Minden napra egy film

Minden napra egy film

Seal Team

2. évad

2019. augusztus 11. - BBerni86

Kommandós, akciókat végrehajtós, magánéleti zűrös.

Jason kénytelen volt kicsit pihenni, gyógyulni, és átadni a csapat vezetését. Addig hazaköltözött a feleségéhez, és a gyerekekhez, bár kénytelen szembenézni vele, hogy ennek ellenére vége a házasságának. Amint teheti, vissza is veszi a helyét, és a munkába temetkezik. Mindent felforgat, amikor egy autóbalesetben elveszti a nejét. Irodai munkát kér, ott akar lenni a gyerekeinek, de mindenkinek szembe kell nézni azzal, ő a terepen önmaga. Munka pedig mindig akad. Be kell hozni terroristákat, merénylőket, vagy éppen lehetséges informátorokat. Állítanak meg lehetséges ideggáztámadást, küzdenek az ISIS ellen. Közben szövődnek szerelmek, vagy éppen kapcsolatok mennek tönkre a munkájuk miatt.seal_team8_10.jpg

Tavaly kellemes meglepetés volt a Seal Team, amely alapvetően egy kommandós, Seal csapat ügyeit mutatta be, de az akciókon túl is érdekes tudott lenni. Ugyan nem elsőre, de másodszorra egészen megszerettem. Így csalódásként éltem meg, hogy a 2. évad meg sem közelíti azt a szintet, amit az elsőben megszoktam.

Ebben az évadban nincsenek részenkénti külön bevetések. Olyan érzés volt nézni, mintha blokkokra lenne osztva az évad. Átlag egy-egy bevetésre 3-4 részt szánnak, majd váltunk helyszínt és bevetést is. Ez olyan szempontból jó, hogy nincs összecsapva semmi. Meg tudják mutatni azt is, milyen csúszások vannak, vagy éppen hogyan lehet egy-egy hibát elhárítani. Nem csak bemennek a rendíthetetlen (ólom helyett) amerikai katonák és lerendezik a rosszakat, ahogy pl. a MacGyver tálalja.

Csak éppen ebben a sorozatban nincs az ügyek mögött igazán érdekes történet. A bevetéseket egy-egy szóra le tudom redukálni. Túszmentős. Terrorista likvidálása. Hasonlók. Nem ragadnak be a fejembe, mivel engem a sima akciójelenetek nem tudnak lekötni. Ha hetiben próbáltam nézni, egyik hétről a másikra elfelejtettem, hol maradt abba a történet és milyen bevetésen vannak éppen. Ha egy-egy blokkot összevártam, meg azon kaptam magam, hogy unatkozni kezdek 2 rész után.

Kellene a szappan is bele, számomra sokkal vonzóbbak a karakterek egy ilyen sorozatban, mint az akciók. Ha nem is várnám azt, hogy klasszikus szappanopera legyen sok szerelemmel, kavarásokkal – egy katonai akciósorozatba nem is illene – de a karaktereket jobban felépíthették volna. Borzalom, amit Jason karakterével műveltek. Tulajdonképpen ebben az évadban leépítették az egész családját, hogy a folytatásban magánélete ne is legyen. Meghal a felesége, a lánya egyetemre megy és elköltözik, a fia meg bentlakásos hokis iskolába akar menni? Pedig az érdekes lehetett volna, hogy lehet egyedülálló apaként megbirkózni egy ilyen munkával, milyen hatása van a családra. De nem, itt csak az akció a fő. Clay a sérülése után megismer egy PSS-től szenvedő veteránt, de ahogy ezt a szálat egy, legfeljebb két rész alatt rövidre vágják, borzalmas. Mintha a magánéletükből lenne egy-egy bevágás, hogy ne csak akció legyen minden, de írni már nincs idejük, csak hamar benyomnak egy részbe kötelező 5-10 magánéletet, aztán mindegy, az milyen.

Hiába vannak benne más sorozatokból ismert arcok, ezzel nem lehet mit kezdeni.

Aki katonai akciókra vágyik, hajrá! Akinek emberi történetek is kellenek, ne ezt válassza.

 

Seal Team - 5/2,5 csalódás az első évad után. Full akció sorozat lett, a magánéleti szálak bénák. Untam.

https://www.youtube.com/watch?v=ki-9W7Jzzzw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7215004832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása