Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bor, örökség, szerelem

2019. július 17. - BBerni86

Örökséges, régi sérelmeket rendezős, gazdag – szegény összejövős.

Diana elfoglalt nagyvárosi ügyvéd, aki nagyon hajt a kinevezésért. Nincs is semmire sem ideje, minden idejét kitölti a cég szolgálata. Ám akkor szörnyű hír jön: szeretett nagybátyja elhunyt, a lány is benne van a végrendeletében. Diana így hosszú ideje először hazautazik: nem csak a nagybátyja, akit elhagyott, amikor egyetemre, majd a városba ment. Még ott él a kamaszkori nagy szerelme, Seth is, akit a nagybátyja nevelt fel és bor_orokseg_szerelem17.jpgkészített fel a szőlős birtok átvételére. Mindketten meglepődnek, amikor kiderül, felesben öröklik a szőlészetet. De csak akkor az övék, ha a szüretig mindketten együtt dolgoznak a birtokon. A régi sérelmek mellett más érzelmek is elkezdenek felszínre törni bennük. Közben egy helyi iparmágnás is a birtokra feni a fogát, legfeljebb az zavarja meg a terveit, hogy egyetlen fia egy helyi lánynak kezd el udvarolni, ami nem tetszik a férfinak és szét akarja választani a párt.

A romantikus komédia mára haldokló műfaj lett. Emlékeztek, mikor láttatok utoljára egy tényleg jó romantikus komédiát moziban? Én nem. Esetleg a Netflixen akad egy-egy nézhetőbb, de olyan klasszikus, amit évek múlva is szívesen nézek meg, az utóbbi időszakból egyáltalán nem jut eszembe. Lehet, hogy az Őrült, dilis szerelem volt az utolsó, ami tényleg akárhányszor nézős?

A jelen film is romantikus komédia, de semmi esetre sem olyan, amit újra meg akarnék nézni. Egyszer is éppen elég volt, remekül lehetett mellette pakolni, mert esélye sem volt, hogy teljesen lekösse a figyelmem. Miért?

Kezdjük talán a történettel. Amit klisék sorából gyúrtak össze. A szerelmes pár szétmegy, mert a lány a városról, valami többről álmodik. De amikor hazatér, rá kell döbbennie, hogy talán végig otthon várta, ami/aki igazán boldoggá teszi. Az örökséget csak akkor kapják meg, ha kibírják egymással egy tető alatt. A gazdag fiú – szegény lány szerelem. A gazdag, gonosz nagyvállalkozó csúf trükkjei. Még bál is van, ahol lehet táncolni és a cipőkön viccelődni, megidézve Hamupipőkét. De nyugodtan folytathatnám tovább, nincs egy eredeti ötlet sem a filmben, tipikus romantikus komédia elemekből épül fel.

Amit sajnos nem is használnak ötletesen. Kiszámítható, túlírt az egész. Még csak a minimális kohézió sincs meg benne: a Seth – Diana és Amelia – Paul páros minden kapcsolódási pont nélkül, felváltva évődik egymással.

A kivitelezés is abszolút tévéfilmes. Mondjuk, egy szőlészetben játszódó és szerelmes filmben nem is nagyon várhatok látványvilágot, de kellene lennie valami plusznak, ami a tévé előtt tart. A környezet, birtok, díszletek és látvány nem tudta ezt megadni.

Ahogy a karakterek sem. Minimálisan vannak ábrázolva, sokakról alig lehet valamit megtudni. Paul apja is kimerül annyiban, hogy amikor akar valamit, akkor nem mérlegeli, milyen eszközöket vet be, csak nyerni akar. Legyen a fia barátnője vagy a szőlészet a téma. Mesés megjavulása cseppet sem meseszerű a végén – dehogynem az!

Tévés olcsóság, szerintem nem meglepő, hogy ismert színész nyomokban sincs benne.

Annyi pozitívuma van, hogy könnyed és a szüretnek hangulata van. Nem fáj nézni, főleg, ha fáradt is az ember. Akkor valahogy elmegy.

 

Bor, örökség, szerelem - 5/2 mindkét szerelmi szála tipikus, reménytelenül naiv és nyálas az egész film. Nagyon tévés.

https://www.youtube.com/watch?v=ucvob5NEjIA

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6614957562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása