Minden napra egy film

Minden napra egy film

Empire

5. évad

2019. május 12. - BBerni86

Családos, zenei iparos, családi vészhelyzetes, vállalatot újjáépítős.empire_s5.jpg

A Lyon család padlóra került. Elvették tőlük a céget, és a pénzük is a végét járja. Cookie és Lucious azonban nem hajlandó feladni. Egy új céget indítanak, és mindent megtesznek, hogy riválisai legyenek a Kingsley vezette Empire-nek. Andre kijön a börtönből, és visszaszáll a cégbe, miközben egy új kapcsolatot is építeni kezd az ápolónő Terivel. Hakeem a lövés utáni sokktól szenved még mindig, ami a kapcsolatába kerülhet Tianával, aki már a fia anyja is. Jamal Angliába kezdett új életet, ahol a szerelmet is megtalálta. De amikor a család egyesül, ő is hazatér, és közösen veszik fel a harcot. Nem sejtik, hogy Kingsley is rejteget egy olyan titkot, amely veszélybe sodor mindent, amit családként és vállalatként együtt elértek.

Egyszer, ez a sorozat brutális nézettségi mutatókat hozott. Nálunk viszont nem lett sikeres, olyannyira, hogy az utolsó két évadot, az aktuális 5. is beleértve, már nem került adásba, és nem adták le. Igen, esett a színvonal, de nem annyira, hogy dobni kellene a teljes sorozatot. Nem is értem, nálunk miért nem talált nézőire a Lyon család drámája.

A mostani évadban azzal akartak újat mutatni, hogy a család elvesztette a korlátlan anyagi hátteret. Komolyan dolgozniuk és befektetőket kell találniuk minden egyes lépésükhöz. Mégsem érződik úgy, hogy nagyon más lenne a helyzetük. Még mindig elképesztő házban laknak, méregdrága ruhákat hordanak, és messze vannak attól, hogy szegénynek nevezzem őket, bármennyire is így akarják eladni az első részeket. Hosszan nem is játszottak ezzel, gyorsan visszakerülnek oda, ahol voltak.

Az intrikák, a mindenféle kavarások most is folyamatosak. Legyen szó üzletről, vagy magánéletről, ők odacsapnak, amikor az érdekeik ezt kívánják. Fájdalmasan éltem meg, ahogy Andre karaktere megváltozott a sorozat elejére. Igen, neki is voltak kemény húzásai, de azok egy fehérgalléros bűntettei voltak. A börtönben azonban afféle mini gengszter lett belőle. Túl sok tetoválás, már testileg is harcos, nem csak okos, körmönfont húzásokkal. Sokkal jobban szerettem, amikor öltönyben, mindenféle üzleti és jogi húzással semmisítette meg az ellenfeleit. Az évad második felében viszont ő az, aki a legszerethetőbb Lyon. Korábban ezt a címet Jamal kapta tőlem, de most Andre mutatja meg, mennyire jó ember a szíve mélyén. Ő az egyetlen, aki normálisan tud viselkedni Kingsley-vel, ahogy mindenkinek kellett volna.

A sorozat folyamatosan pörög, és pár részenként van egy fő konfliktus, ami köré építik a történeteket. Ezek között vannak nagyon szappanosak is, pl. kapunk egy fordított Star Wars leleplezést is, vérségi kötelékekkel. De guilty pleasure, gazdag és szépek, na meg álnokak története ez, amiben ez simán vezető konfliktus lehet. Hiszen semmit nem nyújtanak el, pár részenként van egy újabb nagyobb fordulat, ami körül mennek az események.

Amit fájlalok, hogy a zenéket is nagyon visszavették. Korábban nagyon jó számok mentek ebben a sorozatban, most szinte alig akad benne egy-egy sláger. A sok rap meg nem tetszik nekem, mindig is Jamal zenéje tetszett jobban, nem Keem zenei világa.

A külsőségekben még mindig pazar, és a fő színészek is hozzák a formájuk.

Még mindig remek kikapcsolódás, ha nem is olyan eredeti, mint az elején volt.

 

Empire - 5/4 már kopott a varázs, kevesebb a jó zene is, de guilty pleasure sorozatnak kiváló most is.

https://www.youtube.com/watch?v=evB9hOkCM_c

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5714820822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása