Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

T-34

2019. augusztus 04. - BBerni86

6_6.jpgA németek azt találják ki, hogy a támadó oroszok ellen kiképzik a Hitlerjugend diákjait. Az orosz foglyokat akarják kényszeríti, hogy üljenek tankba, és játsszák el az ellenfelet. Csak éppen kapitányt nem találni a tankra. A nevüket sem megmondó oroszok aktái között Jager észreveszi Kolját, aki annak idején a teljes Tigris csapatával végzett. Róla tudja, hogy tankparancsnok tiszt. Mivel semmit nem árul el magáról, kivégeznék. Leállítja, bemegy hozzá a fogdára egy fiatal fogollyal, Ányával, akinek tolmácsolnia kell. Közli, ő lesz a tanuló program orosz vezetője. Kolja elutasítja, de Jager nem vele végezne érte. Ányát lövi agyon, ha nem működik együtt. Kolja belemegy, most árulja el a nevét és a rangját is.

Ő választhatja ki a foglyok közül az osztagát is. Itt van az egykori tankvezetője, és még olyan embereket tesz 4_43.jpgmellé, akik nem törtek még meg a fogságban. A frontról hozattak nekik egy tankot, az első feladat annak a kitakarítása, mert a személyzet még benne rohad. Így eshet meg, hogy a 3_50.jpgnémetek a bűz miatt nem mentek a tank közelébe, és éles lőszer maradhatott benne a holtak között megbújva. Engedélyt kérnek az oroszok eltemetésére, és a testekkel kicsempészik a lőszert. Szökni akarnak. Kolja megcsinálja a tervet, Ánya - akivel tetszenek egymásnak - kicsempészi a térképeket Jager irodájából, ha cserébe magukkal viszik.

A gyakorlaton ott a tiszti kar, jól le is döbbennek, amikor az oroszok az első német tankot kilövik. Igaziból. Majd egy löveggel a tisztek tornyára céloznak, és kimenekülnek a bázisról. A réten felveszik Ányát, és a határ felé tartanak. Jager üldözi őket. A menekülés közben Kolja és Ánya összejönnek.

A német túlerő nagy, csapdát kell nekik állítani. A nőt biztonságba helyezik, ők mennek harcolni. Végül Jager és 1_42.jpgKolja néznek farkasszemet, az orosz győz. A német tankja a híd peremén mindjárt lezuhan. Kolja a kezét nyújtja, felhúzná a németet. Jager meg is ragadja, de csak megszorítja tisztelettel, majd elengedi és meghal a tankjával együtt.

Pár képen látjuk, ahogy a tank legénysége a háború után folytatja az életét. Hazamentek a családjukhoz, gazdálkodnak. Kolja már a gyerekükkel terhes Ányával tér haza az anyjához, aki halottnak hitte a fiát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8214994490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása