Minden napra egy film

Minden napra egy film

This is us

3. évad

2019. augusztus 18. - BBerni86

Családi, visszaemlékezős, kapcsolatos, mindennapos.8_18this_is_us.jpg

Minden Pearson iker komoly döntéseket kell, hogy meghozzon. Kate anya akar lenni, és miután elvetél, a tudományt hívják segítségül. Toby és Kate is áldozatokat hoznak, de úgy tűnik, végül meglesz az eredmény, és egy kisgyermekkel bővülhet a családjuk. Kevin a függőségével küzd, amely nem csak a szeretett nőt sodorta messze tőle, de a karrierjét is veszélybe sodorta. Egy új szerelem, Zoe személyében és apja történetének egy eltitkolt darabkája kell, hogy új célokat találjon magának. Lehet, hogy él valahol egy nagybátyja? Randall a közösségért akar tenni valamit, és indul képviselőnek. Ám Beth éppen most veszti el az állását, és jön rá, mit akar kezdeni magával. A sok nyomás a házasságukat is kikezdi. De a család összetart, és bármi jön is, együtt néznek szembe vele.

A varázs még tart, és még mindig ez a sorozat a legjobb a zsánerben, noha egyre újabb sorozatok igyekeznek lemásolni a receptet. Ha csak ezt az évet nézem, volt egy sorozat legjobb barátokról, akik egyikük öngyilkossága után kapaszkodnak egymásba és egy társasház mindennapjaiba is beleshettünk, ahol a lakók inkább jelentenek egymásnak családot, mint lakótársakat. Mégis, amit a Pearson család tud, ezek nem voltak képesek felmutatni.

Ebben az évadban is rengeteg a szív. Az ember úgy érzi, hétköznapi emberekről néz sorozatot, akik akár a szomszédjai is lehetnének. Vannak örömek, bánataik. Elbuknak, máskor fényes győzelmeket aratnak. Abszolút olyan életet élnek, amit el lehet képzelni igazinak is, nem olyan szappan, mint pl. a Dynasty.

Még mindig vannak ötleteik, hogyan bővítsék a történetet. Most megismerhettük a család egy újabb tagját – azt mondtam, nem annyira szappanos? Javítanom kell magam. Szappanos, mert úgy tudják tálalni, hogy elhiggyem. Az első évadból volt felbukkanó vér szerint apa, a 2. végén érkezett egy addig még nem látott unokahúg és most egy nagybácsi, akit eddig halottnak hittek. Igen, egy szappanoperában is lehetne – de itt teljesen más a hangnem.

Számomra még mindig abban van a varázs, hogy egyensúly van örömök és bánat között. Mert ebben a sorozatban pokoli tragédiák is helyet kapnak, de a szereplők felállnak, mennek tovább és lesznek még boldogok. Valahogy hitet ad abban, hogy az élet lehet nehéz, de akkor is van miért és kiért élni, és jó élni. Elég csak megnézni Jack életét! Már több mint 20 éve halott, a családja még mindig gyászolja. De ettől értékes az élete, és a többieké sem állt meg. Még az özvegye is képes volt továbblépni, noha érezni, hogy élete nagy szerelme Jack volt.

Minden ikernek megtalálták az évadban a küzdelmet. Kate az anyaságért küzd, Kevin a függőséggel birkózik, Randall házassága a valaha volt legnagyobb válságát kell, hogy túlélje. Szenvednek, küszködnek, minden részre jut valami fontos esemény, amit még mindig össze tudnak kötni a múlttal. De mindig él a hit, a remény, hogy jó dolgok történnek majd. Talán ez, ahogy hinni tudok a szereplőkben és az életük jól alakulásában, ez visz még mindig előre.

Mandy Moore és Milo Ventimiglia még mindig a sorozat szíve, de bármelyik iker alakítóját is ide írhatnám. Nagyon szerepben van mindenki, megvannak a maguk nagy pillanatai. A mellékszereplőket is biztos kézzel válogatják, jó a casting még mindig.

Már várom a 4. évadot is. Van több kérdés is, amire választ kell adniuk. Fognak is.

 

This is us - 5/4,5 talán szentimentális, de akkor is szíven talál. Minőségi dramedy remek szereposztással.

https://www.youtube.com/watch?v=tWSptD7rtnY

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4615014048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása