Minden napra egy film

Minden napra egy film

A mi kis falunk

3. évad

2019. június 15. - BBerni86

Vidéki, visszamaradott, közösséges.

Pajkaszeg még mindig a régi. Stoki igyekszik fenntartani a rendet, bár inkább a polgármester extrém kéréseit teljesíti. Így rendszeresen feltartja az ide látogató püspököt, akinek már attól rossz a kedve, ha a rend eme őrét megpillantja, és körmenet helyett vizsgálaton kell részt vennie. Akkor sem lesz jobb a közérzete, amikor a híres és szeretett ereklyéjét itt tudatlanságukban összeragasztották és így tönkretették. Teca még mindig Janit akarja, aki meg a templomot. De most először Laci nem Teca után fut, hanem Erika unokatestvérét szedné fel, aki a a_mi_kis_falunk.jpgszakítása után itt húzza meg magát. Érkeznek új lakók, tartanak tűzoltósági vizsgálatot – noha tűzoltóság nincs is – és még az is kiderül, mi Erika és Gyuri közös dala.

A sorozat népszerűsége kis hazánkban töretlen, amit mutat az is, hogy az RTL- Klub az eddigi leghosszabb évadot hozta ki, tartva menet közben egy kis szünetet is. Nekik biztos jó ez, de nekünk nézőknek is?

Talán még nem meséltem, hogy kihúztam a tévémet, már jó rég és el is ajándékoztam. Akkor látok csak tévéműsort, ha anyáméknál megy és belenézek, mégis mit néznek. Rendszeresen szörnyülködöm is, hogy pl. milyen az általam nézett sorozatok szinkronja. Vagy, milyen sok a reklám. De arról is hosszan lehetne beszélgetni, milyen pocsék a műsor.

Sokat elmond, hogy nálunk ez a legnézettebb sorozat a tévében. Amit már lassan azért kell követni, mert mindenki ezt nézi, és ferde szemmel néznek rád, ha nem tudod, mi volt a heti részben. Pedig annyira fárasztó ez a sorozat!

Egy ideális nézésmódot tudok neki. Hullafáradtan, amikor az IQ-m esett vagy 30 pontot. Amikor már beszélnem is nehezemre esik, akkor szórakoztató ez a széria. Mert abszolút nem igényli az agyam és a figyelmem, olcsó poénokkal és a végletekig sarkított szereplőkkel van tele. Minőségét és tartalmát tekintve. Már majdnem annyira rossz, hogy az már jó.

A cselekménye nem is fontos, mert mindig ugyanaz a poén tárgya. E vidékiek pletykásak, iszákosak, teljes egészében megtestesítik a vidéki tahó sztereotípiákat. A karakterek nem fejlődnek semmit, és rendszeresen ugyanazokon a dolgokon problémáznak. A közmunkások nem akarnak dolgozni, ellenben mindent meginnának, amiben van alkohol. Azért az nem volt semmi, amikor a saját alkohol készítésével foglalkoztak, és házi koktélokat gyártottak még a nem iható alkoholokból is. A női lakosság szabad fele a papra mereszti a szemét. Erika férjhez menne, Gyuri továbbra sem akarna nősülni. Bár, az autóját inkább vezetné oltár elé, mint az élettársát. A polgármester mindig ügyeskedik és csal, ahol csak tud. Folytathatnám, mert minden egyes szereplő ilyen.

Ezért is durva, mennyire erős a stáblista. Még mellékszereplőknek is ismert színészeket hoznak be. Van, akin látni, hogy tiszta kikapcsolódás és poén neki ennyire lemenni zokniba, de van, akin látni, hogy csak a pénz miatt hajlandó erre.

Mivel ennyire megy a sorozat, nem kell spórolni a külsőségeken sem. Nagyon korrekt ilyen téren a sorozat, már egészen belakjék a forgatási helyszínt, sok külső helyszínen is forgatnak. Igaz, a jelmezen is lehet néha spórolni. Gyuri pl. mindig ugyanabban a melegítőben nyomja.

Józanul vagy éberen roppant fárasztó – ehhez le kell menni a pince mélyére agyilag.

 

A mi kis falunk - 5/2 remek színészek játsszák a hülyét, a nép bukik rá – én meg csak hullafáradtan bírom ki.

https://www.youtube.com/watch?v=DpYcpJ_i8Vc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr114895228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása