Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Delírium

2019. április 07. - BBerni86

Tom Walker 20 éve él egy elmegyógyintézetben. A családja, a bíróság is erre kötelezte. De az apja meghal, és a végrendelete mindent megváltoztat. Tom az örököse, aki végre az intézettől is szabadulhatna. Csak pár feltételnek2_24.jpg meg kell felelnie.

Beköltözik az apja házába, ahol egyedül kell eltöltenie 30 napot felügyelet mellett. Nem fogadhat látogatókat, nem hagyhatja el a házat. Ha cseng a telefon, kamera előtt mikrofonba mondja a nevét, és ellenőrzik a személyazonosságát. Ha gond nélkül eltelik az idő, gyógyultnak nyilvánítják, és megkapja az örökségét.

Eleinte nagyon élvezi, hogy kinyílt előtte a világ. Van medencéje, sokat úszik. Bejárja a házat, kedvére rendelhet a közeli üzletből élelmet. Be is rendel mindenféle édességet, ami 20 éve elérhetetlen volt számára.

Egy helyes lány, Lynn szállítja ki a termékeket, és érdeklődik is a férfi iránt. Tomnak is megtetszik a lány, de a 3_25.jpgszabályok miatt jelét sem adja. Jól rajzol, így portrét készít a nőről, amit neki nem mer megmutatni.

De a házban valami nem stimmel. Tom látomásoktól szenved, a halott apja kísérti. Beszól neki. A falakban folyosókat talál és kémlelőlyukakat. Egyre nehezebben különbözteti meg, mi a valóság és mi az elméje szüleménye. Hívja a felügyelőjét segítségért.

Brody kijön, próbálja nyugtatni a férfit. De félreérti a helyzetet 4_22.jpg– megpróbálja megcsókolni a férfit, aki elhárítja az asszony közeledését. Brody ki is akad, és elveszi a férfi gyógyszerét is.

Tom hallucinációi egyre rosszabbodnak. Már börtönben ülő bátyját is itt látja, aki az apjuk széfjét és elrejtett pénzét keresi. Tom meg van róla győződve, hogy Alex is csak a képzelete műve. Lynnt kéri meg, hogy hozzon neki gyógyszert.

Mikor a lány jön, már kérdezősködik is. Mi a története? Tom elmeséli, hogy gyerekkorában a bátyja kicsalta őt egy lánnyal, aki piszkálta. Az öccsét megbilincselte, és végignézette vele, ahogy megfújtja a lányt. Tomnak nem volt bátorsága szólni. Alex folytatta a gyilkolást, de elkapták. Azt hazudta, Tom tudott mindent, és önként nézte végig 5_21.jpgaz első tettet. Neki nem hittek. Alex börtönbe, ő intézetbe került. Anyjuk meg elszökött a szégyen elől. Az apjuk nem kért belőlük többet. Lynn is beavatja a saját titkába: sokat bántották, elhitették vele, hogy értéktelen. Öngyilkos akart lenni, megmutatja a hegeket a karján. Majdnem össze is jönnek, de Tom 30 napig nem kezdhet ilyesmibe. Megegyeznek, majd utána randiznak.

A lány elmegy, Alex jön vissza, és erőszakos. Videót néznek az apjuk hagyatékából, aki bevallja és bánja, hogy a munka mindig fontosabb volt a családnál. Tom lassan rádöbben, hogy mégsem képzelődik. A medence panelja mellett talált kivágott nyelv igazi. Alex is itt van? Mikor Lynn visszajön, Alex elkapja a lányt. Öccsét megbilincseli, és megismételné a kamaszkori történetük.1_12.jpg

Tom a széfet ígéri neki a lány életéért. A medence alatti bunkerben azonban újabb döbbenetes igazság fogadja. Itt van az anyja bezárva, tönkretéve. Nem elhagyta őket, a férje tette ezt vele. Tom ki akarja szabadítani, Alex a pénzt akarja a széfből.

A dulakodás végül a medence betöréséhet vezet. Alex és az anyjuk ott fulladnak meg, Tom és Lynn élve távoznak a házból. Érkezik a rendőrség.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9314742179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása