Minden napra egy film

Minden napra egy film

Triple Frontier

2019. május 01. - BBerni86

Illegális bevetéses, túlélésért küzdős, bajtársas.

Tom, Santiago, William, Ben és Francisco ugyanannak a katonai osztagnak voltak a tagjai. Mára leszereltek, és mindenki a maga gondjaival küszködik. Santiago Kolumbiában dolgozik a seregnek, egy drogbáró vagyonára akarnak lecsapni. Itt hasít belé a gondolat, hogy ez lehetne a nagy esélye. Összeszedi a korábbi osztagát, hogy ők maguk szerezzék meg a drogbáró pénzét. Hiszen a sereg nem fizette meg őket, úgy érzik, jár nekik valami plusz. A tudásuk egyszer nekik is hozzon hasznot. Belevágnak, de a tervbe hiba csúszik. Nem elég, hogy az őrök rajtuk ütnek, a menekülő gépük is lezuhan. Több száz kiló pénzzel, nyomukban a kartellel kell eljutniuk a menekülést jelentő hajóra.triple_frontier.jpg

Netflix, olyan színészekkel tele, akiket bírok. Szórakoztató akciófilm ötlet, kis túléléssel, kis heist movie jelleggel. Papíron pont olyan, amilyet szeretek. Mégis, nem jött át nekem a film. Töröm is a fejem, miért nem tetszett nekem.

A történet nem újdonság, rég és sokféle film van, amelyben egykori katonák adják a fejüket egy lopásra, ami elvileg senkinek nem fáj. Clint Eastwood, George Clooney is hozott össze ilyen filmet már. Így azt nem vártam, hogy meglepjenek. Csak használják jól a zsánert. Legyen szórakoztató, izgalmas, esetleg látványos.

Az egyes baj talán az, hogy nem éreztem szórakoztatónak a filmet. A rablás nagyon egyszerű, nincs benne semmi csavar. A katonatársak nem viccelődnek egymással, nincs a filmnek humora. Éppen ellenkezőleg, kifejezetten komor az egésznek a hangvétele. Mindenki élete szívás és kisiklott, vagy, ha annyira nem rossz a helyzet, akkor simán megrekedt. A kolumbiai helyi viszonyok bemutatása még gyászosabb: azért az már kegyetlen, amikor egy falu több lakosát agyonlövik, de egy kis pénzért mindent elnéznek nekik, még lovakat is adnak el nekik. A nyomor mindent felülír…

 Az akciójelenetek untattak. Egy olyan világban, ahol létezik a Mátrix, a John Wick, az Equilibrium, a Marvel filmek, már régen nem elégíti ki az igényeim, hogy fogják morc arckifejezéssel a puskát, aztán durrogtatnak, vagy gyorsan vezetnek a menekülő autóval. Ennél több kellene, de itt nincs több.

A film második fele kicsit a túlélős filmek felé megy el, amikor az eredeti terv füstbe megy, és gyalogosan kell eljutniuk az óceánhoz. De itt sem éreztem igazi téteket, feszültséget. Mindent olyan könnyen vettek. Fázunk este? Begyújtunk pár millióval. Bear Grylls tuti nem lenne büszke a csapatra. Plusz, roppant hiteltelennek is éreztem.

A film vége is a csalódásaim listájára kerül. Bántotta az agyam, de nem akarom elmesélni előre. Maradjunk annyiban, hogy a saját hiúságuk és pénzéhségük lett a gond. Ha a film elején logikusak tudnak lenni mohó helyett, minden sokkal kezelhetőbb lett volna, és a boldogabb vég is összejött volna.

A stáblista vonzott be, de a filmet megnézve ennek sem éreztem a varázsát. Ben Affleck nagyon mackós, a szakálla meg borzalmas. Oscar Isaac annyira előretolt, hogy Pedro Pascal eltűnik mellette. Charlie Hunnam ugyanígy nyomja le Garrett Hedlund karakterét.

Sima akciófilmnek elment, mást nem tudok kiemelni mellé. Többet, jobbat vártam.

 

Triple Frontier - 5/3 a szereposztás erős, a látvány elmegy, a történet is. Mégis, untam. Beleuntam az akcióba?

https://www.youtube.com/watch?v=Fo3yRLLrXQA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9114797616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása