Minden napra egy film

Minden napra egy film

Slaughterhouse Rulez

2019. július 26. - BBerni86

Bentlakásos iskolás, visszaéléses, szörnyes.

Don kénytelen új iskolába menni. Az anyja hajthatatlan, és az a mániája, hogy az általa kiszemelt bentlakásos iskola majd hozzájárul, hogy a fia majd egyszer fényes karriert csináljon, és fontos barátságokat kössön. Donnak azonban már az iskola neve is furcsa – milyen intézmény lehet, ha Mészárszéknek hívják? Az első benyomások slaughterhouse_rulez.jpgsem kedvezőek. Az iskola egyik menő diákja, aki állítólag náci háborús bűnösök leszármazottja, kiszemeli, mint áldozatot. A lány, aki tetszik neki, mindenki szerint messze az ő szintje felett van. A szobatársa is furcsa, ráadásul egy olyan fiúhelyét veszi át, aki itt lett öngyilkos. Mindezeken túl az iskola vezetősége is gyanús: a profitért olyan projektbe egyeznek bele, ami egy halom szörnyet szabadít rá az iskolára.

Nagyon remélem, hogy ezt a filmet paródiának szánták. Ha nem, akkor nagyon nagy a baj. Még így se jó a helyzet, hogy paródiaként néztem. Egyszerűen nem lehet komolyan venni, a látvány és a humora is többször minősíthetetlenül rossz.

Pedig az alapötlet mondhatni, klasszikus. Új diák jön az iskolába, és nagyon hamar rádöbben, hogy itt több minden is nagyon nem stimmel. A cselekmény haladásával egyre durvább titkokra derül fény: a menő diákok zaklatják a kevésbé sikereket? Tipikus. Ha valaki nem tud levizsgázni az iskola történetéből, szó szerint tollba forgatják. Már durvább. A pénzéhes igazgató belemegy egy veszélyes gázkitermelő folyamatba, ami gyilkos szörnyetegeket szabadít az iskolára – már fennakad az ember szeme.

Ahogy egyre abszurdabb a film cselekménye, úgy lesz egyre fárasztóbb a film humora is. A végére már valósággal szenvedtem. Azt azért lehet érezni, a készítők szerint hol kellene nevetni, de ha az ember nem annyira fáradt, hogy az IQ szintje 20-30 pontot essen, akkor bizony inkább az ostobaságot érezzük és szenvedhetünk.

Nem lett értelmesen elmondva, miért olyan az iskola, amilyen. Nincs oka, a kiemelt tanárok miért olyan kretének. Sokat elmond, hogy az igazgató azért kapja a Denevér gúnynevet, mert van egy köpenye, amit sosem vesz le. Minden mozdulatával lebegteti, mint egy olcsó Dracula. Aki szerint ez vicces, neki való ez a film!

Nincsenek kibontva a diákok sem. Vannak a főszereplő barátai, ők lesznek a jók. Akik kegyetlenkednek vele, ők meg a rosszak. Ilyen fekete-fehér ez a világ. Nem véletlenül nem kellett bele ismert színész – nyomorult Asa Butterfield a kivétel, nem is értem, hogy keveredhetett bele ebbe a filmbe.

Tegyük túl magunkat azon, hogy bénák a film karakterei! Még azt is el tudom felejteni, Don mennyire emlékeztet a Deadly Class főszereplőjére – pedig nem az a színész játssza. Bocsássuk meg, hogy a film humora olyan, amilyen. Nem nekem való. De ez horror is! Ugye, legalább horrorként rendben van?

Nem, sajnos nem. Olyan béna CGI szörnyeket csináltak, hogy inkább nevetségesek, mint ijesztőek. Minta mutáns, ronda patkányok lennének. Az sem segít a megítélésükben, hogy van olyan jelenet, amikor a suli jó csaja kézzel agyonver egyet. Akkor mennyire veszélyesek?

Az alap sztorira vevő lennék, de nagyon nem ebben a formában.

 

Slaughterhouse Rulez - 5/2,5 ötlet volt benne, de a kivitelezés és a poénok helyenként minősíthetetlenül rosszak.

https://www.youtube.com/watch?v=t_Dvh7OfMaM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1814980664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása