Minden napra egy film

Minden napra egy film

A gyermek

2019. augusztus 07. - BBerni86

Új helyre költözős, megváltozós, fenyegetett, misztikus.

Anyának és fiának menekülnie kell – a nő férje, a fiú apja veszélyes, el kell hagyniuk. Még akkor is, ha Chris nem érti, miért nem láthatja többet az apját. Nem könnyű az új helyet megszokni: nagyon közel laknak az erdőhöz, ahol egy különös, feneketlennek tűnő lyukat találnak a földben. Nem tudják, mi az és hogyan került oda, de érezni a belőle áradó veszélyt. Egy nap az erdőn mennek keresztül, amikor majdnem elütnek egy öregasszonyt. Kiderül, a_gyermek.jpghelyi hírhedt személy, aki rég elvesztette a fiát, de már előtte is azt mondta mindenkinek, James nem az ő fia, ő valami más. Most Chris láttán mondogatja, ő valami más. Sarah eleinte figyelmen kívül hagyja a szavakat, de egyre jobban észreveszi, mennyire más lett a fia. Gyanakodni kezd. Mi van, ha ő tényleg nem Chris? Mi van, ha mindennek ahhoz a lyukhoz van köze, ahol megtalálta a fia kedvenc játékát, bármennyire is tagadná, hogy járt arra?

Az első döbbenet akkor ért, amikor megláttam a film eredeti címét, ahogy elkezdtem nézni. Lyuk a földben. Remek, gondoltam. Mégis, milyen film lehet az, amiről azt gondolták, ez a legjobb cím neki? Lyuk a földben. Röhej. Mondjuk, a magyar teljesen semmit mondó. Mit ne mondjak, ez azon kivételes eset, amikor se az angol, se a magyar cím nem tetszik.

Sajnos, a film se tetszett. Horror és thriller határán mozog, de igazából egyik sem. Nincs izgalmas nyomozás vagy rejtély, de nem is ijesztő horror, hiába próbál ez is, az is lenni. Két szék között a földre estek…

Nézzük először a horrort, abban könnyebb meglátni, mi hiányzik. Az ijesztő elem. A történet már klisésnek számít, rengeteg olyan filmhez volt szerencsém az utóbbi időkben, amikor a gyereket megszállja valamilyen gonosz és durván kezd el viselkedni. Chris meg sem közelíti azt a szintet, amit látni szoktunk. Most komolyan, mi a legdurvább, amit csinál? (Addig, amíg még embernek álcázza magát, teszem hozzá.) Elkap és megeszik egy pókot. Annyira ez az ijesztés csúcsa, hogy még a posztereken is ez köszönt vissza. Hát, nekem nem volt ijesztő. Ahol legalább kicsit nőtt a félelem szint, Sarah álmai. De azok csak álmok, és volt belőle, talán csak kettő.

Thriller: nagyon bután van megcsinálva, ahogy Sarah gyanakodni kezd a gyerekre és kémkedni kezd utána. Ahogy benéz az ajtó alatt… ijesztőnek, sejtelmesnek kellene lennie, de inkább csak röhejes volt. Ahogy rájön arra is, mi történhetett, és hogy hozhatja helyre. Ösztönből, elsőre? Semmi háttértörténetet nem kaptunk. Ott van az a lyuk, laknak benne alakváltó szörnyek és ennyi. Hogyan, miért? Kit érdekel! Engem érdekelt volna, nem is tetszett a film ilyen formán.

A CGI is botrányosan rossz. Nem is sokat mutatják a sárlényeket – mivel nem derül ki, igazából mik, maradjunk ennél – ami nem is véletlen. Nem lettek se ijesztők, se jellegzetesek. A mitológia hiánya miatt, mondjuk, ha jobban néztek ki volna, se lennék elégedett.

A színészek se voltak szimpatikusak. A gyerek még csak hagyján, de Seana Kerslake irritált. Igaz, nem hinném, hogy sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a karakterből, de nagyon túljátszottnak éreztem az egész nőt.

Megy arra a listára, amin a rosszul sikerült horrorok gyűlnek. Ezt nem ajánlom, senkinek.

 

A gyermek - 5/2 ostoba történet, érdektelen szereplők. Felesleges, nem ijesztő horror thriller elemekkel.

https://www.youtube.com/watch?v=hgva5lyseOU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3614998616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása