halloween.jpgtönkrement két házassága is, a lányát elvette tőle az állam. Mert Laurie folyton Michael visszatértére készült, és a 8 éves lányának is megkezdte a fegyveres és erőnléti edzéseket. Már nagyanya, és Allyson sokkal barátságosabb vele, mint Karen. Halloween estéjén Michael átszállításába hiba csúszik, a férfi szabadlábra kerül és elindul befejezni, amit elkezdett. De most Laurie várja, és végleg le akar számolni a bátyjával.

Sikeres horror franchise volt a Halloween, melyben Michael Myers mindig jött és mészárolt jellegzetes maszkjában. Ha van egy sikerük, a stúdiók időnként leporolják a dobozát. Most is ezt tették, és igyekeztek új alapokat adni a sorozatnak. Kiradírozták az előzményfilmeket, és ez a folytatás kifejezetten az első részhez készült. Közben volt 9 rész? Most úgy teszünk, mintha nem lett volna.

Különösebben ezt nem is bánom, mert az eddigi filmekből egyet láttam. A 20 év múlva történetet, amiben Josh Hartnett játszotta Jamie Lee Curtis fiát. Mivel a fenti fülszövegből tudjátok, hogy ebben az epizódban lánya van, és lány unokája, mondanom se kell, hogy e fiú karaktere is el lett törölve. Mivel többet nem láttam belőlük, nem kell többet elfelejtenem.

A történet kezdete kifejezetten tetszett, ott még nem a horror volt az uralkodó, inkább thriller hangulata volt. Laurie, aki folyton várja, hogy gyilkos testvére visszatérjen. A Michael körött levő hangulat. Tetszett, amikor a podcast készítők próbálnak kommunikálni vele, és a betegek, az állatok viselkedése mutatja, milyen gonosz árad a férfiból. Érezni, hogy közeledik valami fenyegető, és senki nem tud tenni ellene.

Majd Michael kiszabadul, és indul a slasher horror. Aki a férfi útjába áll, számolhat a kellemetlen és fájdalmas halállal. Fujtogatás, kampóra akasztás, fej szétverés, késelés, a gyilkos felhasznál mindent, ami csak a keze ügyébe akad. Ez az a része a filmnek, ahol engem egyre jobban elvesztettek. Abban nem találok semmi izgalmasat, hogy jön a szörny, és mészárolja, aki elé kerül. Még csak azt a szintet se érik el a halálok, hogy lekössenek. Már a Fűrész edzette generáció tagja vagyok, és ez a vérszint nekem édeskevés ahhoz, hogy élvezetes slasher lehessen.

De ennél jobban zavart, hogy ígéretes szálak vesznek a semmibe. A megkattanó doktor, aki azt hiszi, most igazán tanulmányozhatja a gyilkost, sokkal jobban érdekelt volna, mint Michael random gyilkosságai. Ha lett volna izgalmasabb cselekmény, valami több, nem csak a mészárlás… de nem lett.

Ha az eredeti folytatásaként nézem, akkor ok. Követik a hagyományokat, ez egy új Halloween film. De akkor is, nekem hiányzott egy okosabb cselekmény, a mészárláson túl!

Jamie Lee Curtis beletette, amit bele lehetett. Néhol egészen Ripley jutott eszembe róla.

Zsánerében korrekt, csak nem pont az ilyen horror, ami engem leköt.

 

Halloween - 5/4 mészárolós horrornak korrekt, főleg az elején hangulata is van. Lehetett volna véresebb.

https://www.youtube.com/watch?v=s8oQSienp-A

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6614710391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása